Magen i vecka 30

Idag går jag in i vecka 30! Tiden rusar fram känns det som. Nu har det hänt grejjer med magen!

 


Dagens kläder!



Idag spöregnade det och endast lite handling stod på schemat så det fick bli skönaste kläderna. (som vanligt)

Leggings H&M
Tygskor Keds
Tunika Gina Tricot
Sjal Indiska
LV speedy

Bad day

Idag är jag på uselt humör. Vikten rasar uppåt och jag är uttråkad. Det finns ju typ inget att göra och resa får jag inte heller göra. Shoppa kan jag ju glömma för kläderna passar inte, fötterna är för svullna för skor och dessutom tål inte ryggen högklackat längre. Det enda jag kan handla är saker till bebisen och väskor åt mig själv. Har dock tappat lusten för väskor också. Helst av allt vill jag lägga mig på soffan och läsa, titta på tv och äta godis hela dagarna! Bara ligga och jäsa till bebisen är kläckt.

Nu ska jag fixa naglarna. En manikyr behövs verkligen. Jag kanske ska unna mig nån skön behandling i veckan? Det kanske piggar upp? 

Idag gick jag sex kilometer utan en enda sammandragning. Det är rekord för mig. Vanligtvis brukar jag få stanna rätt ofta.

Dystert inlägg. Hoppas på bättring i morgon!

Välkommen in i klubben!




O köpte denna snygga väska igår! Efter en hel del velande slog han till tillslut. Nån som inte kunde sluta vela var jag som inte kunde besluta mig för vilken skötväska vi ska ha. Nu har jag kommit på att det nog duger med en vanlig väska med rem istället för skötväska. Den här tittade vi på igår. Vi köpte den dock inte utan måste fundera lite. Den finns att beställa på louis vuittons
e-butik så vi får fundera nån vecka. Det som är bra med den är att den funkar fint som vanlig väska åt A också.


Stockholm

Gårdagen var mysig men rätt jobbig. Jag orkar gå ungefär 300 meter och sen börjar jag fundera på när vi ska fika. Jag lunkar dessutom fram. Undrar om det är vanligt i vecka 30? Jag är i varje fall gräsligt trött, yr, tjock och svullen så jag orkade inte med så mycket.

Gårdagen började med ultraljudet som ni såg några utvalda bilder på. Vi fick 119 kort och 30 minuter film. Helt sjukt. Nu har vi filmvisning här hemma. Det är nästan så att vi kan börja ta inträde och sälja popcorn som O sa!

Efter ultraljudet mötte vi upp K och O för lunch. Som vanligt blev jag inte mätt av lunchen och började fantisera om diverse onyttigheter som jag ville ha till efterrätt. Efter lunchen gick vi och tittade på lite bebisprylar på NK bland annat. Utbudet var dock väldigt begränsat och priserna skyhöga jämfört med USA så det blev inte mycket till shopping där.

Det här vad det enda vi köpte till våran lilla flicka!

   

  

Efter rundan på stan så checkade vi in på hotellet och slappade lite. Hotellet var riktigt mysigt och bra service var det också. På kvällen åt vi middag på en kinesisk restaurang. Ja vi älskar kinesisk mat. Äkta kinesisk mat. Vi har verkligen fått smak för det efter alla vistelser i Hongkong. Dock är det svårt att hitta nått bra ställe i Sverige. I varje fall så fick jag mina dumplings och pekinganka så jag är ganska nöjd nu. Sen vandrade vi hem mot hotellet för jag började inbilla mig (ja ni vet hur jag är) att vattnet gått! Ni hör ju hur sjukt det låter? Som sagt, är det inte det ena så är det det andra. På vägen köpte vi med oss choklad som vi satte i oss i sängen. Jag tror jag somnade samma minut som chokladen var uppäten.

Idag unnade vi oss lite spabehandlingar innan vi åkte hemåt. Det var meningen att vi skulle gå på stan och fixa lite saker och äta lunch på hotellets restaurang men jag var för trött. När jag kom hem ramlade jag i säng och sov i 2 timmar. Så trött var jag allt.

Så det var allt..

3D ultraljud

Nu är vi hemma från Stockholm. 3D ultraljudet var så häftigt. Det kändes som att öppna magen och kika in!






Dagens kläder!

 



Nu ska jag iväg på fotografering. Stor som en val är jag också.

På mig har jag
Klänning från Zara (köpt i Miami. Då trodde jag att jag skulle kunna ha den hela graviditeten! Vilket skämt!)
Shorts från Miami
Armband fån Hermés och H&M
Ballerina från Miu Miu
Väska Miu Miu cofferbag
Solglasögon från Marc by Marc Jacobs

och så min följeslagare sidenbandet i midjan. Jag inbillar mig att jag ser mindre ut då! Annars liknar jag ett hus. Stort och fyrkantigt sådär.


Rosa naglar



I morse roade jag mig med att måla naglarna i min favoritfärg rosa. Rosa är alltid fint!
 
