Pricktest och allergiutredning

Idag var vi iväg på allergiutredning med Lydia igen. Pricktestet visade ingenting för varken ägg eller mjölk längre! Så nu ska vi börja introducera mjölk i små mängder och se hur det går. Ägget får vi vänta med eftersom Lydia fick en sådan kraftig reaktion. Blodprov och provokation på barnmottagningen måste göras först. Vi blev så glada. Nu känns det som att allergierna kommer att växa bort. Det känns så skönt att veta att hon inte är superallergisk längre. Vi testade även lite andra saker idag och hon fick inte utslag på nån av dom. Tror det var fisk, hasselnöt, vete, soja och baljväxter.

Ikväll fick Lydia smaka på lite ost. Gissa om hon blev glad? MMMmmm nam nam sa hon och tittade på mig ifall jag skulle säga att hon får ont i magen.

Lite fler saker har dock dykt upp på överkänslighetslistan. Med överkänslighet menar jag prickar runt munnen.

Ketchup
Kanel
Jordgubbe
Vindruvor
Choklad


Antar att den här listan kommer att fyllas på eftersom.

Fisk i näsan

Ja igår lyckades Lydia med bedriften att stoppa upp fisken i näsan. Det var vid lunchen. Hon satt och pilla och grejja lite med maten som alltid medan jag plockade undan. Helt plötsligt börjar hon nysa och fräsa något förskräckligt. Tar bort lite majs och sånt som ligger ytligt. Hon fortsätter snora men vi ser inget mer i näsan. På kvällen snorar hon som bara den så jag försöker suga ut med näsfridan. Ut kommer en megabit med fisk. Jag får dra ur den ur näsan på henne. Hur hon har fått in den kan jag inte fatta och att hon inte själv protesterade. I natt böka hon en massa och var täppt och snorade så det var bara att bege oss till familjeläkarjouren idag för en koll. Näsan var helt ren nu men hon kunde visst fortsätta snora och nysa ett tag. Antagligen har hon åkt på en förkylning också mitt i allt.

Nu ska vi avvakta ett par dagar men får hon hög feber lär vi dit igen.

Vad hon hittar på rackarungen! :)

Lek!


Mina älsklingar


Solbrillorna på såklart! ;)


Letade fram mina gamla solglasögon också. Känns som att det är dags att införskaffa ett par nya innan vi åker iväg.

Vad härligt med sol! Nu har vi äntligen köpt en ny kamera. Eller Anders köpte en kamera till mig som jag fick i påskägg. Korten blir så mycket bättre. Så nu kommer det bli massor av kort här i bloggen.





Tidig morgon

Idag var det helt OMÖJLIGT att få Lydia att somna om när hon vaknade 5.40. Vi kom hem hem halv tio igår så det blev inte mycket till sömn i natt för henne. Vi brukar som till minst 8 hon och jag. Kan det ha berott på att vi gömde påskäggen igår och som jag sa att hon skulle få på morgonen? Kommer barn ihåg sånt såhär tidigt? Hon rusade upp och leta fram hennes två påskägg.

Nu sitter vi i soffan under täcket och tittar på barntv och dricker varm choklad med mackor. Hon vägrar äta gröt och välling efter magsjukan så det får bli choklad istället.



Påskris. Halvt misshandlat av Lydia. Jag vet inte hur många gånger vi plockade av och på alla grejjer. Det fick bli rosa. Sådär riktigt puttenuttigt.

God morgon!

Efter en hostig natt vaknade vi inte förren 9.20. Skönt med lite sovmorgon. Lydia skulle bestämt sova tätt tätt intill mig hela natten. Hon lägger sig med huvudet bredvid mig på min kudde. Liiite trångt måste jag säga att det blir :)

Idag spöregnar det här. Vi hade planerat för en liten tur ner på stan och köpa lite grejjer till påskäggen men det får bli lite senare om det är bättre väder. Om ett tag kommer mormor och morfar hit och ska äta lunch. Lydia har tjatat om MOMO hela kvällen igår och HELA morgonen. Igår sprang hon runt och slog sig för örat och ropa MOMO MOMO MOMO. Hon skulle ringa. Hon är bra smart vår tjej.

Nytt ord idag. Eller mening kanske? Upp hoppa! Jag säger ofta upp och hoppa när hon ska resa sig. Hennes ordföråd växer verkligen för varje dag och nu härmar hon dom flesta orden vi säger åt henne.





Stor och lite. Så gulligt kort tycker jag:)