Presenter

Vi har fått en hel del presenter till Lydia. Hon är redan riktigt bortskämd av min mamma och mina systrar. Vi har fått mängder med kläder och leksaker.

Idag fick vi ett kort från Spanien från ett par bekanta till min pappa. Vissa är bara för gulliga. Trots att vi knappt ses så tänker dom på oss.

Jag har under flera år drivit ett företag på deltid. Nu har jag det vilande sen en tid tillbaka.Jag har hjälpt några äldre damer i hemmet med sånt som dom inte klarat av längre. Fixat och donat, bytt gardiner, dammsugit och såklart äit mängder med bullar och pratat i flera timmar. Idag kom det en liten present till Lydia från två av damerna. Dom är bara för gulliga och omtänksamma! Trots att jag inte träffat dom på lång tid så tänker dom på oss. Jag önskar att jag hade en sån mormor eller farmor.








På promenad



Det här kortet tog A igår när vi var ute på en promenad. Nu när magen är borta ser jag hur mycket jag har ätit under graviditeten. Alla dessa glassar på slutet gjorde nog sitt.

Det är så härligt när det är så fint väder som det var igår. Då är det underbart att bo här ute vid havet. När det regnar som idag är det mindre roligt och jag längtar in till stan.

BVC vägning

Igår var vi iväg till BVC för vägning. Lydia hade gått upp hela 300 gram på 5 dagar! Nu är hon uppe i födelsevikten igen och det känns så skönt. Hon är ett litet matvrak och äter ofta.

Idag har vi inte gjort någonting. Inte ens en promenad har det blivit för här regnar det. Vi har regnskydd till vagnen men det tar emot att gå ut.

Ikväll blir det idol och desperate housewifes. Ugly betty börjar också så det får jag titta på webtv på efter eller ladda ner. Jag blir riktigt glad när det är så mycket bra på tv. Tv och Lydia är ju mitt liv numera. Vi har inte riktigt vågat oss ut på stan och sånt än.

På väg ut



På väg ut på en promenad i skogen.

BVC

Idag ska vi till BVC och väga Lydia. Jag hoppas verkligen att hon har gått upp i vikt. Hon gick ner lite för mycket efter förlossningen men senast var hon på väg upp igen. Att ta sig iväg är ett helt projekt som tar tid. Det känns som att det tar flera timmar innan vi kan komma iväg. Det ska matas, bytas blöjor, kräkas och fixas innan vi kommer utanför dörren. Jag hoppas vi kommer att få lite bättre rutiner snart. Allt är helt upp och ner nu.

Dags att göra lite nytta medans Lydia sover. Min hjärna har tagit semester känns det som. Jag försöker fixa lite med mitt företag som jag har vilande men det är omöjligt! Det känns som hjärnan är inställd på Lydia.



Lördag

Så idag är det lördag. Det känns som att jag har tappat tiduppfattningen. Vilken omställning det är att ha barn!
Trots att hon sover större delen av tiden så hinner jag inte med något känns det som. Det ser verkligen ut som ett bombnedslag här hemma. Jag funderar starkt på att anlita städhjälp igen så slipper jag tänka på röran här hemma.

Idag har jag röjt, tvättat och matat Lydia. Först nu satte jag mig vid datorn. Tiden rusar iväg och oftast glömmer jag bort att äta. Det vore ju fint om matlusten försvann lite så jag tappar några av alla kilon jag gått upp.

En sak som förvånade mig rejält var att min mage försvann direkt efter förlossningen. Jag blev helt häpen och trodde nästan att jag inbillade mig av allt smärtstillande. Jag hade föreställt mig att jag skulle ha världens hängbuk i flera veckor . Hängbuken skulle jag få samla ihop i en gördel. Detta läste jag i nån gravidbok och inbillade mig det värsta såklart. Skönt att det inte blev så i alla fall.

Dagens



Med tanke på alla spyor så blir det rätt många outfits för vår lilla prinsessa. Idag har det nog blivit 5 ombyten redan. Tur att jag har mycket kläder och filtar åt henne.

