Godmorgon härliga HALSONT!

Inatt vaknade jag av att jag hade så jäkla ont i halsen. Jag hoppas verkligen att Lydia klarar sig ifrån det här. Alla runt omkring mig har varit rejält sjuka så förmodligen är det samma jag fått.

Nu sitter jag här och vitaminbombar. Berocca, smoothie gjord på färska jordgubbar, färsk mango och banan och givetvis kör jag med en speciell honung med mentol som funkar super vid förkylningar. Jag brukar häva i mig några liter vatten också, inbillar mig att det rensar ut.

Idag tänkte jag köra igång med att undvika kolhydrater igen. Jag måste verkligen gå ner i vikt. Jag började ju med en antidepressiv medicin. Den hade två biverkningar viktuppgång och vätskeansamling. Jag rasade upp i vikt och blev hungrig som aldrig förr. Först skrek jag lite på dom och sen stampade jag på förpackningen för att slutligen slänga ut skiten i snön. Sen en vecka tillbaka har jag varit utan och mår mycket bättre. Det där med viktuppgången höll jag på att få psykbryt på.

Svammel svammel svammel

Nu ska jag ge Lydia broccolipuré. Hon fullkomligt älskar det ;)


Så kul!


Det är ett skämt och inte på riktigt men roligt är det ;)

Härliga fredag ;)

Så var det fredag igen och självklart så blev det en hel del mat. A kom hem med mat från mitt favoritställe matildas och det blev både förrätt och varmrätt. Allt intog framför let´s dance med Lydia i knä.


Löjrom blev det såklart. Snart har jag förätit mig och så går det några månder och sen kör jag mitt löjromsrace igen. Detta gäller allt jag äter. Gillar jag nått äter jag det jämt tills jag mår illa av att se det. Jag börjar tröttna lite smått nu faktiskt..

Vilket kladd! Slängde bara upp det på tallriken det ska ju trots allt ner i magen direkt.Ankbröst med svamprisotto och fläsk. Supergott!




A kör på samma sak gång efter gång. Det blir aldrig nån variation.

o så lite lösgodis till efterrätt. Haha, där rök min sunda vecka! En dag tänkte jag ha som "äterdag" och det fick bli idag. I morgon kör jag helnyttigt igen.

Beställning

För ett par dagar sen klickade jag hem lite saker från La redoute.


Dom
här såg riktigt sköna ut


Dom här påminner om ett par skor som jag glömde i Hongkong förra året och jag har verkligen saknat dom skorna så förhoppningsvis kan dessa ersätta dom.

Lite klänningar och kläder till Lydia klickade jag också hem men det får ni se när paketet kommer istället.

The city

Jag gillar verkligen the hills och nu såg jag att man kan titta på the city på mtv´s hemsida. Whitney är min stora favorit och jag älskar hennes klädstil! Ikväll blir det förhoppningsvis några avsnitt om Lydia somnar istället för att böka halva natten.

Whitney Port
Kort lånat från www.topsocialite.com

Vilken är din favorit?

En dag

Det börjar bli rutin med en braklunch mitt i veckan såhär. Idag åt vi lasagne och med en dussital bakverk från konditori Lido till dessert. Den här veckan har jag hittils varit riktigt nyttig och jag har försökt undvikt kolhydrater så idag blev det ett härligt avbrott! Vad vore livet utan mat?


Spana in Lydias nya overall som jag köpte på Åhlens i Stockholm. Den är så mjuk och gosig och självklart min favoritfärg rosa! Den är perfekt att ha när vi åker bil eftersom den är lite tunnare.


Lydia nu på morgonen.


På sjukan


Lydia skötte sig galant som vanligt! Hon växer och börjar bli riktigt rund och go. På vägen hem åkte vi in på dragon gate och tittade hur det såg ut där. Efter det blev det en tripp till Ikea och Mio. Jag blir alltid lika förvånad över att jag aldrig hittar något fint på dessa ställen. Jag vet precis hur soffan som jag vill ha ska se ut men hittils har jag itne hittat nån som faller mig i smaken. Antingen är dom fula eller obekväma. Det är bara att fortsätta leta.

Dags för sängen! SKa försöka för 100 gången att få Lydia att sova. Dom senaste dagarna har varit helt katastrofala! Lydia vägrar att somna och bökar natten igenom. Antar att det är nån utvecklingsfas eller tänder. Såhär dåligt har hon aldrig sovit.