Idag ska barnen i vår familj fotas. Nu när vi alla har tagit studenten så vill mor min ha ett foto med oss alla fem i studentmössa. Trevligt. Jag gissar på att det ska bli någon typ av förstoringar som kommer att synas lite här och där. Vitt ska klädseln vara. Undrar vad jag ska ta på mig? Jag har nog bara två plagg jag kan ha! Mina tunikor från Gina Tricot. Jag hoppas att jag slipper visa benen. Måste propsa på att få stå baktill eller nått!

Senare idag ska jag fota magen. Det var ett tag sen. Nu är den enorm och kliar gör det också. Gissar på att jag snart är zebrarandig.

♥ Linda

PANIK

Efter besöket i morse så hade inte bebisen sparkat på hela dagen. Knappt något i morse heller. Detta kommer jag på nu på kvällen. Gjorde alla saker som brukar få det att sparka, åt isglass, drack iskallt vatten, buffade lite på den, och spelade hög musik. INGET hjälpte. Höll nog på i över en timme men inget hjälpte. Tillslut drack jag 2 stora glas med pepsi max och då började den röra på sig! Så skönt för nu är jag lugn igen.Igår så sparkade det hela dagen så det kändes så konstigt när det var så lugnt idag. Är det inte vikten så är det nått annat. Jag är bra lustig.

 

Stockholm - minisemester

På fredag morgon åker vi till Stockholm för att göra 3d ultraljud på titutt. Vi har tid klockan 11.30 så det blir en rätt tidig morgon för mig. Efter ultraljudet tänkte vi hinna med lite shopping. Lite bebissaker. Då vet vi med större säkerhet könet och det blir så mycket enklare att handla kläder.

Vi ska bo en natt på first hotell Reisen. Hotellet ser trevligt ut så jag hoppas jag inte blir lika besviken som jag brukar bli när vi bor på hotell i Stockholm. Det finns ett spa på hotellet så om jag hinner tänkte jag göra en välbehövlig ansiktsbehandling. Min hud ser förjäklig ut nu när vi inte har något badrum! 
 
Jag tänkte också titta på en skötväska. Jag såg att Gucci hade en men det är det enda. Jag skulle så gärna vilja ha en Louis Vuitton skötväska. Dom är ju så tåliga för både slitage och spill. Eller en burberry. Återstår att se vad Stockholm har för utbud.

Nu ska jag fixa räksallad. Nyttiga veckan här när A ska gå ner i vikt! Han har gått upp 8 kg sen förra året så han slår nästan mig!

Barnmorskebesök

Idag var jag till barnmorska igen. Jag har gått upp makalösa 2,4 kg på 2 veckor. Det måste vara nått slags rekord? Bebisen hade växt rejält och kurvan steg rakt uppåt. Nu hade jag SF mått på 29cm.  Det var det jag misstänkte. Annars var allt bra. Lite högre blodtryck än förra gången och järnvärdet testade hon inte. Hon sa däremot att jag säkert skulle gå upp 10 kg under dom här 11 veckorna som är kvar. Lät lite väl mycket! Snart slänger jag ut vågen. Blir så less på denna jäkla vikthets överallt. Jag dras till alla vikttrådar och forum så jag får väl skylla mig själv.

Senaste urinodlingen var helt negativ och inga spår av GBS. Så skönt! Dock ska jag fortsätta ta prover på det.

Dagens kläder

 

Nu är jag stor som ett hus! Snacka om att magen växer.

Idag har jag på mig
Tunika från Gina Tricot
Short från Miami (dom enda jag får på mig!)
Kofta från Åhlens
Ballerina från Hongkong
Armband från Hermés

o så min Miu Miu väska till det.

Jag som var så glad

Ja kaklingen är klar men när inredningen ska sättas upp idag så märker dom att det fattas ett underskåp! Utan det skåpet går det inte att dra rören! Gah, jag blir galen! Det är dessutom beställningsvaror så det tar ett par veckor innan leveransen kommer. Jag som trodde det skulle bli klart i veckan.

Dagen började så bra med att vi hittade en urgullig säng till bebisen. Sen åkte vi och åt på en fiskerestaurang med en vän. Maten var underbart god. Kalixlöjrom till förrätt och röding till varmrätt. Längtar redan tillbaka. Sen kommer bakslaget med skåpet! Rörkillen var här och skulle dra ledningarna men så går det inte. Kan det bli mer frustrerande? Jag fick trösta mig med lite mörk choklad med mint i och pepsi. Funkar alltid lika bra som tröst.

NU ska jag ut och gå en sväng om vädret tillåter det. Det kom en rejäl skur för ett tag sen och med mitt flyt idag så lär det börja regna så fort jag kommit iväg..


Dagens kläder

 

Hoho, vad lustig jag ser ut på kortet!

Jag har på mig
Tunika från Gina Tricot
Short från Miami
Väska Miu Miu
Ballerina Miu Miu
Armband Hermés

Äntligen

Nu verkar kaklingen av badrummet vara klart! Vi har varit utan dusch i sex veckor nu. Nu ska vi bara få upp möblerna, installera rören  och elen, sen är det klart! Hoppas elkillarna och rörkillarna är lite snabbare än dom här två som är här. Segare får man leta efter.

