Såhär bor jag!

Min söta syster är helt fantastisk på att fota! Hon övar och övar och bilderna blir bara bättre och bättre! Såhär ser det ut runt omkring där jag bor. Jag älskar den här miljön, att få vakna varje morgon och kunna gå ut och gå utmed havet eller i skogen.
 
  

 

Vilket fynd!!!

Jag hittade satinlakan idag som var grymt billiga! Jag som älskar satin blev ju bara tvungen att slå till både till mig själv och till min mamma. Bilderna är inte dom bästa. Jag har inte packat upp sängkläderna ur förpackningen än men ni ser ju vilken typ det är. Blommig och romanstiskt såklart! Jag älskar den romantiska och söta stilen på sängkläder!

Syster hittade tillslut ett par jättefina och klassiska ridstövlar. Dom kommer att bli perfekta för henne i vinter med all snö har ute på landet. Vi bor ju båda två ute vid kusten och här ute så tror jag inte att dom skottar så tidigt på morgonen. Dags att börja förbereda sig med andra ord!


Såhär ser jag ut idag!

Idag är det söndag och då klär jag mig alltid i sköna kläder. Idag står det inte så mycket på schemat. Lite shopping och sen fotbollsmatch med efterföljande middag hos mor och far.



 

Klännning; Köpt i Hongkong. Nån kinesisk designer typ :)
Leggings; Gina tricot
Kofta; Åhlens
Ballerina; i skinn från Hongkong
Väska; Miu Miu cofferbag

Härmed förklarar jag er Chuck och Larry

image376

Vi kom nyss hem från bion. Filmen var sjukt bra! Det var längesen jag skratta så mycket. Ett gott skratt förlänger livet. Ibland kan jag tycka att vissa filmer inom den här kategorin kan bli lite smådryga men den här var rolig hela tiden! Jag rekomenderar den verkligen!

I min LINDA kategori får den LLLL av 5 möjliga! Visst är jag finurlig med mina L? Sådär påhittig som bara jag kan vara.

By the way, vi fick varmrätten gratis idag! Det tog över 50 minuter för varmrätten att komma in så då fick vi den gratis. Det  ända vi betala för var förrätt och dryck. Riktigt bra faktiskt. Vi hade bojkottat stället om det inte var för att vi fick den gratis.

Kvällens outfit! Många bilder:)

   

Kvällens outfit ser ut såhär!
Linne indiska
Byxor från crocker
skräp secondhand
väska min älskade
chanel
Stövlar kors by michael kors
Sjal i 100% cashmere från Hongkong ( det är ju så kallt så jag måste ha full mundering!)
Kappa från Hongkong

Dagens outfit

Min söta syster fotade lite när vi var iväg idag. Såhär såg jag ut när vi vandrade i regnet! På fötterna hade jag ett par svarta ridstövlar från vagabond.


 

Kappa från Hongkong
Mulberry bayswater
Skinnhandskar
Pashminasjal från Hongkong
Svarta byxor fån lindex
Storskjorta från crocker
Paraply från wedins

Vad glad jag blir

Tänk att jag alltid blir så glad när jag ser bilder på nicole richie med hennes mage! Det var så sorgligt när hon var sjukligt smal. Nu ser hon ut att må bättre. Vad jag längtar tills bebisen kommer! Bilden lånade jag från veckorevyn.se

image368

Jag är imponerad!

Jag gick upp kl 09.00 och åkte och träna! Det var en rejäl skräll som anders sa. Jag älskar ju som bekant att sova länge på morgonen.
Efter träningen mötte vi upp mamma och morbrors tjej Sofie på stan för att gå och titta på en höstmarknad. Regnet öste såklart ner och vi frös och blev blöta. Trist att det ska vara sånt dåligt väder just idag. Efter vi varit på marknaden åt vi lunch. Jag åt sushi som smaka apa typ. Jag som älskar sushi! Sushin i hongkong var ljuvlig!

Nu sitter jag framför brasan med datan och en stor kopp med te och försöker värma mig. Senare ikväll ska vi ut och äta och efter det blir det bio. Trevligt!

I min väska

image364

Eftersom många andra visar innehållet i sin väska så gör jag detsamma. Jag brukar ha en salig oreda i mina väskor men jag bytte nyss väska från bayswatern till miu miu så då rensa jag ut en hel del skräp.

