Helgen

Helgen har bestått av festligheter för både mig och Anders. I fredags var jag och syster iväg på buddy holly och efter det gjorde vi stan osäker. Lördagen blev riktigt soft med en promenad och sen lite mys med Lydia för att avsluta kvällen framför melodifestivalen med datan i knät. Jag trivs faktiskt ypperligt att vara själv numera och det är så skönt att kunna njuta av stillheten.

Idag har vi mest varit här hemma och fixat och städat lite. Nu hoppas jag verkligen att snön slutar vräka ner snart och våren kommer. Vi är så less på att gå ut och pulsa runt i snön. Lydia tycker inte alls att det är kul med snö och pulka längre. Ruskar på huvudet och säger NÄÄÄÄ. Frågar jag leklandet säger hon JAAAA och sträcker upp armarna i luften. Antar att det blir nån tur dit i veckan. Tror det är sportlov den här veckan som kommer så det är väl bara att räkna med att det är proppfullt på alla sådana ställen.

Nej nu slutar mitt svammel och jag ska göra mig iordning för sängen. Är så trött efter en bökig natt..

Rita


Jag lyckades för en gångs skull fota Lydia när hon sitter lugnt och fint och ritar. Spana in mitt självporträtt till höger..

Långhårig tjej



Lydias hår har blivit så långt! Hon blir så stolt när hon får ha en liten tofs. Tittar på mig och jämför. Så är det med allt numera.

Ägg och mjölfri kladdkaka





Lydias älskar att baka. Syns det? Vi brukar baka en supergod kladdkaka som är mjölk och äggfri.

2,5 dl. socker
50 gr. flytande mjölkfritt margarin.
2,5 dl. vetemjöl
1 tsk. bakpulver
4 msk. kakao
1 tsk. vaniljsocker
1 krm. salt
1,5 dl. havremjölk


1. Vispa socker och smör/margarin poröst med 1 msk. mjölk.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av mjölken.
3. Vispa i minst 2 minuter.
4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. Jag brukar ta hackade digestivekex att bröa med. Vanligt ströbröd kan innehålla ägg. Blir supergott!
5. Grädda i 150° i 35-40 min.




Glömde berätta

Fy vad ont jag har i hela kroppen. I morse var jag riktigt säker på att jag fått världens influensa när jag skulle gå upp. Det ömmade verkligen överallt. Klagade lite till Anders också och gick och tog tempen som visade 36,4. Då kom jag på det. Jag var och TRÄNA igår. Haha! Åh vad jag skratta åt mig själv men lovade samtidigt att jag måste bättra mig med träningen innan jag faller sönder och samman fullständigt.


Nu blir det te och skorpor. Skippar mitt dagliga godis idag. Det är nya tider nu.


Dagen

Efter att ha spenderat hela dagen inne i lägenheten kände vi att vi bara var tvungna att ta oss ut lite så vi tog och åt en finmiddag på matildas i Gävle. Vi ringde som vanligt innan och kollade om det gick att få specialkost (ägg och mjölkproteinfri) till Lydia. Det gick fin fint och Lydia fick sin specialare strips med korv. Själv satte vi i oss löjrom och torsk. Riktigt gott! :)



Fin fint kort! Det var det enda så det får väl ta och duga. Lydia knaprar på ett digestivekex till efterrätt.


Lydia älskar



Fin fint kort med mobilkameran. Lydia älskar att åka till leklandet. Vårat stora nöje såhär i snökaostider. Helst vill man ju inte sätta fötterna utanför dörren. Hon kör stenhårt med jeans numera, hon pekar på sina jeans och låter AHHHHH!! och pekar sen på Anders jeans . Hon är bara för söt.



Att bada är en annan favorit. Tur att jag står bakom kameran säger jag bara. Min afterbebis kropp är inget att leka med.

En evighet

Oj. Min blogg har jag helt glömt bort. Känner mig lite sugen att börja blogga igen. Vad säger ni? Nån som vill läsa om mitt extremt intressanta liv? ;)