Idag ska vi eventuellt beställa bilen vi valt. Helt säker är vi inte men är man nånsin säker? Inte jag i varje fall. Jag har jämt beslutsångest. Sen blir det lunch på stan och så en sväng till barnaffären där vi köpte vagnen. Jag måste fråga vad som behövs till vagnen. Jag har noll koll! Åkpåse ingår sånt? Eller vad ska man ha? Ja ni märker ju. Det är svårt att tro att jag ska bli mamma om ungefär 10 veckor.

Min bebis verkar roa sig med att göra kullerbyttor i magen. Man ser hur den flyttar sig. Helt sjukt! Förr har det varit som kickar men nu är det sånt liv och bök så jag knappt tror det är sant. Igår tyckte jag att jag kunde se foten peka rakt ut genom magen.

♥ Linda

Sommar??



Det var bara att springa in från min sköna stund i solstolen. Regnet vräker verkligen ner här. Så nu slappar jag på soffan istället. Har så ont i magen idag. Antingen är det järntabletterna är min fina musliblandning som jag äter till frukost som är boven. Svårt att veta.

Idag slappar jag





Ligger ute på nybygda altanen och läser. Soligt och lite moln då och då. Passar perfekt för mig som inte verkar tåla värme längre.

På mig har jag
Ett linne från Lindex (vanliga avdelningen)
Mammashorts från Miami
Solisar Marc by marc jacobs

Dagens kläder



Dagens kläder

Tunika Gina tricot
Mammashorts från Miami
Armband Hermés
Guldringar som jag fått av A
Lv speedy

Till det en tjock marinblå kofta och svarta ballerina

Nyttig frukost

Nu ni! Det vita rostade brödet med marmelad och varm choklad är utbytt mot detta. Riktigt gott är det också. Mango, hallon, naturell yoghurt med musli. Jag köpte i lösvikt som man får blanda ihop själv på ica maxi. Det blev allt möjligt gott och nyttigt. Hoppas inte magen får en chock nu bara..




Mellanmål



Smoothie är ett perfekt mellanmål. Nyttigt och svalkande när det är varmt. Jag tar vad jag har och kör det i mixern. Idag blev det mango, jordgubbar, banan och naturell yoghurt.

sex and the city

Nu har jag bokat biobiljetter till Sex and the city! Så najs. Jag har stora förhoppningar på att den är bra.



Foto lånat från
trend911.com


Rysk lyxfru

Våran första nyttiga dag har gått riktigt bra! Regelbundna måltider och mellanmål. Nu måste vi bara fortsätta vara såhär duktiga. Det svåraste är alla restaurangbesök. Här i Gävle finns det inga hälsosamma alternativ förrutom fantasilösa sallader. Trist! Vi får hålla oss till att äta hemma. Jag tippar på att vi klarar nån dag.

Jag var ut på en promenad runt klockan 14.00 när det var som varmast. Självklart gick jag rakt upp i skogen på en skogsväg. När jag hade kommit några kilometer in så var jag helt slut och höll på svimma av värmeslag. Solen stekte och jag bar svarta kläder. Det gör jag aldrig om igen. I varje fall inte när det är soligt och varmt.

Nu ska jag titta på fotboll. Jag tippar på att Ryssland vinner. Jag var tvungen att spela på dom också. Hur mycket vill ni inte veta. Jag har nog blivit skadad av A. Jag har en viss förkärlek för Ryssarna och deras vräkiga stil! Träffade på en sån trevlig rysk lyxfru i Miami. Hon bjöd verkligen på sig själv.

Dagens kläder



Kameran laddade ur precis när jag var ute och fotade. Drygt! Tror att batteriet börjar bli dåligt. Vi får nog införskaffa en ny snart.

Kofta från Åhlens
Shorts från Miami
Tunika från Gina trico
Lv speedy
Ballerinas som är två år gamla åkte på. Guldiga med lite blommor typ. Får visa sen.

och så totalt osminkad med en praktisk fläta!

Så söt



Den här var väl helt gudomlig? Finns hos Ljuva ting. Tror dock jag avaktar tills vi åker till Stockholm nästa helg. Då ska det shoppas bebisprylar.

Nu ska vi bli nyttiga igen!

På senaste tiden, eller sen jag blev gravid, har våra matvanor spårat ur mer och mer. Tidigare var jag väldigt nyttig av mig och åt aldrig vitt bröd, pasta och liknande. Nu är det nästan basen i vår kost! Helt sjukt hur man kan förändras. Mycket berodde nog på när jag mådde så illa i början och A fick laga mat och jag inte ville ha nått annat än just dålig mat.

Nu har vi bestämt oss för att börja äta hälsosamt igen. God hälsosam mat. Mycket grönsaker och frukt som tidigare. Numera fylls vår vagn av panpizza, choklad och läsk! Fisk och skaldjur har bytts ut korv och halvfabrikat. Gröt mot vitt rostat bröd med marmelad. Ja ni märker ju..