Mina kläder ska vi inte ens tänka på. Jag har hasat runt här hemma i mysbyxor enda sen förlossningen. Snart blir det bättring på den fronten också. Jag tänka köra en helrenovering snart. Ansiktsbehandling, massage, pedikyr, manikyr och färga håret. Det är jag värd efter allt det här. Det gäller att finna tid till det bara.

Nu ska jag laga mat för första gången på LÄÄÄNGE och sen blir det idol.

Idag

Idag har vi roat oss med att gå två promenader här utmed havet. Det är verkligen underbart väder! Soligt och skön frisk luft.

Lydia har börjat kräkas av ersättningen som vi ger henne. Stackarn. Tycker så synd om henne när hon spyr efter varje måltid. Det blir en del klädbyten både för mig och henne. Tvättmakskinen går för jämnan här. Jag tål ju inte laktos så jag undrar om det kan vara nått sånt för henne med. Måste ta och ringa BVC i morgon och fråga. 
 
Det har blivit dåligt med bloggande på sista tiden men nu när vi börjar få lite rutiner och mitt huvud är bättre så lovar jag att bättra mig! Jag har knäppt en massa kort som jag ska lägga ut när jag har tid. Tid är numera en bristvara trots att hon sover för jämnan.

Omställning

Idag känns mitt huvud bättre! Äntligen kan jag tänka lite klarare. När det värkte som mest så hade jag så svårt att fokusera på saker och jag frågade ständigt A vilken tid jag skulle ta smärtstillande för det gick inte att hålla reda på såna saker. Jag skrev till och med upp vissa saker på en lapp som jag tittade på för att minnas vad som skulle göras.

Idag har det gått 9 dagar sen förlossningen. Det är helt otroligt vad tiden går fort. Vi var iväg till BVC idag för första gången och vägde vår lilla prinsessa. Hon gick ner en del efter förlossningen på grund av att jag mådde så dåligt så det knappt gick att amma men nu är hon på väg upp igen med hjälp av lite ersättning och tålamod.

Nu ska vi laga till en riktig brakmiddag här hemma.


♥ Linda ♥


Från BB



Våran lilla sötnos klädd i rosa set från Ralph Lauren.

Premiärtur med vagnen

Idag gick vi en kort premiärtur med vagnen. Den känns verkligen bra och är otroligt lätt att dra. Det blev bara en snabbis för annars blir jag dåsig i huvudet. Det är ungefär samma känsla som när man druckit lite väl mycket och har svårt att gå. I natt var vi vakna till efter 5. Lydia var redan i magen en riktig nattuggla och det verkar hon fortsätta med nu när hon är ute. Tur att det är så lätt att anpassa sig efter hennes tider. Dags att vila skallen lite nu.

Hemma!

Äntligen är vi hemma igen! Igår kväll runt klockan 20.00 fick jag äntligen klartecken att få åka hem men var tvungen att åka tillbaka idag för en kontroll. Mitt huvud värker fortfarande som bara den och jag är allmänt seg och dåsig men annars mår vi superbra. Det är verkligen skönt att få vara hemma och ta det lugnt. Huvudvärker lär sitta i nån vecka till så det lär bli lugnt för våran del framöver. Det är tur att man har så många hjälpsamma personer runt omkring när man blir dålig på det här sättet. Nu ska jag försöka sova lite.

fortfarande kvar

Vi är fortfarande kvar på bb. Idag har jag väntat hela dagen på att narkosläkaren ska komma men det verkar vara fullt upp och jag är ju knappast prio ettt skulle jag tro. Det är lite tråkigt att man inte får ta emot besök här inne. Det hade ju kunnat fått tiden att gå snabbare. Nu vill vi bara åka hem!

Fortfarande på bb

Min huvudvärk som jag här är nog det varsta jag varit med om! Det slår att föda och då är det illa. En av 100 drabbas av den här typen av huvudvärk så jag här verkligen oddsen på min sida. Det är sängläge som gäller i några dagar. Jag här tydligen nan infektion också och för att kunna behandla huvudvärken måste alla tester vara bra först. Blir dom inte bra måste jag låta ryggen sjalvlaka. Just nu vill jag bara bli bra så vi får åka hem med vår guldklimp.

