Första advent

Idag har vi julpyntat hela dagen. Jag fixade inne medans A satte upp all belysning ute. Jag älskar verkligen allt som har med julen att göra och kan hålla på att fixa hela dagen. När vi var klara fikade vi och drack glögg. Så mysigt! Lydia låg överlycklig och tittade på en röd stjärna som jag satt upp. Tänk att så små saker kan underhålla dom små.

I morgon ska jag till psykologen som BVC har. Det ska bli så skönt att prata av sig lite med nån om allt som har hänt. Jag misstänker att jag drabbas av någon typ av förlossningsdepression. Nu börjar jag känna mig mycket piggare och gladare så jag hoppas att det är på väg att vända. Förlossningsdepression verkar vara väldigt vanligt men trots det känns det som att alla är så glada, smala och pigga. Själv är jag trött, ledsen och orkar inte träna.

Från och med i morgon ska jag försöka göra mer saker som får mig att må bra. Jag måste ta mig iväg och klippa mig. Jag som annars brukar klippa mig var sjätte vecka har inte klippt mig på över 3 månader och så har jag en hemsk utväxt. Jag tänkte försöka ta mig iväg och träna en kväll också.

Nu ska jag ge Lydia lite mat och sen blir det sängen.

50 års fest


Stolt morbror


Första flaskan spruta hej vilt efter lite skump i bak i bilen så både jag och mamma ser livrädda ut. Jag smutta bara på champagnen. Det känns inte alls bra att dricka ens två glas champagne när jag har Lydia. Barn och alkohol känns som en helt fel kombination.


Mamma är en flitig motionär så vi skramla ihop till en tjock och skön peakjacka. Av pappa fick hon en resa till Thailand. Tänk vad härligt med lite sol och värm nu när det är så grått och trist.



Min söta syster och bror.


Jag försöker få Lydia att intressera sig för katterna men det är hopplöst. Dom blir rädd och hon ignorerar dom.

Kvällens outfit


Jag damma av en gammal goding till klänning från DKNY som jag hittade i garderoben. Jag väger fortfarande 5-7 kilo för mycket för mina andra klänningar. Jag bytte bh till en svart! :) Idag känner jag mig riktigt snygg. Jag har ju hasat runt i mysbyxor så allt annat känner jag mig riktigt uppklädd i.

Klänning DKNY
Väska Chanel
Stövlar Michael Kors
Armband Hermes
Pärlörhängen som jag fått av A


Dags att ge sig av.

♥ Linda

Anonyma kommentarer

Frågan är om jag ska tillåta anonyma kommentarer? Jag tycker nog att man måste kunna stå för vem man är om man har en åsikt. Det lutar åt att jag ej kommer att godkänna anonyma kommentarer. Ska fundera under dagen hur jag ska göra. Det känns lite olustigt med alla kommentarer när jag inte vet vem det är som skriver.

Nu måste jag fortsätta underhålla Lydia.

♥ Linda♥ 

Världens bästa mamma!

Idag fyller mor min 50 år! Så ikväll blir det fest med massor av champagne och god mat. Jag ser verkligen fram emot att smutta på lite Moët Chandon. Mamma förtjänar det allra bästa nu efter allt som hänt och jag vet att pappa har en riktig superöverraskning till henne. Jag har verkligen tur som har en sån supermamma. Under tiden som jag mått lite dåligt så har hon kommit hit varje dag och fixat, städat och muntrat upp mig trots att hon jobbar för fullt hela dagarna och även kvällar med deras företag.


Kort från när vi senast var till vårt sommarhus i Spanien. Trist att det är sålt nu men ett nytt och större ska införskaffas nu när vi är så många :)

Lunch på stan

Idag hade vi en riktigt mysig dag på stan. Jag, älsklingen och Lydia åkte till Lams Terass och träffade lite vänner. S som jobbar där fixade en speciell soppa åt mig som jag brukar äta i Hongkong. Jag var ju som sagt lite ledsen men detta piggade upp mig och jag blev verkligen sugen på att åka tillbaka till Hongkong en tredje gång. Eventuellt blir det en resa till hösten med K, H och deras lilla bebis. Vi har planer på det och eventuellt bjuder vi med mamma så vi kan få barnvakt.
Idag fick jag svar från gyn på alla prover jag tagit och allt var bra och det var rester och inte en tumör som jag misstänkte som dom skrapat ur. Ja jag är inbillningssjuk ibland :)



Lite trött och sliten efter allt som hänt på sista tiden. Operation, dödsfall, rester, och massa bråk.



Världens underbaraste tjej klädd i klänning som hon fått av Oscar.

Jösses

Vilket bråk det blev i kommentarerna!  Jag vet inte vad jag ska säga om detta men uppenbarligen så sitter folk och stör sig på mig och min blogg. Ni kan skriva vad ni vill men, från och med idag så blir det inga kommentarer eller inlägg om detta igen från min sida. Mitt inlägg tolkades visst helt fel av vissa som det inte var riktat mot. Jag trodde inte ens att min blogg var av intresse för er. Jag skrev från mitt hjärta hur jag kände när jag märkte hur sårad människor var som hade fått höra att dom var fula, fetton, julgrisar och såg gravida ut. Detta hör inte ihop med det som hänt utan det var påhopp.