Nu ska vi försöka skifta igen och komma tillbaka till våra gamla vanor innan bebisen kommer. A fick en chock när han vägde och mätte sig idag. Alla panpizzor och restaurangbesök har satt sina spår lär jag säga. Jag ska absolut inte banta. Det är ju farligt för den lilla i magen. Den förtjänar det bästa ur näringssynpunkt.

Hur länge tror ni vi klarar av det? Vi får försöka göra små förändringar hela tiden tills vi är tillbaka igen.

Linda

Dagens kläder på midsommar!






Yeah! Svullen som bara den idag så jag tog på mig skönaste kläderna. Fotot tog vi på väg till midsommarstången. Vi tog en liten genväg genom skogen.

Leggings från H&M
Tunika från Gina Tricot
Väska Chanel
Örhängen indiska
Armband indiska
Solglasögon Marc by marc jacobs

Äppelpaj med vanlijsås

Jag gjorde äpplepajen jag berättade om och den blev supergod! Lite krispig och småseg med mycket kanelsmak. En favorit kommer den att bli. Här kommer receptet som jag mixtrade lite med.
            
Äppelpaj

10 äpplen eller 5 stora
3 msk mald kanel
1 dl socker
300 g smör
4 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl sirap

1. Skala äpplena, avlägsna kärnhusen och skär dem i klyftor. Blanda äppelklyftorna med kanel och hälften av sockret, lägg dem åt sidan.

2. Blanda sedan ihop pajdegen. Blanda smör, havregryn, vetemjöl, resten av sockret och bakpulver till en smidig smet.

3. Klicka ut ungefär hälften av smeten på bottnen av en ugnsfast form och fördela ut den jämnt. Lägg på äppleklyftorna och klicka sedan på resten av smeten. Häll till sist sirapen på pajen och grädda den i ugn på 175 grader tills den får en fin färg, ca 20-30 minuter eller tills pajen blivit gyllenbrun.

Det blir en stor och rejäl paj så om ni vill ha en mindre så halvera receptet!

Vaniljsås
3 Äggula
3 msk Socker
3 dl Vispgrädde
1 tsk Vaniljsocker

Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden. Blanda samman allt och smaka av med vaniljsocker. Låt stå kallt en stund

A dök direkt på pajen så tyvärr hann jag inte fota den innan halva var borta!

Coldplay



Just nu lyssnar jag på coldplay och bakar paj. Mysigt! Satte på mozart och bebisen började sparka. Haha..

Storstädning

Nu är syster här och storstädar. Jag känner att det börjar bli lite tungt att dammsuga så nu får vi hjälp varje torsdag och söndag. Förmodligen kommer hon fortsätta när bebisen kommer också. Det blir nog skönt att slippa tänka på städningen då. För det lär bli hektiskt när bebisen kommer. Jag förbereder mig på det värsta. Min bebis har en skum dygnsrytm. På förmiddagen och eftermiddagen är hon helt lugn och sparkar nästan aldrig. Vid 21-22 kommer det  igång och sen fortsätter det till 3 på natten. Undrar om det blir många vakna nätter för oss?

Vi har så mycket fina blommor (och ogräs) så jag tog in en fin liten bukett tills A kommer hem. Saknar honom så! Idag blir det bara fixande här hemma. Tänkte laga en äppelpaj sen också. Äppelpaj med kanel och hemmagjord vanlijsås.

Vad tror ni om denna
äppelpaj? Får se om jag provar den eller kör på min gamla vanliga med äpplen, kanel och smuldeg.


Match!

Idag sitter väl alla och tittar på fotboll. Vi har laddat upp med chips och dip här. Tidigare åt jag en färdig paj. Riktigt bra näringsvärde skulle jag tro. Tog några morötter i hopp om att det skulle förbättra min dåliga måltid lite. Jag får så dåligt samvete när jag låter bebisen få så dålig mat! Måste verkligen bättra mig lite.

Fick en direktrapport från Insbruck innan matchen. Det var visst grym stämning där. Alla svenskar stod utanför och ladda upp. Lät väldigt trevligt. Själv har jag satt mig tillrätta i soffan med benen på soffbordet och en stor skål med chips i knät. Känns som detta kommer att bli min sysselsättning i fortsättningen.

Vi tittade på lite saker till bebisen och jag blev helt virrig i huvudet. Gud! Vad mycket saker det finns. 100 olika babysitters, en miljon olika badbaljor. Hur ska man veta vad som behövs? Andningslarm? Övervakning? Sånt känns lite väl överdrivet när vi inte har så stort hus.. Får fundera vidare.




Dagens kläder



 

Korten är väl inte sådär fin fina men dom duger väl.

Tunik/klänning från Gina tricot (NY!)
Ballerina från Miu Miu
Örhängen från Indiska
Väska LV speedy
Leggings från h&m

Tror det var allt. Nu ska jag ut och leta bebisprylar.