Godnatt ♥

Mot Uppsala

Idag ska vi på återbesök med Lydia på sjukhuset i Uppsala. Det blir första gången vi kommer dit sen operationen! Förmodar att det kommer kännas lite jobbigt. Efteråt ska vi ta en tur på stan i Uppsala och sen äta lunch.

Dags att åka nu!



God morgon

Trots att Lydia vägrade sova igår,och somnade efter 12 så vaknade hon 9.30. Det är skönt att hon håller rutinen men på kvällarna blir det svårare och svårare att få henne att somna.

Nu ligger hon i babygymmet och drar i sakerna. Det är något nytt hon börjat med. Tar tag i två av grejjerna, drar och välter nästan hela gymmet. Så sött!

Gårdagen var riktigt trevlig.Vi åt hos ett par kompisar som snart ska få en bebis. Nu är det bara en månad kvar! Tiden går så himla fort.

Mina planer för idag är att åka till Mio och titta på en soffa. Ikea ligger precis bredvid och jag behöver verkligen inhandla lite saker så förhoppningsvis blir det ett besök där med om Lydia är med på planerna.


Dags att ge Lydia lite mat


I badet


Vi har inte badkar här hemma så Lydia har bara fått bada i balja. På hotellrummet hade vi badkar så jag och Lydia passade på att bada. Hon blev så glad och förvånad när vi badade. Våran lilla prinsessa är bara för underbar. I morse fick hon smaka lite blåbärspuré och hon fullkomligt älskade precis som allt annat hon fått smaka. Hon börjar skrika efter mer ;)

Arvegods


Idag när jag sorterade upp lite i skafferiet så hittade jag dessa fina kristallskålar som jag fått i arv från min farmor. Det känns väldigt speciellt att duka med dom här när man vet att dom funnits med så länge. Ikväll blev det löjromstoast och sen lite firre och fruktsallad på det.


Fruktsallad med grekiskt yoghurt och honung. Nyttigt och gott ;)

Hemma

Så nu är vi hemma i lugnet igen. Den här gången hade jag gärna stannat kvar i Stockholm och pulsen lite. Jag tycker att det gick hur smidigt som helst att åka iväg med Lydia. Nu ska det nog inte vara några problem att resa utomlands med henne.

Ikväll ska vi ta det lugnt och titta på let´s dance. A skulle köpa med sig löjrom till mig. Gårdagen blev väldigt onyttig med ben & jerrys och kladdkaka framför tvn på rummet. Nu blir det nya tag! Jag tänkte anmäla oss till babysim och innan dess lär jag försöka bli någorlunda fit annars lär jag inte våga visa mig i bikini. Trist att jag är så nojjig men det kan inte hjälpas.


Jag kan verkligen rekomendera Clarion Sign som vi bodde på. Det var hur fint som helst och personalen var riktigt trevlig. Frukostbuffén var riktigt bra för att vara i Sverige. Allt var nytt och fräscht och det var nära till det mesta.

Hoppas ni får en fantastisk fredag! ;)

♥ Linda


Mot Östermalm

Nu ska vi strax vandra mot Östermalm för ett möte. Jag är riktigt nervös men förhoppningsvis går det bra! Nu på förmiddagen var jag ut med Lydia på en lång promenad som slutade med lite shopping. Jag hittade lite kläder till Lydia på Åhlens och sen gick jag och köpte till mat till henne. Det blev morotspuré på burk. Jag är gillar inte burkmaten men när man är borta såhär eller ute och nånstans är det ju perfekt.

Dags att ge sig ut i snön.

Linda

Framme i Estocolmo

Så nu är vi framme i Stockholm. Lydia var riktigt duktig under resan hit. Det tar ungefär en och en halvtimme till Stockholm för oss och det är nog det längsta hon åkt. Hon satt mest och "pratade" med kaninen.

Det blev såklart en svit :) Här är lite bilder som jag tog nyss. Insåg nu när jag la in dom att jag är usel på att knäppa kort! Jag håller ju kameran helt snett och alla kort blir helt snedvridna typ.











