Äppelpaj och brownie

Ikväll ska vi iväg på brakmiddag så jag håller på bakar lite efterrätter. Chokladbrownie och äppelpaj. Mor och far min åker iväg till Spanien på lördag så vi har en liten avskedsmiddag idag. Jag är skapligt avundsjuk på dom och önskar jag fick åka dit med. Förhoppningsvis köper dom en ny lägenhet eller hus där så vi kan åka dit i vår med våran lilla bebis. Vore så mysigt att komma ner igen och träffa alla.

Vi var iväg en snabbis in till stan idag och fixade lite saker. När vi kommer ut från affären spöregnar det verkligen. Det var precis som att ställa sig under en dusch. Vi blev helt genomblöta på vägen till bilen så tyvärr blev det ingen dagens outfit idag. Troligtvis kommer det en kvällens outfit.

Nu skiner solen här ute vid kusten igen. Vi har ofta soligt här medans det är molnigt i stan och det är så skönt. Dessvärre blåser det och är lite kallare så jag vet inte riktigt vad som är bäst.

Nej nu ska jag fortsätta med äppelpajen. Brownien är snart klar.



Virrigt

Idag har jag virrat runt hela dagen känns det som. Först var det barnmorskebesök. Allt såg fin fint ut och bebisen växte som den ska. Hon följer normalkurvan perfekt så förhoppningsvis brås hon på mig och inte A när det gäller vikten vid födseln. A vägde över 4000 gram och det känns aningen läskigt att föda ett stort barn. Dock tog hon inga prover den här gången eftersom mina värden varit så bra tidigare.

Efter det så blev det lunch och sen en snabb visit hos mor min. Därifrån så gick vi till restaurangen här ute och mötte upp ett par bekanta som var där och åt. Jag var som vanlig helt proppmätt och fick knappt i mig vatten. A däremot satte i sig både räkmacka och efterrätt. Bebisen trycker verkligen mot magsäcken nu och novalucol har blivit min bästa vän.

 Vidare hem sen för en promenad och sen in till stan för att äta middag på Lams terass med en promenad runt stan som avslutning. Det kanske var lite väl ambitiöst av mig att gå så mycket idag för nu är jag verkligen helt slut i kroppen. Som tröst köpte jag lite godis som vi smällde i oss på vägen hem. I morgon får det bli en lugn dag! Det fina vädret verkar avta mot helgen så jag får passa på att bada i morgon. Sen ser jag fram emot lite regn och rusk. Svalka!

Nu ska jag sova


Dagens outfit



Idag var det barnmorskebesök på schemat så det var bara att ta på sig nått annat än bikini och bege ut i värmen.
På mig hade jag en klänning från Gina tricot, svart lackskärp från någon secondhandbutik, sandaler från Vagabond, chanelväska och solgasögon från Marc by Marc Jacobs.


Magen i vecka 34



Magen växer så det knakar. Så otroligt stor mage tycker jag inte att jag har fått än. Lite otymplig är jag allt numera. Vissa saker är lite svåra ibland, som att knyta skorna och plocka upp saker från golvet.

Lever rövare

Jag promenerar (vankar) oftast varje kväll och när jag kommer hem är det samma visa varje gång. Bebisen i magen sparkar mer än nånsin. Hon sparkar så jag måste lägga mig ner på ryggen ett tag, sen fortsätter hon sparka på under hela kvällen och mot natten. Jag tror bestämt att jag kommer få många vakna nätter i höst för jag har hört att dygnsrytmen ställs in redan nu. Fast det passar ju mig ypperligt som är en renodlad kvälls/natt människa. Jag funkar knappast före klockan 9.00 på morgonen om jag inte bäljer i mig massor av kaffe så jag piggnar till.

Nu ska jag baka en äppelpaj åt A. Blir en lite suprise tills han kommer hem. Jag borde sluta övergöda honom men det är så svårt när han blir så glad när jag bakat nått.