Snart 72 timmars fest och fortfarande kvar på sjukhuset

Snart är Lydia 3 dagar, få se hur vi ska fira det. Om jag känner Anders rätt så blir det både kaka och tårta som han såg nere på fiket. Han har bara pratat om tårta sen han kom tillbaka efter att ha förlängt parkeringen. Själv så har jag fått värsta huvudvärken efter förlossningen. Det verkar som det är en biverkning av epiduralen, ska snart bli undersökt. Så går allt enligt planerna får vi åka hem ikväll, annars får vi stanna en natt till, så dom hinner kolla upp min huvudvärk.

Bilder på bebisen

L, A och bebisen mår bra, här kommer några bilder som dom bad oss lägga upp.

// Moster Kattis & morbror Niclas :-)






Bebisen ute

Nu är det klart. Vi fick en tjej som var 51.5 cm och vägde 4080 gram. En riktig bjässe. Men vad hade man kunnat förvänta sig när den här A:se gener. :) Nu ska jag amma lite, så har inte tid med det här.

Live från BB

Nu ligger jag i badet på BB och bloggar. Tänk vad man kan göra med dagens teknik. Hoppas jag föder snart, här sådan jädra värk nu. Ajaj, nu lär jag sluta för nu kommer nästa värk.

AAAAAAAAAJ

Sitter här och klockar värkar. Fy fan detta kan väl inte vara förvärkar? Min smärtgräns är då inte hög alls känns det som.

Får se om det är falskt alarm eller om det verkligen har satt igång. Nu är det 6 minuter mellan varje värk.


Idag är det beräknad födelse

Tror ni det blir någon bebis idag? Det tror inte jag. Kanske om några dagar men inte idag. Mitten av nästa vecka tror jag på tidigast. Jaja, återstår att se!

Present

Min kära mor är en riktig trädgårdsfantast. Idag fick jag dom här fina blommorna, gladiolis tror jag dom heter. Tänk om jag kunde lyckas få så fina blommor i min trädgård jag med. Det är lite lustigt för jag satt och tänkte att jag måste börja köpa mer snittblommor igår och så kommer hon idag. Snittblommor är liksom min grej. Kan det bli enklare?


BF -1

I morgon har jag BF! Jag tror dock det kommer dröja några dagar tills hon kommer ut. Det är min känsla. Som om min känsla brukar vara korrekt. Haha.

Idag har jag ingenting inplanerat under dagen. Trist. Det behövs verkligen städas här hemma men det känns inte så frestande att storstäda på en lördag. Lördagar ska ju vara roliga. Ikväll ska jag på bio med mor min och syster. Vi ska se Mamma mia. Typ sist av alla kanske? Vi har varit på gång länge med den men aldrig masat oss iväg men ikväll så kommer vi förhoppningsvis iväg. Jag och A var ju på musikalen Mamma Mia i Stockholm för ett par år sen och det var superkul så jag hoppas filmen är bra med.

Nej dags att göra lite nytta här hemma.

Nybakt bröd



 

RÅGSIKTSKAKOR 
        
50 gmargarin2 tsksalt
5 dlmjölk 4 tskbrödkryddor
50 gjäst14 dlrågsikt (Kungsörnen)
1/2 dlsirap  


Smält matfett och tillsätt mjölken. Värm till 37C. Smula jästen i en degbunke och rör ut den i degvätskan. Tillsätt sirap, salt, brödkryddor och nästan allt mjöl. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt jäsa ca 40 minuter. Tag upp den på ett bakbord och knåda degen smidig och baka ut 4 hålkakor. Låt jäsa ytterligar ca 30 minuter. Grädda hålkakorna i 225C i ca 10 minuter.

Rågsiktkakor är enkelt och gott. Inget GI bröd direkt men ibland måste man få njuta lite. Finns det något godare än varmt nybakt bröd med smör och ost? Nu ska jag nog ta och provsmaka en liten bit..