Väska från Miu Miu
Plånbok från Miu Miu
Läppglans från Sephora
Lypsyl
Läppbalsam från Kiehl´s
Tuggummi
Plåster för ömma fötter
Handkräm från o.p.i
Bricanyl (astmamedicinen följer med överallt)
Nycklar med nyckelring som en liten katt. Det är en klocka i kissen.
Mobil från nokia


Några närbilden. Om nån vill se vill säga!


Nattlig bakning!!

Ibland får jag såna här konstiga bakryck mitt i natten. Det är nog lite av min terapi att baka. Får nån timme sen började jag alltså med att baka grahamsbullar! Det är inte nån lätt sak som en kaka, nej jag ska dra igång brödbak med flera timmars jäsning! Nu är bullarna i ugnen. Jag är riktigt sugen på att smaka på dom. Jag har himla god skinka hemma också så det blir nog ett nattligt mål idag. Som så många andra dagar.


Idol och söta tussan

Nu sitter jag och slötittar på datan och idol samtidigt. Jag måste lägga bort datan nu innan älsklingen börjar protestera!

Titta på söta Tussan. Hennes ögon är magiska. Min syster har fotat henne.

image360n

Höstfint!

Idag så var jag och min syster till plantagen köpte lite blommor och höstsaker. Nu har vi planterat och pysslat lite med det under hela eftermiddagen. Riktigt höstigt och mysigt!

   

1. Fina höstblommor som jag har på bordet.
2. Ljungen som blev över efter vi planterat i krukan
3. Kruka med ljung som planterat idag
4. Fåglarna har redan en fågelholk men den brukar bli väldigt populär så jag köpte en till. Fåglarna på min gård blir riktigt bortskämda. Jag köpte även en stor påse med jordnötter åt nötsrikorna och lite talgbollar åt småfåglarna
.

Ansiktsbehandling, lunch och så lite shopping såklart!

Idag var jag iväg på en välbehövlig ansiktsbehandling. Jag unnar mig det alltför sällan. Min hud som är så torr behöver få sig en fuktomgång oftare. Jag köpte lite nya ansiktsprodukter från MD formulations. Md är den hudvårdsserie som passar mig allra bäst eftersom min hud är väldigt känslig och torr. På köpet fick jag även en liten handkräm som luktar supergott!

  


antioxidant spray till min supertorra hud
Ansiktstvätt för känslig hud
Antioxidant treatment masque ( fukt, fukt, fukt som min hudterapeut sa)
Ansiktskräm från O.P.I

När jag nu ändå var där så passade jag på att prova lite mineralmakeup från i.d bareminerals. Jag blev helt såld på foundation så den fick följa med i påsen hem. Det fanns även flera andra saker som jag testa som jag gärna hade köpt men nån måtta får det väl ändå vara. Det får bli vid nästa besök.


Mina nya vita gardiner

 

Jag hittade mina vita gardiner på indiska idag. Jag tycker att det blev bra faktiskt. Nu får jag se om det blir ljusare inne i morgon.

Idag har jag shoppat lite

image344

Nailpolishremover från isadora. Jag tycker att den är riktigt bra och den torkar inte ute naglarna som många andra removers gör.
Baslack från depend
Topplack från depend
Mascara ultimeyes från dior. Min vanliga diorshow var slut så jag provar den här.

Idag ser jag ut såhär!

image343

Tröja: Marc by marc jacobs
Byxor med hög midja: Lindex
Jacka: Tiger
Väska: Miu Miu

Jobb

Nu har jag jobbat klart för idag. Idag tänkte jag åka och leta efter vita och luftiga gardiner till matrummet. Jag har letat på flera ställen men ännu har jag inte hittat dom perfekta. Jag känner verkligen för att pyssla lite ikväll så jag får se vad jag hittar på mer. Nu måste jag fixa mig lite.

Dagens outfit!



Vilken dålig bild. Tyvärr hade jag ingen som kunde ta åt mig så resultatet blev såhär.

Klänning: Åhlens
Väska: Miu Miu
o så ute hade jag min svarta jacka från tiger och pashmina sjal från Hongkong.

Dagens inköp

Yes!, äntligen har vi beställt vårt kök! Det kommer att bli hur bra som helst. Försäljaren på ikea var supergullig och så hjälpsam. Nu ska köket bara levereras och sen sättas upp. Det kommer att bli så underbart med ett nytt kök.