Värme

Sommar och sol innebär verkligen dåligt med updatering från min sida. Nu ska jag iväg och bada igen. Det är verkligen hett här. Det känns som att jag inte gör annat än dricker vatten eller läsk, badar och vilar mig. Jag är verkligen tacksam över fläkten som A har köpt åt mig. Vore inte det för den skulle jag nog få värmeslag. Jag som brukar vara så kall av mig är som en het kamin.

Nej nu ropar bror min. Måste följa med på ett snabbt dopp i havet. Tar med kameran så det kanske blir lite kort här senare!


♥ Linda

Bad

Min dator är helt crazy. Hela skärmen ändrar färg lite hur som helst och sen hänger den sig. Blir till att ringa Dell idag. Trist eftersom datorn är så pass ny. Inte trodde jag det skull börja krångla redan.

Nu ska jag iväg och bada en sväng. Måste svalka ned mig lite. Det börjar bli min dagliga rutin nu när det är så varmt. Jag är verkligen glad över att jag kan bada hela tiden annars hade jag avlidit i värmen. Bara tanken på en våran gamla lägenhet i stan får mig att må illa. Tänk vad varmt det måste vara! Det var ju aningen varmt redan som ickegravid och nu får jag verkligen spader när det är runt 20 grader..

Senare ska vi iväg och titta på sängkläder och sånt till vaggan. Det börjar närma sig nu och vi har en hel del saker som inte är klara. Idag är jag i vecka 34! Helt sanslöst. Snart kan bebisen komma.


♥ Linda

Böcker



Ibland vill jag bara läsa nått lättläst och uppiggande. Då passar Denise Rudberg perfekt! Den här boken beställde jag ikväll. Efter lite väl många deckare så behövs det lite chiclit på hög nivå.
Åse heter hennes nya bok. Jag hoppas den är lika underhållande som dom tidigare.

Dagens kläder

Dagens kläder består av en tunn tunika från en marknad i Spanien, bikini, solglasögon från Dior och mina rosa havaianas. Skönt och soft!

Myggbett och tapas

Igår så så blev det en salig blandning till middagen. Jag köpte hem lite olika tapas och far min blev helt lyrisk. Tapas, aioli och färska baguetter, precis som i Spanien. Vi får ta och låtsas att vi är borta nu när vi bara får vara hemma. Det här är första året som vi inte är i Spanien under sommaren! Jag hade nästan glömt bort hur den svenska sommaren är. Full med mygg och en hel del regn, dock inte på sista tiden. Här ute hos oss är det sjukt mycket mygg. Jag har en miljon myggbett över hela kroppen. Det måste vara något slags rekord i myggbett för mig. Det värsta är myggbetten på magen. Där töjs huden redan ut och kliar en del och sen ett myggbett på det gör det outhärdligt. Nu ska jag ut och vanka en sväng. Numera vankar jag faktiskt fram men det viktiga är ju att jag rör på mig. Hade jag inte gått mina promenader varje dag hade jag nog gått upp 30 kilo med tanke på hur mycket jag äter.

Test

Testar att blogga från mobilen. Funkar ju fin fint verkar det som.

Isglass

Lite dåligt med updates nu när det är så fint väder. Idag har vi badat och slappat hela dagen. Det blir mest till att sitta i skuggan för mig annars avlider jag i värmen. Det är tur att jag kan bada och svalka mig hela tiden. Hade jag bott inne i stan hade jag avlidit. Så varmt som det är nu! Jag kom precis in från altanen där jag legat i skuggan och läst och ätit typ 10 isglassar för att kyla ner mig lite.

Ikväll kommer det middagsgäster igen och det är bara att ställa sig vid grillen igen. Förhoppningsvis finns det något grillbart kvar på affären annars får jag slänga ihop en pasta eller köpa kinamat. Återstår att se vad det blir.

Nej nu ska vi iväg till affären.

Ses

♥ Linda

Fredag kväll



Idag hade jag på mig en svart klänning som jag köpte på forever 21 i New York. Till det skönaste sandalerna som passar min svullna fötter ypperligt och så för att piffa till det hela så tog jag min chanel och lite armband. Blev ju rätt bra om man bortser för hur svullen och stor jag ser ut.