Bio



Ikväll ska jag och A på bio. Det blir Patrik 1,5. Den verkade så rolig när jag såg reklam för den för ett tag sen så jag har gått och längtat till premiären som är idag. Jag hoppas det blir mycket skratt. Det behövs när man är lite krasslig såhär. Massvis med popcorn och chips blir det förmodligen också.

Min nya kappa





Igår hämtade jag ut kappan från BZR som jag beställde från Ellos. Den var riktigt snygg och supermjuk i verkligheten. Jag avskyr material som kliar och är väldigt kräsen men denna var superbra! Storleken blir nog rätt bra också. Den satt rätt bra nu över axlarna så med en tjocktröja under blir den perfekt i höst.

Barnmorskebesök

Så då var vi hemma från barnmorskan. Allt var fint med alla värden och sånt. Nästa besök blir till förlossningen antingen för överburenhetskontroll i vecka 41+2 eller så för att föda. Vi kommer med andra ord inte att träffa barnmorskan något mer. Jag undrar om det är så för alla? Jag har fått för mig att vissa går rätt ofta till barnmorskan när man går över tiden? 10 dagar är det tills nästa besök för mig i såna fall.

Vi pratade lite om det här med urinvägsinfektionen och GBS och hon förklarade för typ 100 gången att det inte är nån fara för nu när man vet att jag har det så behandlas det under förlossningen och det är det allra viktigaste. Det är dock väldigt många som går och dras med urinvägsinfektion utan att veta om det och det är främst då det kan bli farligt. Oftast händer det inte nått då heller men chansen var väl större.  Hon stillade min oro lite iaf.

Hjärtljud 145
Blodtryck 120/70
SF mått 36
Blodvärde tog vi inte eftersom jag hade så bra förra gången.
Vikt + 17,5 kg
Det har blivit en och annan pizza för mycket märker jag. Dock har min bejb också gått upp lite i vikt. Typ 5 kg så vi har ätit ikapp! 

God morgon

Tidig morgon idag. Har svårt att somna och sova på morgonen så i morse har jag legat och tittat på tv i några timmar. Det blir nog en liten tupplur mot eftermiddagen. Min dygnsrytmn är helt upp och ner men det rättar nog till sig sen när bebisen kommer.

Om ett tag ska vi åka iväg till barnmorskan. Spännande nu såhär mot slutet.

Dags att åka!

♥Linda♥

Ny dag

Idag är det lite bättre men inte bra. Jag vill verkligen få bort den här skiten innan förlossningen. Blir så less när jag åker på nått sånt här precis runt BF.

Nu ska vi in till stan och hämta ut medicinen och köpa litervis med tranbärsdricka.

Besök på förlossningen

Jag har haft ont nedtill i magen ett tag men trott att det var bebisen som trycker på. Idag så blev det värre så jag började misstänka att jag hade fått urinvägsinfektion igen så jag ringde till förlossningen och fick komma dit på en kontroll. Jo visst var det urinvägsinfektion igen! Dom kontrollerade bebisen lite och sen fick jag antibiotika. Så nu hoppas jag att bebisen stannar inne i magen några dagar så jag kan få bort bakterierna innan jag föder. Dom på förlossningen var även väldigt noga med att påpeka att jag ska få antibiotika vid förlossningen och att jag måste åka in direkt om vattnet går. Jag som trodde jag skulle få kämpa lite för det men dom verkar väldigt noga med det nu och det känns lugnande.



Mat?



Mat eller efterrätt? Min middag bestod av våfflor idag. På sista tiden är jag sjukt sugen på mat och sötsaker hela tiden. När jag föreslog våfflor till middag så blev A överlycklig eftersom jag oftast inte brukar vilja äta sånt. Nu är jag verkligen proppmätt efter att ha smällt i mig 3 stora våfflor. Nu blir det några avsnitt av lost och slappande som vanligt.

Dagens kläder i vecka 40!



