Linda på shoppingtur i hongkong :)

Hehe, snacka om att jag är snygg på det här kortet. Jag och Anders kompis Johan poserar utanför ett köpcentrum.

 

Macau tur och retur

Ja vi har varit till kina en sväng, till Macau. Vi kom hem idag på eftermiddagen. Vi har det fortfarande bra här i Asien. Macau var ungefär som Las vegas, rökigt, hetsigt och varmt. Det var riktigt kul. Vi har ätit så mycket god mat. Det går inte ens att beskriva.

Idag har vi bara relaxat lite uppe vid poolen på taket. Vi beställde in lite nudlar och givetvis efterrätt, sen satt vi där uppe och tittade ut över havet och alla skyskrapor medan vi åt. Riktigt mysigt!

Nu ska vi ut och gå och titta på vid vattnet. Vi tar det bara lugnt idag. Skönt att göra det med.

Jag lägger upp lite kort ikväll fler kort ikväll. Datan är ju så seg! Det här är en buss i filippinerna. Så ser bussarna ut där.



Puss

Min söte bror

Mama mia, min lillebror är så duktig på att spela. Jag har alltid vetat att han är musikalisk men jag trodde inte att han kunde lära sig spela titanic på keyboard så snabbt och bra! Kolla! Jag är riktigt stolt!

http://www.youtube.com/watch?v=AMGHT8bYhv0

Sista kvällen i Manila

Idag var vi iväg på en sightseeingtour runt Manila. Det var intressant men väldigt skrämmande. Människor och barn bor på gatan, det är smutsigt, djur springer lösa, ja listan kan göras hur lång som helst. Det obehagligaste var när ett helt gäng med små barn med trasiga kläder ropa och slet i oss. De ville ha pengar eller mat. Självklart så får jag mycket skuldkänslor och vill gärna ta med alla barnen hem och ta hand om dem.

Vad jag inte visste tidigare är att dessa barn arbetar åt en kriminell organisation för att tigga pengar av turister. Vad kan man göra egentligen för att hjälpa dem? Ger man dem pengar så går det till ligan istället för barnen.
Det blir svårt att somna ikväll efter att ha sett allt idag.

I morgon åker vi tillbaka till Hongkong. Det ser jag fram emot. Jag hoppas att det är lite bättre väder i Hongkong. Här på Filippinerna har det regnat i princip varje dag på eftermiddagen. Det är ju trots allt regnperiod så jag hade inte förväntat mig något annat.

kram

Filippinerna

Anders åkte ur turneringen som 44. Riktigt bra gjort endå. Han fick en del bad beats kan man säga. Idag har jag tränat och badat i bubbelpoolen. Det var riktigt skönt och avslappnande. 
 
Är så trött idag ,så jag tror att vi bara ska relaxa och mysa lite i sviten. Vi har sovit ganska dåligt båda två under resan. Nu laddar vi krafterna inför hongkong igen. Där blir det shopping och lite sightseeing. Jag saknar faktiskt hongkong nu när vi är här på Filippinerna. Det känns så osäkert alltind. Efter mörkret faller ska man inte gå ut för då kan man bli rånad. Vi är lite fega jag och älsklingen.

Nu vila.


kram

Kort från hongkong

         


Lite kort som vi tog i Hongkong
1. A på ett mega mall
2. Skridskobana på köpcentret
3. Same
4. Linda äter med pinnar. ( Ja det är sant kattis!)
5. Maten på en kinarestaurang
6. Same
7. On the street, men vart? Har glömt bort det
8. En lite lyxigare gata där det ligger mycket fina hotell och den största LV butik jag nånsin sätt.
9. Same
10.Vattnet nere vid vårt hotell.
11. Maten igen.

Filippinerna

So far so god.
 
Blev lite småskraj när vi anlända till Manila. En av världens farligaste städer, där det förekommer rån, kidnappningar och diverse andra otrevligheter. Väl framme på hotellet får vi veta att pokerstars har missat att boka in ett hotellrum till mig och A. Lagom irriterande var det eftersom hela hotellet var fullbokat enligt receptionen.

 Efter ett tag så fick vi prata med en representant på pokerstars som genast säger att hon ska ordna upp det. Hon ringer receptionen och tyvärr så fanns det bara topsuits kvar! Trevligt.