När vi ändå var på ikea så passade jag på att köpa sånt där som man behöver. Ni vet, blockljus, stearinljus och servetter. Sånt som det behövs mycket av och som det går åt fort av.



Första bilden: Matta från ikea för 99kr! Perfekt att ha i köket där det ofta spills och förstörs.
Andra bilden: Servetter från ikea

Härliga måndag

Så var det en ny vecka med massor av spännande saker. Idag ska jag åka och beställa köket på ikea och fixa lite småsaker. Troligvis blir det sen lunch på ikea också. Älsklingen jobbade hela natten så vi är lite småsena idag,(som vanligt!)

Äntligen börjar jag att känna mig frisk. På onsdag tror jag att jag kan köra igång med träningen igen. Jag längtar så mycket efter att komma igång igen! Idag skrev jag in mig i
Viktklubben på aftonbladet. Det gjorde jag för att jag/vi känner att vi har börjat att komma in i alltför dåliga vanor. Att äta mackor till middag flera dagar i veckan är inte bra. Nu hoppas vi att på att det här ska leda in oss på rätt spår igen.

 Jag har äntligen bokat klipptid på popcorner. Jag känner att jag klipper mig alltför sällan. Nu ska jag göra mig iordning innan vi ska åka. Jag lägger väl kanske upp en dagens outfit sen.


By the way, det är sjukt varmt idag! 19 grader står det på vår termometer! Rena sommarvärmen ju!



Inredning


Vi funderar på att sälja en av våra soffor och istället skaffa oss en fotölj. Det känns som att det kommer att kännas rymliga och framförallt mycket luftigare i vardagsrummet. Vi sitter ju mest i ena soffan så den andra är mest i vägen. Något i den här stilen funderar jag på.

 

Första fotöljen kommer från Mio
De andra två kommer från ikea och det finns hur många olika överdrag som helst att välja mellan. Det är ju perfekt för en sån som mig som spiller te i soffan rätt ofta. Det är också bra för man kan välja överdrag lite efter humör!

Storstädning

Idag var jag bara tvungen att försöka rycka upp mig och städa lite här hemma. Jag avskyr när det är skitigt. Finns ju som sagt var inget äckligare.

Vi bytte plats på lite saker och vips så känns vardagsrummet mycket större! Nu ska jag dricka lite te framför brasan som sprakar. Jag får nästan julkänslor! Lite tidigt kanske?

Tänk när man var såhär brun i Las Vegas! Åh jag vill tillbaka till poolen och alla fester :)

image333

Lördag

Lördag och jag är fortfarande sjuk! Idag fick jag tråkigt nog ställa in anders mosters besök. Hon är inte ofta i Gävle och det hade varit trevligt att träffas men är man sjuk så är man. Idag blir det en lugn dag med massor av jasmineté med honung och juice i massor! Jag hoppas att jag kommer att kunna träna nån gång nästa vecka.

Gårdagen var en riktig katastrof ur hälsosynpunk. Min middag bestod av bullar och popcorn! Jag känner att jag måste skärpa till mig och jag ska bli frisk. Ikväll tänkte jag och älsklingen ha en riktig myskväll med god hemlagad mat och film. Det kanske kurerar mig? Det känns väldigt roligt med tanke på att A oftast jobbar på lördag kvällarna.

Jag vill ha den här!

Jag vill ha! Ska jag köpa den? Åh vad det känns som att den skulle passa mig jättebra i vinter med stövlar och klänning! ÅH

http://www.mytheresa.com/shop/product.php?productid=2903&cat=33&page=1#


Show your bags!

Här kommer mina väskor!


Från vänster

LV speedy

Chanel

Miu Miu cofferbag

Lv keepall

Mulberry bayswater

Ledsen för den dåliga bildkvaliten. Min kamera är lite småkass.


Soffan

Idag har jag legat på soffan hela dagen. Jag försöker kurera mig med juice och massor av vatten! Idag är det kalas igen för min käre far som fyllde 56 år igår. Tiden går så fort ibland. Nu ska jag ta och duscha lite. Förhoppningsvis piggnar jag till av det.

Ska jag?

