Recept

Har lovat att skriva ut ett recept på en riktigt god pannacottapaj!

Hallon och pannacottapaj

Pajdeg
12 digestivekex
75 gram smält smör

Själv brukar jag ta lite mer digestivekex för det är ju så gott.

Fyllning
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 gram hallon
200 gram philadelpiaost

Eventuellt färska bär till garnering

Såhär gör du

1.
Mosa eller mixa digestivekexen och det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en pajform eller i en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud över svag värme tills sockret löst sig.
4. Ta upp gelatinbladet ur vattnet, krama ur och vispa ner dem  i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något.
5. Mixa hallonen med mixerstav eller i matberedare till en puré. Rör ner Philadelphiaosten och hallonpurén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst tre timmar, helst över natten. Servera med färska bär