Nu kommer roomservicen med maten! När man har en bebis så passar det ju perfekt med roomservice. Får se om A går ner till seven eleven och köper nått gott. Min diet lär gå åt skogen nu..

Mess från Thailand

Jag fick nyss ett sms från syster som flög till Thailand igår. Hon hade redan hunnit bada och sola lite. Det är verkligen syns att hon inte har nån blogg så hon kan uppdatera oss här hemma med massa kort! Åh vad jag längtar efter värme nu! Tänk att få ligga i en solstol och bara slappa. Läsa lite, äta färsk frukt och bara njuta. Jag var bara tvungen att titta på alla gamla semesterbilder.


Lovely! Vad jag längtar tillbaka..



Nagelack som torkar. Tänk vad härligt!


Det vore inte helt fel att ligga bland skyskraporna i Hongkong heller..


En av mina
favoritbloggare är också i Thailand nu.

Mot Stockholm

Nu sitter jag och väntar på att A ska komma hem så vi kan åka iväg till Stockholm. Jag som är värdelös på att packa har haft världens hybris här hemma på förmiddaggen. Om det är svårt att packa åt sig själv hur svårt är det inte då att packa allt till Lydia? Det finns sååååå mycket som kan vara bra att ha.

Vi ska på på clarion hotell. Jag tror det är ett nytt hotell. Jag har inte kollat upp hotellet utan det blir en överraskning när vi kommer fram.

Så fort A kommer hem ska vi åka. Jag längtar verkligen efter att komma bort lite härifrån Gävle.

Jag tar med datan så det blir nog lite bilder från hotellet ikväll.


Underbar


Såhär glad blev Lydia när hon fick prova på en gåstol!


Lydia älskar sin nya orm som hon fått av morfar.


Ute och provåker! Lydia är alldeles för lite för den så vi satte i en dyna så hon fick prova på. Hon blev riktigt glad och skrattade högt.

Tisdag

Idag har det varit fullt upp hela dagen. Inte en minut har jag suttit ner känns det som. Jag började dagen med ett besök hos psykologen och efter det gick jag och shoppade lite nya kläder till Lydia. Jag hittade en hel del saker på h&m. 
Till mig blev det en skjorta och två leggings att "hasa" runt i här hemma.

På torsdag ska vi eventuellt åka till Stockholm allihopa. Förhoppningsvis ska vi bo på hotell allihopa. Det blir vår första riktiga utflykt med Lydia om man inte räknar alla sjukhusvistelser. Det blir spännande att se hur det går med Lydia. Just nu ligger hon i min famn och sover. Det är verkligen mysigt. Nu när jag inte ammar så saknar jag verkligen närheten man fick så mycket av då.

Bilder på shoppingen kommer sen, förhoppningsvis i morgon!


Titta på möbler

Idag ska vi iväg och titta på möbler igen.

Det vi behöver
Bord och stolar till matsalen
Soffa
Fotöljer
Kristallkronor

..och så massor av annat som mattor, lampor och diverse inredningssaker men det går ju att fixa när vi flyttat in. Lite av sakerna vi har här ska ju givetsvis följa med men det behövs ju möbler här ute också.  Är det någon som vet nån bra webshop med möbler? Svenssons känner jag till men någon liknande med stort utbud?

Dags att åka

Lördag

Idag vaknade jag av att Lydia låg och puffade på mig. Jag tittade som vanligt på klockan och den stod på 9.36. Lydia vaknar exakt samma tid varje dag. Våran gullunge.

Vi åt frukost och sen bar det av på en promenad i solen. Det är så mysigt när det är helt vitt ute och solen skiner. Då är det härligt med vinter. Kallt var det dock och jag höll på att förfrysa mig som vanligt.

Nu ska vi snart äta upp resterna från igår. A kom hem med löjrom och massor av god färsk fisk. Till det lagade han vitvinssås och pressad potatis. Han är riktigt bra på att laga mat men oftast hinner han inte med det. Så igår kändes det riktigt lyxigt med hemlagad mat ;)


Äta bör man annars dör man. Typ

-13 grader

Gud vad kallt det är ute! Jag höll på att förfrysa mig när jag åkte iväg en sväng i morse. Jag tog varmaste dunjackan, mössa, sockor och riktiga vinterkängor och trots det frös jag som bara den. Jag är inte skapt för det här landet och denna kyla.