Jag vill bara göra klart med att min morbror som är FÖRSTÅNDSHANDIKAPPAD, vilket innebär att man har lägre intelligens och har svårt för att  tex lära sig att skriva och läsa och behöver mycket längre tid på sig för att lära sig saker. Detta innebär inte att man ljuger, är elak och och inte har något samvete. En förståndshandikappad människa har känslor och förstår precis som oss vad ilska och hot är.

XOXO Linda  ♥♥

Deppig

Senaste veckan har jag mått så jäkla dåligt. Jag var ju som sagt till gyn för en kontroll. Tror ni inte att jag hade rester av hinnor kvar! Jag kände mest för att lägga mig ner på golvet och skrika som ett barn. Nu har jag blödit i 10 veckor och snart blir jag galen på detta. Jag kan ju vara en aning inbillningsjuk och börjar fundera på om det kanske är nått annat fel.

Sen börjar min mammas släkt bråka och hota min handikappade morbror. Vi har ingen kontakt alls med dom längre men i och med begravningen fick vi träffa på alla idioter. Hur kan man ge sig på en handikappad. Så hela helgen har vi varit upprörda över alla idioter och fått höra både det ena och det andra. Att mina föräldrar har arbetat hårt hela livet och kunnat skämma bort oss verkar göra dom fruktansvärt avundsjuka. Jobbar man hårt så förtjänar man väl lite lyx.

Massa svammel från min sida men jag blir galen på allt bråk runt omkring oss. Nu förstår jag verkligen varför mina föräldrar valt att ta avstånd från stora delar av mammas släkt. Inte mormor och min handikappade morbror då, dom träffar vi ofta.

Skötväska

Jag har fått några kommentaren om vilken skötväska jag köpte tillslut. Efter många vänder fram och tillbaka så blev det en svart enkel skiphop skötväska. Den duger fint och är väldigt praktisk med alla fack, speciellt facken för flaskor är kanon. Jag ger ju Lydia till stor del ersättning eftersom jag inte får tillräckligt med mjölk, så det blir en del att ha med sig. Såhär i efterhand inser jag att det absolut inte hade funkat med en Lv messenger bag. I den är det ett stort fack och gud vilken röra det hade blivit! Tänk alla blöjor, handukar, flaskor, ersättning i en salig röra.


Ny vecka

Idag är Lydia exakt 9 veckor. Det känns som att tiden flyger fram. Idag ska jag på efterkontroll på gynmottagningen. Det är då alltid lika trevligt! (inte). Så då förstår ni anledningen till att jag är uppe i så god tid. Lydia och A sover fortfarande sött i sängen. Efter narkosen har Lydia vänt lite på dygnet och hon är som piggast runt klockan 21-23 på kvällen. Det gör inte mig något som är en riktig kvällsmänniska och avskyr att gå upp tidigt.

Dags att ge sig iväg.


Sötnos





Igår blev det premiär för en klänning jag köpte i USA. Hon är ju bara för söt i klänning! Koftan och mössan har A´s moster stickat. Hon är verkligen duktig.

Världens underbaraste bebis



Eftersom Lydia har ett ärr på magen så har hon fått ha kläder utan resår i midjan. Den här köpte jag på H&M för ett par dagar sen. Den är ju bara för skön och mysig. Tänk om man själv kunde få gå med nått sånt på sig.

Härliga onsdag

Vilket underbart väder det är ute idag! Jag älskar när det är lite kyligt och solen skiner. Idag försöker jag fixa lite här hemma. Lydia sover själv i sin nya spjälsäng så jag har fått lite gjort här hemma idag. Hon verkar tryggare nu och jag behöver inte finnas vid hennes sida hela tiden. När vi var i Uppsala körde min mor och far ett riktigt shoppingrace åt Lydia. Hon som redan var så bortskämd kommer förmodligen överrösas av presenter nu när hon varit sjuk.


Allt som dom kom med
Spjälsäng
Spjälskydd
Täcke
Påslakan
Lakan
Leksaker
Mobil till sängen
Böcker
Blommor (både till oss och Lydia!)
och så en matta åt oss!
 
Tack snälla mamma. Vet att du brukar läsa :)

Nu ska vi ut med vagnen en sväng.

Stan

Läkarbesöket gick riktigt bra idag. Lydia var glad och gnällde inte ett dugg trots att hon var bra trött. Hela 500 gram hade hon gått upp på en vecka! Det känns riktigt bra att hon börjar återhämta sig lite.

Efter läkarbesöket åkte vi till stan och åt på Lams terass. Lydia sov så sött i sin vagn hela tiden och vaknade bara för en kort liten matpaus (utan kräk!) för att snabbt somna om igen. För att vara på den säkra sidan hade jag laddat upp med en stor handuk som jag la ut över soffan. Trots att hon inte kräks sådär längre så sitter jag jämt på helspänn och väntar på att det ska säga splash! och sen är allt nerspytt.