Linda

God morgon

Sov lite väl länge idag. Tror klockan var närmare 11 innan jag tvingade mig upp ur sängen men så blir det när man sitter uppe och tittar på film halva natten. Numera är jag trött jämt. Beror nog både på allergitabletterna och graviditeten.

Nu har jag försökt rensa lite här hemma. Slängt en miljon tidningar ungefär. Varför köper man så många tidningar? Jag har sjukt mycket och dom ligger lite varstans här hemma och stökar ner. Försökte få ordning på garderoben men gav upp. Jag har för mycket saker. Alldeles för mycket. Nu är det dessutom blandat med gravidkläder. Får se om jag orkar med det i morgon. Hur gör ni andra gravida? Jag lägger alla mammakläder på hög ungefär och sen glömmer jag bort vad jag har...

Skötväska börjar det blir bråttom med nu. Undrar om LV har någon? Vore ju najs det. Tror det skulle bli fin fint ihop med vagnen.

Nu har jag bokat
3d ultraljud i Stockholm. Ser fram emot att se våran bebis.


Till den lilla





Idag köpte jag lite kläder till bebisen. Så söta och billiga! Allt från H&M.

Dagens kläder



Såhär ser jag ut idag. Slappt och skönt som vanligt. Dåligt kort. Blir så när man måste fota i en smutsig spegel.

Klänning Gina Tricot
Kofta Zara
Armband Hermés
Svarta ballerina från Vezzano
Svart mulberry bayswater
Solglasögon Marc by Marc Jacobs

Hungrig

Jag är konstant mätt eller vrålhungrig. Det finns inget mellanläge. Efter middagen vid 19 är jag så mätt så jag får ont i magen och nån timme efter är jag vrålhungrig. Åt nyss en risifrutti och mackor. Älskar risifrutti. Så gott! Finns ju som laktosfri variant och det är jag glad för annars hade magen pajjat helt och hållet. Nu ska jag och syster titta på Rainman. Trevligt! Måste sysselsätta mig nu när jag är helt solo här. Om jag känner mig själv rätt så slinker det nog ner nått mer i magen. Jag är ju hungrig! Funderar på att slänga ut vågen i skogen. Begrava den ett tag. I varje fall tills jag inte är konstant hungrig..

Ses

♥ Linda

Magen i vecka 27



 

Det växer så det knakar här. Inga bristningar på magen so far men har en stark känsla av att jag snart ser ut som en zebra. Vad gör man inte för sin bebis. Har för mig att jag läst om nån ny metod för att ta bort bristningar? Nån som vet? Tror det var nått med laser.

Snart så!

Runt 7.30 kom kakelkillarna hit och började hamra och dunka i badrummet. Nu har vi kakel på väggarna och golven! Nu ska det bara torka sen fogas och sen hoppas jag att det går undan. Toaletten är borttagen så jag funderar på att ta mitt pick och pack till mor min och sova där.

Internet dampar sig återigen här ute. Tur att jag har mobiltbredband att ta till i nödfall. Jag undrar vad det är för fel? I vanliga fall brukar jag bara ropa på A som har stenkoll på allt sånt men nu när han inte är hemma vem ska jag ropa på då? Oftast brukar jag kunna lösa det själv så det är nog nått fel på telias anslutning igen.

Får se om vi åker till ikea en sväng idag. Kanske köpa nått nytt till badrummet och fika lite.


Mona Lisas leende

Idag har vi varit på kalas hos syster som fyller 28 år idag. Riktigt trevligt var det och fina tårtor. Dock kan ju jag som är laktosintolerant inte äta sånt. Tråkigt.

Efter kalaset vinkade jag av min bejb som åkte till Arlanda. A och min ena bror åker till österrike i morgon tidigt så det en natt på radisson sas. Misstänker att det är på grund av våfflorna på frukostbuffén. Båda är fotbollsgalningar så det kändes bäst att jag stannade hemma och dom två galningarna åker. Hoppas på nån fin present från Österriket!

Nu ska jag hem till mor och far och äta lite mat. Enklast så när jag är ensam hemma. Ikväll blir det mona lisas leende som visas på tv. Hoppas den är bra..

Kvällens outfit



Värdelöst kort. Spegeln behöver definitivt putsas! Får beställa storstädning av syster till nästa vecka. Ikväll var det meningen att vi skulle titta på fotboll men på grund av att regnet öste ner så valde vi att vara hemma och titta. Mysigt det med. När det är sånt här ruskväder vill jag bara krypa upp i soffan med te och sköna filtar.

Idag har jag på mig
Klänning/tunika från Ginatricot
Kofta Banana Republic
Byxor H&M
Väska Chanel
Pärlörhängen

o så tog jag ett sidenband i midjan för att marker lite. Såg så pösigt ut innan.

Systers student!

Igår tog min syster studenten! Vilken känsla den var att gå ut. Hela klassen kom hem till mamma och pappa. Alkoholen flödade lär jag säga..







Det blev inga kort på mina kläder. Synd för dom var riktigt snygga!

Juicy klänning, chanelväska och michael kors sandaler. Trotsade regnet och bar klänning. Hoppas bilderna duger.