Nu på kvällen var vi iväg till spa här på hotellet. Vi fick en aromamassage och satt en stund i bubbelpoolen. Varje massagerum har en egen bubbelpool och dusch med regneffekt. Sånt gillar jag. Spa är helt otroligt med dygnetrunt öppet! Vill jag ha en massage vid 03.00 så kan jag bara kila iväg till spa.

By the way, käka en mega middag idag såsom alla andra dagar. Vi kommer rulla hem!

Kram

Shopping i Hongkong

Hongkong är helt makalöst! Hur kan det finnas så mycket här egentligen? Säg vad du letar efter och det finns här. Idag såg jag acne jeans, jlindeberg kläder, tiger kläder och listan kan fortsätta i en oändlighet. Tråkigt nog fanns inte armbandet som jag har suktat efter på hermés! Det fanns inte i Las Vegas och inte i Hongkong. Trist!

Idag kan man nog säga att vi gjorde stan, precis som igår. Jag glömde blogga igår men gårdagen shoppade vi också på rejält.

Igår avslutade vi kvällen med en riktig hongkong middag med pinnar och allt. Jag har lärt mig att äta med pinnar! Jag är riktigt imponerad av mig själv. Hummern och fisken fick vi välja själv i akvariet innan de tillaga den. Lite otäckt tycker jag men det smakade fantastiskt! Efter middagen så tog vi drack lite champage i en bar här på hotellet. Riktigt mysigt var det med live musik och sköna soffor med massor av kuddar i.

KOrt kommer senare. Datan är så seg så jag lägger ner detta nu.

Kram



Massage och poolen

Vi har bara en slappdag idag så snart ska vi iväg på massage och innan tänkte vi bada lite i bubbelpoolen på taket. 

Jag är lite stel efter flygresan så det ska bli underbart att bli knådad enligt kinesisk tradition. Jag har aldrig varit på kinesisk massage så det blir intressant.

By the way, en bigmac kostar 12 kronor här! Inte för att jag gillar det men min hamburgetokiga pojkvän gör ju det ;) Nu måste jag fixa mig lite innan massagen. Återkommer ikväll, förhoppningsvis med massor av kort! Ovädret i kina och filippinerna har inte påverkat hongkong så ni behöver inte oroa er för det.

Tidsskillnaden är bara 6 timmar framåt från sverige så det är inte så farligt.

Nu packning.

kram

Äntligen framme i hongkong!

Igår kom vi fram till hongkong efter en lång flygresa och mellanlandning i bangkok. Än så länge älskar jag hongkong!
Vilken mat det finns här. Igår satte vi i oss en riktig brakmiddag på en japansk restaurang på hotellet. Maten lagades framför en och vi satt runt kocken som lade upp nya saker hela tiden.
Pilmgrimsmusslor, tonfisk, stektris och nått slags nötkött som var supermört. Har glömt bort vad det heter men kan det vara tanyaki eller nått? Kossorna får massage och dricker öl varje dag för att köttet ska bli extra mört. Jag trodde nästan det var ett skämt om ölen först...


Hongkong by night!


I morgon bär det av till hongkong!

I morgon kl 14.35 bär det av mot asien och hongkong. Det blev en riktig impulsgrej den här resan. Ibland så måste man bara göra nått oplanerat och oväntat. Vi åker dit med en vän till A och väl framme möter vi upp ytterligare en vän som ankommer från sri lanka. Shoppingen ska enlig K vara grym där. Hur ska det gå för mig? Nu har vi nästan packat klart våra väskor. Det sista slänger vi i imorgon. Vi har ju blivit grymt bra och vana på att resa nu så packningen går så fort och lätt. Det viktigaste är ju trots allt mina mediciner och passen ;)

Vi sitter bara här och väntar på att vi ska hämta min bror i stan. Han har varit ut på en ölrunda och det blir nog en rätt sen hämtning av honom om jag känner honom rätt.

Jag har inte gjort nån shoppinglista inför hongkong och filippinerna men det jag planerar att köpa om jag hittar det billigt är.

Digitalkamera
Mobil
Klocka

Sen hittar jag väl en miljon till saker om jag känner mig själv rätt!

Puss!

Hongkong och filippinerna

På lördag bär det av till hongkong. Inte lite trevligt.