När det är såhär kallt är det ju inte nån höjdare att ta ut Lydia på promenad precis. Eftersom vi bor precis vid havet så blåser det oftast rätt rejält också. Idag har vi med andra ord varit inomhus hela dagen.


Dags att leka vidare med Lydia.




Matorgie

Idag startade vi dagen med en rejäl sovmorgon. Efter det tog vi ett rejält krafttag här hemma och städade och sorterade massor! Det var inte igår lär jag säga. Nu är det rent och allt står på sin plats precis som det ska vara.

Efter vårt städpass så åkte vi iväg och åt sen lunch hos ett par kompisar. Det blev massor av mat och som vanligt avslutades det hela med massor av semlor och andra sorters bullar. Jag försökte minska ner lite men det är så svårt! Hur bär man sig åt när det serveras så mycket gott? Hur gör ni? Själv tänker jag jämt att jag får ta och ta en extra motionsrunda (som aldrig blir av!)Att sitta och säga "näää jag bantar" är det värsta jag vet och avskyr att höra. Så var det jämt när vi var yngre och hade kalas. Alltid var det nån som banta och inte kunde äta. Jag har väldigt svårt att ha ett avslappnat synsätt på mat. Antingen blir det för mycket eller för litet. Som många andra tjejer.

Nu ska Lydia få lite potatis igen! idag blir hon 4 månader. Tiden går så fort!




Smakprov


Igår fick Lydia smaka på potatis för första gången! Gissa om hon blev glad! Hon verkligen tjöt av förtjusning och ville ha mer! Hon brås verkligen på mig min lilla docka. Jag var precis lika knubbig(om inte knubbigare!) som Lydia när jag var liten. Haklappen har hon fått av min fotbollsgalne bror.


Dagens!


En soft outfit fick det bli idag när vi var iväg till föräldragruppen.

Lång tunika från Indiska
Tights från H&M
Sjal från Åhlens
Väska LV (den nya!)

o så hade jag ett par svarta stövlar och min tjocka dunjacka till.

Lydia har en tröja från Polarn och Pyret och byxor från H&M

Att banta



Ibland när jag tittar tillbaka på gamla kort så slås jag av hur snygg jag var då! Just då tyckte jag att jag var lite väl stor efter all mat under tiden i Las Vegas. Hur ska jag gå ner i vikt på bästa och snabbaste sätt? Ingen hysterisk bantning för det pallar jag inte med. Funderar på att gå med i viktklubben. Kan det vara nått?

Färgning av ögonbrynen

Jag kom precis på att jag borde färga ögonbryna så nu sitter jag här med färg och väntar på att tiden ska gå. Ett tag gick jag och fixade ögonbrynen på olika salonger men resultatet blir mycket bättre när jag gör det själv. Oftast så plockar dom bort för mycket så ögonbrynen blir för tunna eller så gör dom en ful rundad form på ögonbrynen. Jag vägrar låta nån annan röra mina ögonbryn.

Dags att sova nu kanske? A och Lydia sover redan och jag borde legat till sängs för länge sen..


Estocolmo

Igår var som sagt jag och syster i Stockholm under dagen. Jag var först på ett möte sen gick vi till Sturehof och åt lunch. Riktigt gott var det. Torsk med räkor, ägg, skirat smör, pepparot och potatis. Här i Gävle är det svårt att hitta bra ställen med god mat till lunch.



Jag är pinsamt hungrig och har en inbygd matklocka precis som skalman.





Tiden går för fort!

Just nu sitter jag och slänger i mig fil med havregryn, linfrön(superduper mot magbesvär!), hallon, blåbär, mango, russin och honung. En riktigt god blandning och nyttig ;)

Det känns som att jag jämt är på språng och har 100 bollar i luften samtidigt. Det ska tvättas, diskas, plockas och göras 100 miljoner saker samtidigt. Jag avskyr som sagt röra och när det är skitigt. Det är nått som stressar upp mig för mycket! Jag måste verkligen kunna lära mig att slappna av istället för att fundera och stressa upp mig HELA tiden. Antar att det har att göra med att jag har rätt stort kontrollbehov.



Mot huvudstaden

Idag åker jag till Stockholm under dagen för lite shopping och andra ärenden. Förhoppningsvis blir det en uppdatering av min garderob. Det behöver verkligen. Jag har typ nada som passar eftersom jag är så rund och go numera.