Vilka trevliga blogginlägg jag gör. Snart börjar jag nog blogga om kiss och bajs också. Något jag och A pratar om rätt ofta. Ibland vid middagen. Speciellt mängden kan vi diskutera.



Läkarbesök

Idag ska vi till läkaren på BVC på två månaderskontroll och sen ska vi väga Lydia som vanligt. Det ska bli spännande att se hur mycket hon har gått upp i vikt sen senast vi vägde henne. På sjukhuset i Uppsala hade hon gått ner 200 gram på några dagar så jag hoppas verkligen på en rejäl viktökning idag. Nån dag kan jag kanske lägga ut ett kort från Uppsala men jag är lite rädd för att nån ska kopiera kortet och använda det. Lydia hade slangar både i foten och huvudet. Huvudet var täckt av en nätmössa med en slang som stack ut och i näsan satt en sond med en slang till en påse som tömde magsäcken.  Den bilden kommer jag nog aldrig glömma! Jag blir gråtfärdig bara av att tänka på allt som hänt. Tack och lov gick allt bra och jag är tacksam att det inte var nått värre.

Senare idag ska vi kanske åka iväg och äta lunch på stan. Det blir lite av en premiär för oss. Tidigare har ju Lydia kräkts över hela mig och henne så att äta på stan har ju varit omöjligt. Nu känns det lite mer hanterbart att göra saker och åka och hälsa på vänner.

Dags att dra upp A ur sängen.



Måndag

Lydia blir mer och mer mammig. Idag skrek hon rakt ut när jag lämna henne ensam när hon sov. Hon vaknar alltså direkt om jag lämnar henne och somnar om direkt om jag lägger mig ner.  A fick lägga sig med henne men det funkade inte alls utan det blev bara värre. Nu är dom ute på en promenad för att se om hon kan sova utan mig då. Hon gallskrek verkligen när dom gav sig ut.

Det funkar ju inte rent praktiskt att ligga med henne hela dagarna för hemmet lär ju också hinnas med. Förmodligen är det en övergående fas och jag hoppas hon känner sig trygg snart igen. Hon måste verkligen vara livrädd att vara utan mig efter operationen.

Nej nu måste jag fortsätta min turbostädning innan dom kommer hem.

Farsdag

Idag har vi firat A för första gången! Choklad och ett par mysiga byxor från Gant fick han av mig och Lydia. Det är ju rätt overkligt att han är pappa och ännu mer overkligt att jag är mamma. Jag mamma? Nej det går liksom inte ihop.

Jag och syster var på stan och köpte farsdagspresenter idag och när jag kommer hem möts jag av en otröstlig Lydia. Efter tiden på sjukhuset så skriker Lydia efter mig mer än nånsin. Helst vill hon att vi ska ligga i soffan hela dagen och mysa precis som vi låg i sängen på sjukhuset hela dagen. Nu den första tiden har jag tänkt att jag kan skämma bort henne lite efter operationen och alla hemska undersökningar men snart måste jag försöka få vardagen att funka lite bättre igen.


Nu är det dags för sängen.  God natt



Sjukhus

Senaste veckan har vi spenderat med Lydia på sjukhuset först i Gävle och sen i Uppsala. Lydia har ju kräkts sen hon föddes men för 3 veckor sen började det bli värre och för två veckor sen eskalera det totalt med kräkningar som sprutade rakt ut efter varje gång hon åt. Det forsade verkligen ut över hela golvet och oss. Förra fredagen åkte vi till läkarn på BVC akut och sen blev det akut besök på barnkliniken i Gävle. Där gjordes en hel del undersökningar som inte visade nått. Tillslut gjordes ett ultraljud på magen som visade att nedre magmunnen var stängd. Maten kunde alltså inte passera ner till tarmarna!

Vi blev inlagde på neonatal i Gävle förra fredagen och där gjorde det fler undersökningar, dropp och sond sattes in. Eftersom maten inte kunde passera så fick vi ge Lydia lite lite mat men hon levde i stort sett på dropp dom här dagarna. Tillslut fick hon diagnosen
pylorusstenos

I måndags fick vi åka till Uppsala universitetssjukhus där operationen görs. På tisdagen opererades Lydia och sammanlagt var hon borta från oss i 3 timmar. Dom värsta timmarna i mitt liv! Det var så hemskt att se vår lilla prinsessa med slangar överallt när hon vakna ur narkosen.

Nu är vi hemma igen och Lydia äter som vanligt men behöver äta upp sig igen eftersom hon förlorat en del vikt. Vi mötte otroligt proffsiga läkare både i Gävle och i Uppsala så det kändes tryggt under vår tid på sjukhuset. När man behöver vård så funkar det verkligen otroligt bra. Alla undersökningar som röntgen och ultraljud gjordes direkt utan någon direkt väntetid och det var otroligt skönt att slippa sitta och vänta där.

Så att jag inte har bloggat nått har sin förklaring! Om nån undrar nått så fråga gärna.