Hoho! Nu ni är det svårt att komma i kläderna. Det börjar bli kallt och jag vägrar använda stövlar för dom är så tajta och mina ankelboots kan jag inte stapla runt i. Tur att fötterna är så varma så dom tål lite nedkylning i form av kyla och regn.

På mig har jag ett par byxor från lindex (ej mamma), fodralklänning från Gina Tricot, kofta från Marc Jacobs, sjal från Hongkong, ballerina från Vezzano och LV speedy till det.

5 dagar till BF

Idag är det 5 dagar kvar tills BF. Eftersom jag har haft nästan identisk graviditet som mor min så hade jag hoppats på att bebisen kommit vid det här laget. Jag trodde inte att jag kunde bli såhär rastlös som jag är nu. Det känns verkligen som en evighet tills det är dags. Inte blir det bättre av att A har fått för sig att jag ska VILA hela tiden heller. VILA hit och vila dit. Det enda jag gör är att vila känns det som men det sägs ju att kroppen sätter igång när man är utvilad.

Det sägs mycket

Sex även kallad "färdknäppen".
Promenader
Svälja sats (ja säg det inte till era pojkvänner!)
Åka på guppig väg
Hallobladste
Kanel


Nått mer?


Snart börjar jag be till gud. SNÄLLA GE MIG ETT TECKEN.


Ikea och lams

I kväll var vi iväg till ikea och coop forum och införskaffade lite nödvändiga saker, mest tråksaker som elgrejjer o sånt. Lite annat fick också följa med hem som ljus och servetter.

På vägen hem svängde vi in på Lams terass och åt lite. Vi bara plöjde i oss maten och det blev en hel del skratt åt våran hunger. Vi fick till och med höra "oj men vad fort ni åt idag!" av en kille som jobbar där som A känner. Det blev både vårrullar, räkor och kyckling i en salig blandning. Sen fick vi stressa hem till singelmammor. Besatt? Jag var tvungen att se hennes söta lilla bebis. Det får mig att längta ännu mer tills våran bebis kommer. På lams terass träffade vi på K och hans tjej. Han hävdade bestämt att han brukade kunna vara lite synsk och sa att hon kommer att födas på lördag. Vi får se om det stämmer.

Det är lite lustigt för alla tror att jag föder om jag inte svarar i telefon. Jag lovar att updatera bloggen från mobilen om vi åker in. Spännande? Jag undrar om man får använda mobilen på förlossningen? Jag hoppas det går för min iphone funkar så bra att blogga och surfa runt med.

Åh vilket kap!


Jag har spanat på den här kappan några gånger på
www.sidandsally.com men har tvekat lite. Idag upptäckte jag att det var 50% RABATT när man är ny kund på ellos där kappan också finns. Så istället för 2299kr blev det 1240kr! Det kallar jag ett riktigt kap! Nu hoppas vi på att den passar. Jag hade oftast 38 innan graviditen men beställde en 40 så förhoppningsvis kommer jag att kunna ha den.


Vecka 40

Vecka 40
Du: Grattis - nu är du nästan framme. Livmodern, och därmed magen, har säkert sjunkt och de flesta bebisar är vid det här laget fixerade. Livmoderhalsen mognar och utplånas. Kanske känner du av förvärkarna oftare, kanske inte. Det finns kvinnor som aldrig känner av förvärkarna. Rörelserna minskar pga platsbrist, men du ska fortfarande känna av din bebis. Ring till förlossningen om du undrar över något. Många kvinnor har nu tröttnat innerligt på att vara gravida och vill ha tillbaka sina kroppar. Andra är rädda för att byta den trygga invanda graviditeten mot det okända föräldraskapet. Känslorna kan vara ett virrvarr just nu och det kan kännas både jobbigt och underbart på samma gång. Istället för att sitta hemma och vänta (för väntan kan bli lång) så passa på att göra saker som ni inte kommer kunna göra på ett tag sedan. Läs en bra bok, kolla på videofilmer, pyssla lite, gå på bio eller ut på restaurang om ni orkar.
Bebisen: Bebisen väntar nu bara på att förlossningen ska sätta igång. Barnets bröstkorg blir nu mer framträdande, det samlar på sig mer fett och extremiteterna blir starka. Barnet väger nu mellan 3,3 och 3,7 kg och är ungefär 49-54 cm långt. Snart är det dags.