Ska jag fota alla mina väskor och lägga ut bilder tro? Sen kan jag ju fortsätta med alla mina jackor och skor. Då har jag nått att göra resten av dagen. Har typ nada att göra känns det som. Diska borde jag göra men det är jag för "sjuk" för. Ni vet när man är sjuk så orkar man bara göra "vissa" saker? :) Nu sitter jag här med en ansiktsmask på mig. Den är gul så det ser ut som att jag har gulsot i ansiktet men den är otroligt bra. Den kommer från MD formulation.

 Kommentarer till bilden? HAHAHAHA! Jag är sjuk, har gul ansiktsmask och ett pannband på huvudet.

Sjukling bakar plommonpaj

I morse vaknade jag tidigt av att jag har åkt på en fökylning med ont i halsen och diverse andra plågor. Så idag stannar jag inne med förhoppningen om att bli frisk tills i morgon. Eftersom jag inte kan vara lugn när jag är sjuk så har jag bakat en paj till min kära far som fyller år idag. Han älskar alla sorters godsaker så att baka till honom är ett rent nöje.

Idag provade jag ett nytt recept på plommonpaj med cremefraiche och kanel. Den blev väldigt god! Jag provsmakade lite i hörnet. Jag kunde ju inte motstå när det doftade så underbart gott och nybakt i hela huset. Plommonen kommer från min egen trädgård. Jag har hur mycket plommon som helst så det blir nog fler pajer om denna uppskattas.

image322

image324


Idag

Idag har ja hunnit med att träna, äta lunch med mina bröder, köpa present till pappa och ätit middag hos mina föräldrar. Kanske beror det på att jag ställde klockan i morse? Jag tänkte att jag var tvungen att ta till någon drastisk åtgärd mot mina sovmorgonar, så jag ställde helt enkelt 2 st mobiler som jag placerade ut i huset. Perfekt!

Eftersom jag är lättväckt så kan jag inte somna om med pipande så jag blev helt enkelt tvungen att gå upp och hämta dom.

Nu sitter jag och tittar på idol och äter underbart goda chokladpraliner från kahl´s.


Mysigt

Nu har jag precis tittat klart på desperate houswifes. Nu sitter jag här och dricker te från hongkong. Jag bara älskar jasminete! Det absolut godaste om jag får välja. 

image320



Jag  fotade lite i lillstugan som vi har renoverat. Jag har ju lovat bilder men jag är ju så seg ibland. Det är nått jag måste försöka att bättra mig på. Här är lite bilder på hur det ser ut.

   

Första kortet: Garderoberna som vi tänker ha som förvaring av vinter/sommarkläder. Perfekt att skifta inne så slipper det bli så rörigt i min garderob!
Andra kortet: Golvet som älsklingen och Oscar lagt. Dörrmatta som jag köpt på mio.
Tredje kortet: Garderoberna igen. Där förvarar vi sängkläderna till de som övernattar här.

Today

Idag har jag varit till tandläkaren och fyllt hela käften med massa vax, lagom roligt! Det kändes ju som att vaxet skulle rinna ner i halsen. Ja ni vet väl redan att jag är lite smått inbillningssjuk ibland? :)

Sen har jag försökt fått bort svamparna som har invaderat min trädgård. Dom ploppar upp överallt så jag tog på min gummistövlar och greppa spaden i högsta hugg och grävde bort skiten. Nu är det borta ett tag hoppas jag.

Jo just ja, jag har tränat idag. Det är faktiskt otroligt hur mycket jag tränat på sista tiden. Oftast blir det så att jag lagar till en hallonpaj eller nått annat gott på kvällen, som ursäkt så tänker jag, "jag tränar i morgon", så jag tränar nästa dag och på kvällen är samma tankemönster tillbaka! Det blir liksom som en ond cirkel av paj och träning.

Tränat typ

Mer har jag inte gjort idag. Jag var på ett medelpass på friskis och svettis och sedan åt vi lunch på en kinarestaurang här i stan. Trist lördag faktiskt. Jag har nog tröttnat lite på Gävle. Jag har sett för mycket av det roliga om man säger så.

Det är verkligen svårt att ställa om sig när man kommer hem från resorna som vi är ute på. Nu längtar jag tillbaka till Hongkong. Värmen, staden och pulsen, ja allt! Snart ska nog jag ta och planera en ny resa. Längtar!

Var det inte jag som skulle bli nyttig?