 

Tänk att jag missade detta

Förstår inte hur jag kunde missa en sån här sak. Var ju i USA då och hade inte så bra koll på saker och ting. Broder Daniel är verkligen nostalgi för mig. Under hela högstadiet satt vi på rummet och lyssnade på Broder Daniel. På sommaren lyssnade vi på våra hemsnickrade blandband ute i boulongen och drack folköl. Det var tider det!


Shoppingfynd för gravida och ickegravida!

   

 

Detta köpte jag igår. Passar hur bra som helst på gravida och är aningen finare  än alla hemska gravidkläder som finns. Det blir som en kort klänning eller tunika. Sakerna kostade mellan 129kr och 149k så det var billigt. Helst köper jag billiga saker nu eftersom det är en så begränsad period man är gravid och vissa veckor växer man ju ur halva garderoben..

Allt från
Gina Tricot

Dagens kläder



Idag inviger jag den nya klänningen/tunikan från Gina Tricot. Riktigt skön och väldigt billig var den! 129 kr tror jag den kostade. Kommer nog att passa hela graviditeten eftersom den är så töjbar.

Klänning från Gina Tricot
Leggings från H&M
Kofta tror det är Lindex
Sjal från Indiska
Väska Mulberry Bayswater
Ballerina från Vezzano

Barnmorskebesök

I måndags var jag till barnmorskan. Det glömde jag berätta om. Då gick jag in i vecka 27 och allt såg bra ut. Skönt det!
Järnvärdet hade sjunkit lite så nu ska jag börja äta niferex. Blev helt salig när hon sa "det här var bara gravidmage det!"
Åh vilken komplimang. Jag som trodde hon skulle säga åt mig att äta mindre och börja simma. Läste om nån tjej på FL som hade blivit tillsagt att börja simma och äta nyttigare. Kul att få höra nått sånt när man redan känner sig som en val..

En sak som var mindre roligt är att på eftermiddagen efter besöket ringer barnmorskan och berättar att jag har små mängder GBS i urinen. Hon sa inte så mycket mer än att det inte var farligt och att jag inte behövde bahandlas nu för mängderna var så små. Senaste provet togs i vecka 20 och nu 7 veckor senare kan det säkert ha växt till sig igen!

Hypokondrisk som jag är så lästet jag "lite" på nätet om det. Den ena skräckhistorien efter den andra avlöste varandra och vipps så satte fantasin igång. Nu ska jag lämna in urinprov med jämna mellanrum och förhoppningsvis får jag antibiotika på förlossningen för att undvika att barnet smittas. Om vattnet går så måste jag åka till förlossningen direkt annars kan barnet smittas. Känns väldigt obehagligt men dessvärre verkar det vara väldigt vanligt.

Jag har haft symtom på UVI länge och gjort otaliga tester hos min familjeläkare som varit helt normala. Trots svedan och vid vissa tillfällen blod och sånt så har dom inte skickat iväg proverna på odling. En odling hade räckt för att se att det visst var bakterier som jag hade och att jag inte inbillade mig som han så snällt uttryckte det. Har god lust att ringa dit och skälla på honom. Eller ännu bättre vore att boka ett besök och säga att jag har besvär igen. Sen slänga det i ansiktet på honom.

Toalettspring

Nu funkar internet igen! Skönt. Vad som däremot inte är skönt är att vår enda toalett inte funkar på två dagar! Helt sjukt. Vi funderar nästan på om vi ska ta in på hotell eller nått. Enda kruxet är att jag ska baka och laga massor av mat till min systers student i morgon och behöver vara hemma. Jag får väl springa hem till mamma och pappa varje gång jag behöver gå på toaletten (typ 30 gånger om dagen). Det lär bli en hel del motion i varje fall.

Idag ska det fixar lite mer saker till badrummet. Studentsaker ska köpas till syster och så blir det nog en sen lunch någonstans. Synd bara att maten är så värdelös! Gud vad jag klagar hela tiden!


Blixten slog ner i pojke

Inte långt alls från oss så slog blixten ner i en pojke! Jag har alltid varit rädd för åskan och drar ur alla sladdar och undviker vatten när åskan går. Mamma och pappa har skrämt upp mig rejält och tur är väl det. Det åskade och haglade som bara den här ute. Blev nästan lite skraj.

Dagens kläder


 
Idag är det en "fettodag". Ni andra gravida eller ni som varit gravida vet hur det känns. Alla kläder är för små. Rev ut hela garderoben nästan, och då har jag en stor walk in closet så ni kan ju tänka er hur det ser ut inne i sovrummet. Stora högar överallt. Igår kände jag mig till och med lite snygg. Sådär som det kändes innan jag blev gravid och idag är det botten. Upp som en sol och ner som en pannkaka som min kära far brukar säga!

Klänning från rodebjer
Skor från Miu Miu
Cashmeretröja från Marc Jacobs
Armband Hermés, h&m och indiska
Väska Mulberry Bayswater

och så gömmer jag mig bakom mina Marc by marc jacobs glasögon. Får se om jag hamnar i slagsmål på stan.