Dags att åka till tåget. Bilder kommer sen ;)


God morgon

Idag väcktes jag som vanligt av Lydia 9.30. Hon har verkligen ställt in sig på den tiden och det spelar ingen roll om hon är uppe längre på kvällen eller somnar tidigare. Själv var jag så trött. Nu ska vi ut på en promenad så vi piggnar till.

3.3 plusgrader är det ute och snön den smälter bort. Om det är nått jag längtar efter så är det sol och värme! Nästa vinter blir det garanterat att vi åker till nått varmt ställe (förmodligen Thailand) under några månader. Det vore så skönt!. Jag har hittat hus som hyrs ut med kock och betjänt. Det vore kanske nått?

Nej dags för en prommis i blåsten. Det blåser rejält här ute idag.

Ny sittgrej



Vi har köpt en hel del nya saker åt Lydia. Jag brukar inte lägga in allt för jag antar att det inte finns intresse för att se allt jag köper? Den här grejjen tyckte jag dock var bra! Det är som en sittsak som man kan använda från 3 månader. Vi har ju en vän som har en barnbutik så det blir en del prylar för oss. OBS jag lämnar henne inte på bordet själv utan sitter bredvid hela tiden med handen.

Lördag kväll

Här hemma blåser det deppiga vindar idag. Ibland vill man så gärna att andra ska förstå men det slutar med att det blir pannkaka av alltihopa tillslut. Jag har i alla fall världens underbaraste prinsessa. Lydia är en sån soltråle här hemma. Hon är då glad och skrattar jämt.


Jag och syster har lagat mat och ätit chips och semlor. Rena orgien i mat blev det. Rena fettorgien. Pastagratäng med en tjockt lager med ost. A är inte så förtjust i sån här mat men jag och syster älskar det! Jag brukar ta vad jag har hemma och mixtrar lite.





Fin fin dukning. En romantisk middag för två?

provsmakning av gröt

Idag har Lydia fått smaka på Gröt, hon trodde nog mest att det var en lek.


Ny logga

Vad tycker ni om min nya logga? Min duktiga syster har gjort den.


Fixar och donar

Sådär nu fick jag in en text till bilden! Äntligen förstod jag hur man gör. Under tiden i gymnasiet gick jag kurser i webdesign men jag har glömt bort det mesta. Så synd för dom kunskaperna hade jag gärna haft nu. Nu är det omöjligt att förstå alla olika script. Rena kinesiskan.

Loggan ser ju förjäklig ut och den är riktigt gammal. Alla mina program försvann i somras när datorn pajjade och jag har inte orkat fixat det. Det ska fixas till veckan.


Nu är det väl ändå dags för sängen snart. I morgon åker A iväg med "grabbarna" till Sundsvall så jag blir ensam hemma här resten av helgen. Jobbigt för en sån som är så paranoid som mig. Det är visst ett släktdrag för syster min är likadan. Är det inte andar så är det mördare som jag inbillar mig ska komma, eller typ galna släktingar (ni har väl märkt..?) Vi hetsar dessutom upp varandra så kombinationen är inte alls bra. Lika är det med shopping. Det kan ni tänka er hur det slutar.


Men tack!

Vad mycket gratulationer jag fått! Idag har vi bara tagit det lugnt. Vi var hem till ett par vänner som ska få en bebis i februari och åt. Det blev löjromstoast, 4 olika sorters fisk, pressad potatis och massor av olika såser till. Vi avsluta kalaset med semlor! K och H är precis lika matglada som mig och A. Maten var makalöst god som vanligt.

Kvällen avslutade jag med let´s dance (heja blondinbella!), chips och godis. Jag har alltid varit en sån som självmedicinerar med mat och godis när jag mår dåligt. En sak jag önskar att jag inte gjorde men som jag ska ta tag i framöver.

Just ja! Vad har jag fått för presenter då? En agenda från Louis Vuitton och en messenger bag. Messengerbagen ska jag dock byta till en större modell. Det är tänkt att jag ska använda den som skötväska. Jag brukar numera gå runt med en liten herrväska från Gucci och skötväskan på vagnen. Nån dag får ni kanske se kort...


Godnatt!