Idag går jag in i vecka 40. Jag har en känsla av att jag kommer att gå över beräknad födelse med säkert 2 veckor! Jisses, vart ska detta sluta då. Vikten lär ju skena iväg för min självmedicinering mot tristess är ju som sagt mat och godis. På sista tiden har jag blivit så trött men annars flyter allt på fin fint. På fredag är det nästa besök hos BM. Jag som hade hoppats att bebisen var här då. Nu känner det mer som att jag kan sikta in mig på att gå 2 veckor över tiden. Jag har liksom inte ett tecken på att det skulle vara på gång. Nått borde man ju märka tycker jag.


Underhållning





Botar detta min tristess? Igår hyrde vi 4 filmer och köpte en till säsong med lost. Det är så skönt att ha nått att titta på när jag inte kan sova på natten eller tidig morgon. Ikväll så fortsätter förmodligen mitt lostmaraton eftersom A ska jobba.

Magen i vecka 38+6





Magen växer så det knakar och spricker i huden. Det var ett tag sen jag la in bilder på magen så nu kan man verkligen se en stor skillnad! Idag är jag i vecka 38+6. En vecka kvar till beräknad födelse idag! Jag tror att jag kommer att gå över minst en vecka men hoppas hon kommer snart!

Lördag

Varje dag känns likadan numera. Det består av att äta, vila, äta, titta på tv, äta, äta, äta och äta ännu mer. Jag börjar bli less! Igår satt jag och tittade på lost i 4 timmar! Helt sjukt vad tråkigt man har då. Under tiden tryckte jag i mig massor av isglass för att kyla ner mig lite. Jag är som bekant varm som en kamin.

Ikväll ska vi förmodligen ut och äta någonstans. Vart vet jag inte riktigt men det känns inte heller så roligt med tanke på mitt klädutbud. Jag vill kunna ha mina vanliga fina kläder nu. Använda högklackat. Åh vad jag längtar!

Nej nu ska jag rycka upp mig ur deppigheten och duscha, göra en ansiktsmask och fixa naglarna innan vi ska iväg.


Lite efter?

Jag hade ingen aning om att Cecilia på expressen är gravid. Det finns massor av outfits och det kommer bli så roligt att se hur hon kommer att klä sig sen när magen blir riktigt stor.

Lite böcker



Idag hämtade jag ut ett lass med böcker som jag beställt från adlibris. Så nu ska jag förhoppningsvis kunna bota min tristess lite med att läsa. Jag är en riktig bokmal och läser allt jag kommer över så det känns skönt att ha 6 nya på lager här hemma.

Lite åt den lilla

Idag hade jag vägarna förbi polarn och pyret och jag kunde såklart inte motstå att handla lite. Det blev mössa, små tofflor och ett par byxor. Allt i ekologiskt bomull.

 



 

Vi hämtade även ut babyskyddet och köpte lite leksaker när vi ändå var där.

Dagens kläder



Ovanligt munter på kortet. A drar jämt sina skämt när han ska knäppa kort så jag ska le och skratta. Idag kallade han mig sin "STORA prinsessa". Ja stor är jag verkligen. På mig har jag leggings(kan inte ha nått annat!), tunika från Gina tricot, kofta från H&M, ballerina från vezzano, väska Miu Miu, sjal från indiska och armband från Hermés.

Baka

Nu ska jag baka igång förlossningen. Tror ni det funkar? Baka och sen äta? Vågen visade på plus 1,5 kg på en vecka men som det verkar går jag upp och ner en sisodär 2 kg från dag till dag. Oftast står jag still några veckor för att sedan göra en rejäl spurt på flera kilo. Nåja, orkar inte bry mig längre. Nu är det nästan färdigbakat hoppas jag och efter lär det bli dåligt med kakor så det är lika bra att passa på nu.