Jag tror att jag skrev ett blogginlägg tidigare här i bloggen att jag minsan skulle skärpa mig. Igår var jag faktiskt ovanligt duktig enda fram till klockan var runt 21. Då kommer jag på den geniala idén att jag minsan ska baka en hallonpaj åt älsklingen och Oscar som höll på att lägga golv. Så självklart mäller vi i oss hela pajen med massor av gräddglass till. Det var så gott!

Problemt med mig är nog att jag tycker att det finns så mycket olika goda saker. Dessutom älskar jag att baka och laga mat. Då blir det som det blir.

Idag har jag tränat lite och än har jag inte bakat någon paj. Vi får se vad jag ställer till med innan kvällen är slut. Nu måste jag titta hur det går för älsklingen ute i lillstugan.

Åh jag bara älskar den här kappan!

Jag hittade den här kappan från marc by marc jacobs via englas blogg och jag fick sådant hemskt köpbegär. Visst har jag råd att köpa den men hur många höstjackor är det egentligen normalt att köpa? Jag har redan två nya. Jag funderar på om jag ska lämna tillbaka min korta a-linjeformade kappa från rodebjer. Då kan jag köpa en till! Bara jag inte slarvat bort kvittot som vanligt.

image314
Bild:
www.mytheresa.com


Renoveringen pågår för fullt här

Nu är det färdigmålat i lillstugan. Nu ska de bara lägga golvet sen är det bara inredningen kvar. Åh jag älskar att inreda. Det finns inget roligare. Jag hoppas att vi kanske kan åka och titta på lite saker i morgon. Nu ska jag fortsätta titta på trean. Folk som är besatta av att vara bruna. Shit vad sjukt.

Puss

Nytt kök

Vilken djungel det är när man ska byta kök! Vi var på ikea idag och tittade lite. Där hittade vi en massa fina saker. Vi känner att vi inte vill lägga ner alltför mycket pengar på vårt nuvarande hus eftersom vi säkert kommer att börja leta efter ett lite större hus så småningom.

Vi försöker att göra en "budget" renovering nu så får vi se sen hur vi gör med en eventuellt utbyggnad eller flytt. Den här lucktypen har vi tänkt oss. Den heter duvbo och är lite grå-vit. Det känns som att det är den här stilen som passar in här ute på vischan vid havet. Stilen jag gillar är lite lantlig stil med inslag av det marina. Jag bor ju trots allt vid kusten med fiskarhusen inpå knuten så det passar ju!


  

Lunch med familjen

Idag var jag och Anders och åt lunch med mina söta bröder. Eftersom det var lunchuffé så blev jag proppmätt som vanligt. Först tänkte jag bara äta ris och kyckling men det slutade med att jag både åt stekt korv, köttbullar, mos och stuvade makaroner! Saligt blandning, onyttigt men gott!

Efter lunchen åkte vi till stan och shoppa lite åt bror min. Han hittade ett par jeans från Filippa K och en vinterjacka från whyred. Eftersom mitt shoppingbehov slog över så köpte jag en höstjacka från rodebjer. Ska jag lägga in en liten bild på den sen kanske? Jag fick visst stammisrabatt, 10%.

Renovering

Idag har vi haft fullt upp med att rensa ut vår lilla stuga som vi har på gården. Vi har ju haft den som förvaring tidigare. Ni vet, man slänger in allt som man inte vet vart man ska lägga?

Jag förundras ständigt över hur jag har tänkt när jag har sparat vissa saker. En del saker är ju 10 år gamla! Nu är det utrensat och älsklingen och bror min har arbetat hela kvällen med att grundmåla och fixa lite. Nu ska vi bara köpa golv i morgon sen är det i princip klart. Nu glömde jag såklart att ta en före bild men det kanske duger med en bild på hur det blev när det är klart? Det är så skönt nu när vi får lite gjort.

Vi har bestämt att vi måste försöka att avstå från resor tills november i alla fall. Annars får vi aldrig något gjort här hemma. Vårt nästa projekt är köket och sedan badrummet. Vi har en del att göra här hemma!

By the way, jag var på stan idag och kika. Snacka om att det inte finns något i denna stad. Hur ska detta gå egentligen? Jag har kommit på att jag kan shoppa lite inredningssaker istället för kläder. Det tycker jag att det finns rätt så bra kvalitet på här i Gävle.