En helt vanlig dag

Idag tog A ut Lydia på en promenad i morse så jag fick sova ut ordentligt. Så skönt! Efter min rejäla sovmorgon åkte jag till stan med Lydia och A. Vi åt på Lam´s terass som vanligt. Nudelsoppa, stekt ris och massvis med vårrullar. Min hunger är extrem numera och jag antar att det beror på mina antidepressiva som jag äter. Jag har samma hungerkänslor som jag fick i början av graviditeten. Ni vet sådär så det bara skriker i magen?

Dom senaste två kvällarna har det varit omöjligtt att få Lydia att somna. Hon ligger bara och skrattar åt mina fina sånger och försök till nattning. Hon ligger fortfarande vaken inne i spjälsängen och "pratar". Jag gissar på att det är nån typ av fas hon går igenom.

I morgon fyller jag 26 år! Jösses vad tiden går fort. Är jag redan så gammal? Häromdagen kom det en inbjudan till en återträff med min gamla högstadieklass. Det är 10 år sen jag gick ut nian. Jag vet inte riktigt om jag ska gå. Högstadiet var väldigt turbulent med massvis av bråk i våran klass så det känns inte speciellt lockande att gå dit.

Nu skriker Lydia. Dags för att försöka få henne att sova IGEN

Speedad

I morse vaknade jag av att det knackade på dörren här. Det var syster min som kom för att städa och fixa lite. Det är så skönt att få hjälp här hemma! Jag kunde äta frukost i lugnt och ro medans Lydia lekte lite i babygymmet.

Vi var nyss ute på en promenad i kylan. Solen sken och det var riktigt härligt. Idag ringde dom från hälsocentralen och berättade att jag skulle få komma till en psykolog där idag! Hallå?! Hur kan det gå så fort inom landstinget?? Så nu i eftermiddag ska jag iväg dit. Jag ska möta upp mamma utanför som ska ta med Lydia på en promenad :)

Dags att försöka få i Lydia lite mat och sen bär det iväg!

Min underbara prinsessa



Lydia fick en matstol av mamma och pappa i julklapp. Här inviger hon den för första gången!

Kommentarer

Vad snälla ni är! Vad många det är som vill fortsätta läsa. Jag tror jag fortsätter blogga här och skiter i dessa IDIOTER som håller på. Varför ska jag bry mig om dom egentligen? Det kändes bara så hopplöst ett tag. Jag fortsätter som förut i den mån jag orkar och kan.

Jag mår fortfarande inte så bra och känner mig deppig till och från men det blir bättre. Efter ett besök hos min nya familjeläkare så bestämde jag mig för att börja med en typ av antidepressiv medicin för att kunna rida ut stormen snabbare. Vissa skäms över att visa sig svaga psykiskt men det gör då inte jag! Så många som 20% av alla nyblivna mammor får en förlossningsdepression. Det är konstigt att man kan känna sig så ensam då. I morgon ska jag försöka få tag i en privat psykolog också. Som ni kanske minns så är den jag går till inte så bra och det lär ta en evighet att få komma till en ny. Eftersom jag har den ekonomiska möjligheten att gå till en privat så känns det dumt att vänta på någon ny hos BVC.

Den 1 mars flyttar vi in i lägenheten i stan. Nya möbler ska införskaffas eftersom vi kommer att behålla huset här ute som det är. Vissa skulle nog bli överlyckliga över att få inreda en hel lägenhet med nya saker men just nu känns det ganska jobbigt att åka runt och titta på möbler och sånt.

Nu ska vi laga pizza och sen kommer min mor och far över och äter blåbärspaj. Vi svullar som aldrig förr jag och A. När vi flyttat in till stan och jag förhoppningsvis mår bättre ska jag skaffa mig en personlig tränare och börja äta nyttigt. Nu känns det viktigast att jag inte deppar ihop igen.

Paus

Bloggen har tagit en paus för tillfället. Funderar på om jag ska starta en ny blogg så jag slipper massa odrägliga kommentarer. Det är inte bara i min blogg det kommenteras utan även i min syster och min brors blogg. Att publisera bilder på Lydia känns väldigt olustigt!

Vad säger ni? Ska jag starta en helt ny blogg istället? I såna fall så får ni adressen via mail så jag slipper dessa människor för gott. Jag älskar ju att blogga!