Jag tänkte baka bullar och amerikanska chokladmuffins. Bäst att börja nu för jag är SUGEN!


Isglass

Varje kväll känner jag mig het som en kamin trots att det är runt 21-22 grader inne. Idag tände jag lite ljus för första gången på länge och jag höll på att få värmeslag.  Nu har jag vädrat ut rejält och smällt i mig några isglassar. Jag äter isglass eller is varje kväll för att kyla ner mig. Det är rätt sjukt att jag kan vara såhär varm. I vanliga fall så är jag så kall och brukar börja med raggsockor inomhus redan i september. Det ska bli spännande att se om jag blir kall igen direkt när bebisen ploppat ur. Om den nånsin ploppar ut. Just nu känns det som att den vill bo i magen resten av livet.

Nu ska jag se på lost och äta glass. Isglass och sandwich. Allt för att kyla ner mig lite. Skyller på det. Jag är inte alls sötsugen...


Beställt stövlar

Så nu har jag äntligen beställt stövlarna från La redoute som jag skrev om för nån vecka sen. Förra vintern körde jag slut på mina svarta stövlar så jag hoppas dessa kan ersätta dom. Det känns ju rätt passande med låg klack nu när man ska dra runt på en barnvagn också.

Med rabattkoden 81652 (hittade hos englasshowroom) får man 40% rabatt på dyraste varan och 25% rabatt på hela ordern. Så det blev riktigt billigt.


Dagens kläder



Idag känner jag mig trött och ful. Stor som ett hus ungefär. Det är ingen superdag med andra ord..

På mig har jag klänning från Indiska, leggings från h&m, jacka från tiger, väska LV speedy och sjal från Indiska.

Lugn kväll

Ikväll gick jag en promenad på 5 km. Jag funderar på om jag ska börja gå två gånger om dagen nu inför förlossningen.

Sen grillade vi panini med kyckling och massvis med ost. Supergott. Ost har varit min följeslagare under hela graviditeten. Jag har nog aldrig ätit så mycket smält ost tidigare. Maten intogs framför singelmammor och sjukhuset (webtv), det var ju riktigt underhållande med förlossning på både programmen. Jag tvingade A att titta med. Han behöver förberedas lite känns det som.

A frågade mig efteråt om jag inte ville att min mamma skulle följa med till förlossningen. Då sa jag att jag tror jag klarar mig med dig faktiskt. Då visar det sig att han menade som stöd åt honom så han visste vad han skulle göra och säga till mig! Haha! Gissa om jag skrattade.Vem är det som ska göra allt jobb? Nåja, killar är bra lustiga.

Nu ska jag försöka fördriva tiden tills jag kan gå och lägga mig. Jag tror jag ska börja titta på lost ikväll. Trots att jag sov rätt lite inatt så är jag så pigg. Pigg i huvudet och trött i kroppen.


Vecka 39

Bebisen - Din bebis ökar nu sin vikt med ca 28 g per dag. Den borde väga mellan 3,5 och 3,7 kg och vara mellan 48 och 50 cm lång. Hjärtat och levern laddar upp med näring som bebisen kan använda framförallt vid syrebrist under förlossningen. Men även som en reservdepå de första dygnen innan den riktiga modersmjölken kommit igång. Nu förbereder sig bebisen för ett riktigt marathon, ni ska klara detta tillsammans så försök att hjälpa till så mycket du kan.

Du - Nu tar bebisen upp hela din mage som mäter mellan 35 och 37 cm. Det ligger en helt färdig bebis i din mage, är det inte otroligt? Nu kan bebisen komma ut vilken minut som helst, men kom ihåg att det är bebisen som bestämmer när det är dags. Om du inte skrivit en förlossningsplan ännu så är det hög tid för det.

Det står att bebisen kan komma vilken minut som helst. Jag är rätt säker på att jag kommer att gå över tiden. Ett tag kändes det som att det kunde bli tidigare bara för att jag inte var klar med alla förberedelser men nu när jag är klar så känns det så segt och långdraget så förmodligen går jag över två veckor.