Så var jag igång med träningen

Idag tränade jag för första gången på väldigt lång tid. Jag höll bokstavligen talat på att svimma av under passet. Hur kan jag ha låtit det gå så långt med att bli otränad egentligen? Det är så lätt för mig att falla i lat och godisträsket. Nu ska det bli ändring på det. Självklart utan att överdriva för sån är inte jag.

Idag var jag alltså och tränade på friskis och svettis. Det var ett medeljumpa pass och det var så jobbigt för mig. På torsdag tänkte jag nog gå på vattenjumpa. Måste ju varna kroppen lite innan den riktiga träningen börjar! :)

Nu måste jag bara ordna till det lite med maten också. Det går ju inte att träna bra när man äter korv och köttbullar var och varannan dag. På det vitt bröd med ost. Nej förändring nu!

kram

Idag fick jag min nya data!

Åh vad jag är glad. Idag hämta älsklingen ut min nya creme vita XPS delldata. Det blev kärlek vid första ögonkastet. Nu slipper jag hålla på krångla med de andra två bärbara datorerna som är fulla av älsklingens olika program. Jag ska kolla om jag hittar någon bra bild att visa er.

Det här var den enda bilden jag hittade. Min dator är som sagt cremevit och inte röd som den på bilden.


image308

Höstmys

 
bilder. www.net-a-porter.com

Nu när det börjar bli kallare ute så dessa koftor passa mig utmärkt! Jag som jämt är så fryssen av mig. Tänk att krypa upp i soffan med massor av ljus tända, en varm kopp med kinesiskt grönt te och klädd i en myskofta. Åh vad jag älskar hösten!

Nu blir det storhandling


Puss

Härliga Hongkong där allt finns

image303

image304


Tillbaka till verkligheten

Idag är jag uttråkad! Jag har blivit alltför bortskämd med resor och att det händer saker hela tiden. Vad händer det nu då? Jag tvättar och väntar på att maskin ska bli klar. Eventuellt ska jag äta en kebab idag. Spännande, spännande!

Nu har jag bestämt mig för att jag ska gå ner 5 kg. Jag vill tillbaka till min normalvikt som jag hade innan jag upptäckte hur mycket god mat det finns. På måndag kommer jag att börja med att köpa ett träningskort. Sen blir det till träna 3-4 gånger i veckan samtidigt som jag drar ner på alla mackmåltider som vi brukar äta.  Den här gången kommer jag att lyckas för älsklingen har lovat mig en helt underbar händelse om jag klarar det!

Bilden nedanför är från en strand i hongkong. Vi spontanbadade varav den osmickrande bikinin. Jag fick snällt stå stilla medan en äldre dam skulle klä på mig bikinin och hon tyckte att jag var helt crazy om jag struntade i den tillhörande kjolen. Så jag lydde snällt damen!



image302

Ett önskemål

image300

Såhär såg våra stolar ut när vi flög från bangkok till Stockholm. Riktigt sköna och mysiga!

Hemma i Sverige igen

Tack och lov så uppgraderade vi våra biljetter hem från bangkok till Stockholm. Vi lyckades sova större delen av resan och det har vi de sköna stolarna att tacka för. Det var verkligen värt pengarna för jag var så trött. Idag har jag bara legat i hängmattan hemma hos mamma och pappa och slappat i solen. Nu väntar jag på att maten ska bli klar. Det känns alltid skönt att vara hemma hos mamma och pappa och bli lite bortskämd.

Nu är det mat!

kram

Lindas packar väskan

Ja hur ska jag få plats! Jag som inte har shoppat så mycket ens? Bejben får nog gå ner och köpa en till väska om det här ska funka. Igår hade vi en superrolig kväll bara jag och A. Efter en mycket god italiensk middag med johan och kim så åkte vi iväg för att kolla in en av de "hippare"  barena i stan. Väl där tog vi oss ett glas champagne och njöt av utsikten över hongkong och havet. Riktigt mysigt!

Efter det så tänkte vi spana in natteklubben JJ`S som vi hört mycket gott om. Där blev vi inte alltför långvariga eftersom vi åker hem till Sverige idag. Nu har vi en riktigt mastodont resa hem. Först 4 timmar till bangkok och sen 10 hem till sverige!