Linda

God morgon!

Den dåliga uppdateringen beror på att vår internetleverantör (telia) har nått fel på nätet här ute. Drygt! Förhoppningsvis är felet åtgärdat i kväll. Nu kör vi på mobilt bredband på en dator men det är så segt! Helt sanslöst segt.

Nu har vi precis varit och duschat hos mor och far. Tänkt vilket projekt det blir med något så simpelt som att duscha. Idag ska vi in till stan och fixa lite saker till badrummet och så måste vi provköra lite bilar. Vi velar fram och tillbaka. Hybrid eller fart? Kombi eller vanlig? Jag vill ha en miljöbil medans A vill ha antingen en Audi eller BMW. Hoppas vi blir lite klokare efter dagens provkörningar för nu är jag bra virrig.

Igår handlade jag lite saker. Ett par shorts på H&M mama och en tröja. Kändes ganska nödvändigt med tanke på att jag klippte sönder ett par shorts i midjan häromdagen. Ett par relativt nya nikeshort gick jag lös med saxen i.

Såhär lät det
-GAH
-FAAAAN! Vad tajt dom sitter i midjan. JÄVLA SHORTS! Slänger iväg dom på golvet
-Vart är saxen? (älsklingen tittar på mig som om jag är totally crazy)
Så går jag lös med saxen i resåren och sen utrbrister jag
-ÅH SKÖNT. Jag hatar tajta saker.

Jag tog till min vanliga följeslagare. Det beror på hormonerna. Visst är det skönt att kunna skylla på nått?


Årets första dopp!



Bildbevis också! Idag är det sjukt varmt. Tror jag avlider i värmen snart. Nu när jag är gravid så tål jag värmen mycket dåligare. Så jag var tvungen att svalka mig lite. Får se om det blir ett till dopp snart.

Sommar



Som vanligt står jag tryggt på land. Tog med kameran som ursäkt! Vattnet är riktigt varmt här hos oss. Det är som en vik så det blir lätt upp mot 24 grader. Trots det badar jag oftast inte. Fryser ju ihjäl.

Byggarbetsplats

Vårt hem är en riktig byggarbetsplats. Altanen byggs ut och badrummet renoveras. En salig röra med andra ord. När vi väl börjat med något projekt så kommer det nya hela tiden. Efter detta ska vi riva staketet och sätta upp ett nytt, lägga marksten och bygga ut! Det tar aldrig slut. Sen när vi väl är färdiga då ska vi nog flytta till ett större hus. Då blir det samma visa där förmodligen..




Dagens kläder

Idag är jag grön! Inviger en klänning som jag köpte förra året. Då tyckte jag den var för grön. Nu är den grön och skön. Haha, vad jag är bra på att rimma! Dagens kläder går i regnbågens alla färger.

 




Godis i stora lass



Nu har vi grillat klart och avslutar kvällen med godis. Godis i stora lass! Får se vad det blir ikväll. Kanske en film eller nått. Finns ju inte så många alternativ längre. Hemmakvällarna blir allt fler. Det känns inte lika lockande att vara ute bland folk på kvällen längre. Känner mig så stor och tjock. Tråkigt men sant.

Frukost i solen

Tänk om man fick äta frukost ute i solen varje morgon! Det är verkligen är bra start på dagen. Idag ska vi bada och ikväll blir det grillning. Oxfilé! Riktigt gott och mycket järn. Känns som det behövs nu.

På måndag ska jag till barnmorskan igen. Gud har sån ångest över att ställa mig på vågen där. Hon verkar ju tycka att jag är tjock fast hon ser ut som ett sumo själv. Några 10-12 kg lär det ju inte bli för mig precis Huvudsaken jag kan gå ner allt sen och det kan jag ju. Vara nyttig och hälsosam är jag bra på, speciellt om jag slipper detta jäkla sug efter korv hela tiden.

Jag har hämtat ut mina fina koppar och kakfat som jag beställde för ett tag sen. Lägger ut kort sen!

Nu ska jag bada! Hoppas på årets premiärdopp! Vad gör ni en sån härlig dag?

Ses

♥ Linda

Dåligt

Dåligt med bloggande idag. Dagen spenderades som vanligt ute i solen. En hel del bad blev det också! Inte för mig bara. Jag är verkligen en riktig badkruka. Det ska till mycket för att jag ska bada. Storasyster kom ut hit under dagen och det var riktigt trevlig!

En liten powerwalk har jag hunnit med på kvällen också. Efter den var jag helt SLUT. Verkligen helt utpumpad. Hjärtat bankade som att jag hade sprungit 5 km så jag fick snällt lägga mig ned och återhämta mig! Tror jag läste någonstans om en tjej som sprang tills vecka 37! Hur är det möjligt? Det är ju jobbigt nu!

Nu ska jag läsa lite. Har en del böcker jag måste läsa ut. Bland annat Orhan Pamuk, det nya livet. Den har jag haft väldigt länge utan att läst den. Nu har jag bestämt att den måste läsas innan jag får läsa nån annan bok. 

Magen i vecka 26

 

Såhär ser det ut i början av vecka 26. Ni ser ju hur linnet sitter! Måste verkligen ta mig in till stan och köpa några längre linnen.

Dagens outfit



Såhär ser jag ut idag.

Klänning från ellos eller halens.
Flipflops havaianas
Bikini från Åhlens
Solglasögon Marc by marc jacobs (som vanligt!)

Underbart

Fortfarande underbart väder. Det verkar bli kanonväder hela helgen! Får se vad vi ska hitta på då. Vi funderar på att åka till nån sjö där det kan tänkas vara lite varmt i vattnet. Här ute hos oss är det svinkallt i havet! Måste nog gå iväg och provdoppa tån idag.

I natt var jag in och hämtade en lätt berusad syster inne i stan. Hon tar studenten i år och igår var det den klassiska barrundan. Jag insåg att jag nog håller på att bli ganska gammal när jag blev förskräckt av att se alla ligga och spy efter vägarna. Såg jag inte det när jag var yngre? Eller har det blivit värre? Snart börjar jag nog kalla dom "ungdomarna".




Pinsam korvmani

Jag kom nyss hem från affären. Insåg när jag stod i kassan att jag hade tagit lite väl MYCKET korv. Innan jag blev gravid åt jag aldrig korv! Nu är jag nästan pinsam!


Dagens outfit!



Såhär ser jag ut idag. Slapp outfit men så skön!

Klänning tror syster beställde den åt mig från Ellos eller Halens
Sandaler topshop
Solglasögon samma vanliga marc by marc jacobs. Måste köpa några fler innan dessa nöts ut helt och hållet. Så sköna!
O så min LV speedy till som inte blev med i bild.

Åh beslutsångest!

Vi fick precis reda på att A blir bjuden till fotbolls EM genom en pokersajt. Är det i Schweiz eller Österrike? Har noll koll! Det är flyg, hotell och vipbiljetter för två personer. Jag kommer att vara i början av vecka 28 och alla försäkringar verkar sluta gälla då! Nu till det svåra beslutet. Ska jag följa med dit i 4 dagar eller ska jag stanna hemma och vila? Är så sugen på att åka bort några dagar men samtidigt är jag lite nojjig när försäkringen slutar gälla i vecka 28. I morgon ska jag ringa till försäkringsbolaget så jag får veta vad som verkligen gäller.

Pajorgie med motion

Idag har jag varit ute och motionerat! Rakt upp i skogen i terrräng. Vilken pärs det var. Förr sprang jag lätt denna nätta sträcka på 5 km och nu orkar jag knappt ta mig fram och vända vid hälften! Fortsätter jag bara gå mina dagliga powerwalks fram till förlossningen så borde det ju bli riktigt lätt sen när bebisen ploppat ur? Nog för att jag säkert har 10 kg fett att släpa på också men endå? Inser att jag lätt kommer att gå upp en sådär 18-20 kg om det fortsätter i denna takt.
Så blir det när kroppen skriker efter chorizo iställer för kycklingfilé och fisk. När jag tänker efter skriker den efter det mesta som är onyttigt. Idag har jag"provsmakat" rabarberpajen i kylen minst 5 gånger. Provsmakningen går till så att jag helt enkelt tar en sked och maler in en stor tugga paj i munnen sen lägger jag skeden i disken. Det blir tillslut en fin liten hög med skedar som påminner mig om min pajorgie. Är det nån mer än jag som gör såhär?


Nu ska jag laga omelett. Kör lite atkins idag. Om man inte räknar med pajen då!

♥ Linda


Dagens outfit!

Idag har jag på mig en bikiniöverdel som jag fick med i solo. Den är lite liten men annars funkar den. Gillar ju rosa! Hatten och solbrillorna åker självklart på när jag är i solen. Vill inte få rynkor eller såna där hemska pigmentfläckar som man kan få när man är gravid. Jag brukar bli brun väldigt lätt men nu blir jag sjukt brun! Måste vara hormonerna som gör det.





Solhatt från Indiska
Bikini från solo
Solglaögon från Marc By Marc Jacobs

Dagen spenderas i trädgården. Rensar lite ogräs och fixar och donar. Så mysigt när det är varmt och skönt! Jag går alltid sån energi och kan sätta igång hur mång projekt som helst.

Ses 

♥ Linda


Klädkris



Nu när magen har växt så mycket så är nästan alla mina kläder för små! Några mammakläder har jag och vanliga tunikor som fungerar bra men det behövs fyllas på. Funderar på om jag ska beställa hem ett vitt och svart linne från La redoute. Det behövs verkligen. Igår gick jag med ett linne som slutade mitt på magen. Haha. Såg nog rätt lustigt ut.

Skön dag i solen

Hur har ni det i värmen? Här ute hos oss är det supervarmt. Funderar på att sätta på vattenspridaren och svalka mig lite!
Jag latar mig medans O bygger ut altanen och älsklingen får olja in grillen och trimma.