Dim sum

Idag åt vi dim sum till frukost. Det är som små olika kinesiska rätter som serveras i bambu skålar. Det är hur gott som helst! Jag älskar det! Som vanligt åt jag lite för mycket så jag blev proppmätt. Efter det åkte vi till ett område i hongkong som heter moncow. Där krylla det av människor överallt! Jag blev helt sömnig av att se alla och vi stanna inte där alltför länge.

Eftersom vi var så trötta efter shoppingrundan i moncow så satte vi och och drack lite afternoon te. Vi fick en bricka som var tre våningar hög med olika sorters kakor och mackor! Gud vad jag älskar afternoonte. Om det är nått jag kommer sakna när jag kommer hem igen så är det maten och té här.

Nu har vi precis fikat lite på rummet jag och min bejb. Jag åt färsk frukt och han åt en bananasplit. Hans nya favorit. Nu ska vi sova lite.

Kram

Japansk middag och peaktower

Ikväll så åkte vi upp till peaktower här i Hongkong. Det är en utkiksplats som man ser ut över hela hongkong från. Vi tog bergbanan upp för berget, det var riktigt brant! Blev höjdrädd men det var så häftigt. Vi tittade ut över hela hongkong med alla skyskrapor och ljus. Fantastiskt!

Efter det så åt vi på en japansk restaurang. Maten var så god. Sushin var helt fantastiskt. Jag kommer nog aldrig att äta sån god sushi igen! Där satt vi och mumsade på den ena delikatessen efter den andra. Vi drack massor av japanskt grönt te till också.
 

    

Nu ska vi sova lite tror jag.


Roomservice o wantoonnoodlesoup

Här är klockan över 14.20 och vi ligger fortfarande i sängen. Vi beställde upp lite mat och nu ligger vi bara och slappar. Regnet öser ner ute. Känns ganska skönt för då kan vi passa på att slappa lite.

Senare idag tänkte jag att vi ska åka till hantverksmarknaden och köpa lite saker att ta med hem. Nu vill jag hem och dricka te, tända en brasa och ha massor av ljus tända. Det är så mysigt på hösten i Sverige. Jag funderar på om jag ska ta och fota lite av sakerna jag har köpt. Då blir nog katarina glad. Jag har dock inte handlat så mycket.

4 koftor, yes jag förbereder mig på kalla sverige! Jag lyckades hitta cashmere koftor för halva priset på marcjacobs butiken. Storlek medium fanns såklart kvar för ingen kan ha medium här. Det är väl som XL hemma skulle jag tro...
1 par ballerina
2 plånböcker MIU MIU.
1 par rosa foppatofflor som jag ska ha när jag går på gården hemma.
1 tunika
1 par trosor i storlek XL. Ja i asiatiska mått då. Snacka om att känna sig som en valross. XL motsvarar storlek 40 hemma och det är den största storleken här!

Kort från Filippinerna, Manila

 

1. Johan käkar firre på en lokal restaurang. Typ för 5 kr eller så :)
2. Utanför bostäderna i den fattiga delen av Manila
3. En gravid kvinna duschar på gatan i den fattiga del
4. Från vårt hotellfönster
5. Jag på sightseentur!
6. Gammal kyrka i Manila

Godnatt

Nu sitter jag i sängen på hotellrummet och jäser efter en mycket god middag bestående av alla möjliga kinesiska specialiteter. Gud vad vi åt! Vi beställde in 2 st hela hummrar och massa annat gott.

Idag har vi shoppat lite jag och min bejb. Lite fina saker åt mig och en klocka åt Älsklingen. Jag köpte lite olika koftor på marc jacobs butiken och en supersöt grå vinter/höst jacka! Jag skulle lägga in kort om inte datan var så seg här. Varje kort tar flera minuter att ladda upp eller så laddas det inte upp alls. Trist, jag vill ju visa er alla mina nya saker och alla fina platser vi varit på.

Nu sitter han i Johans rum och tittar på fotboll. Det är skönt att jag får lite lugn och ro själv också :) Jag är ju inte så förtjust i fotboll, inte i sport överhuvudtaget.

I morgon blir det nog en rätt så lugn dag för oss. Söndagar är den värsta dagen här i Hongkong. Det är då ALLA är lediga och då flockas de runt stadens gator.  Nu börjar jag verkligen att längta hem till vårt hus och familjen. Det känns som att vi har varit borta lite väl länge den här gången. Vill ju hem och träffa alla och gosa med kissarna.

Nu ska jag ta och förbereda mig för sängen. God natt!

Kram