 

 

Jag och syster gick och åt 3 rätters på fiskekrogen här ute. Det gäller att passa på när A är borta. Vi började med räkbruschetta, sen spätta och slutligen lite brownie med jordgubbar. Så gott! Det är verkligen lugnt och harmoniskt att sitta där att äta. En svanmamma simmade förbi med sina bebisar. Så sött! Det mysiga med det här stället är att man kan ta båten dit till deras brygga.

Bad







Vi var tvungna att prova hur det blev att ta kort med iphonen. Det blev ju helt okej tycker jag.

Dagens outfit



 

Klänning från Halens och vagabond sandaler. Solglasögonen åker nog på dom med.


God morgon

Soligt och fint väder idag med! Lovely. Idag blir det till att bada och förhoppningsvis slipa vaggan lite mer. Jag kör slipningen i små etapper så blir det inte så jobbigt. Nu ska jag iväg och bada! Håller på att få värmeslag.




Lite fika från igår. Oftast blir det en salig blandning av allt möjligt. A ville ha bullar och kakor till också men där sa jag bestämt nej. Nån måtta lär det väl vara. Jag undrar vem som är mest gravid av oss två.

Underbart väder och lite graviditet

Vilket underbart väder det är. Idag har vi bara solat och badat hela dagen. Det var runt 24 grader i havet här så vi kunde ligga i och simma runt. Så svalkande och skönt. Kanske blir det ett kvällsdopp. Lite nedkylning inför kvällen.

Ikväll kommer ett par vänner över på spontangrillning. Oftast blir det rätt spontant sådär när det är fint väder. Då är det ju bara för mysigt att sitta ute och grilla. Idag blir det oxfilé. A proppar i mig massor av kött så jag slipper järntabletterna.

I morse fick jag en chock när jag ställde mig på vågen. + 1 kg sen i måndags! Herrejesus alltså, och förra veckan stod jag helt still i vikten. Kroppen är bra skum nu. Jag hoppas det är mycket vatten som binds nu när det är varmt annars så blir det inte roligt efter bebisen kommit. 


Yesterday



I går var jag ute på kvällsliga äventyr. Det var riktigt trevligt att komma ut lite bland folk på kvällen.

På mig hade jag en klänning från forever 21 som jag köpte i New York. Den börjar bli aningen trång över brösten (borde ju vara över magen) , som för övrigt har nått en storlek jag inte trodde var möjlig för mig. Alltid något positivt! Jag kände mig sådär lagom uppsvälld och plufsig.

   
(korten är tagna tidigare)

Till hade jag
Michael kors sandaler
Min chanel
Armband från H&M, Indiska och Hermés.



Det blev lite väskporr på hyllan. Vi har då alla samma favoritmärken ser jag nu.



Syster in action. Hon är då en riktig snygging.

Dagens outfit!

 



Nu är det rekord i att vara stor. Hela jag är gigantisk! Benen och fötterna har svällt i värmen också. Fast jag måste ju visa er vad jag hade på mig under dagen när inte bikinin åkte på! Snäll som jag är så visar jag er min fina kroppshydda. Jag funderade lite idag vilken storlek jag ska köpa på kläderna tills i höst. 2 storlekar större, räcker det?

På mig har jag en omlottklänning som jag köpte för 3-4 år sen. Jag visste att den skulle komma till användning nån gång!

Sandalerna från vagabond åkte på som vanligt och så tog jag min mulberry och solglasögonen.

Blev ju rätt fin fint tycker jag.

Sommar och sol

 



 

Dagen tillbringades här ute hos oss. Min bror och hans flickvän kom ut under dagen och badade. Vattnet var riktigt varmt och skönt. Härligt att kunna bada utan att frysa ihjäl.

Mellanmål



Jag har fått dille på fruktsallad. Hallonen ska vara lite halvfrysna så det är kallt och gott. Ett perfekt mellanmål.
Idag blev det en blandning av hallon, banan, mango och plommor. Supergott!


Dagens kläder

 

 

Åh solen skiner! Äntligen får vi lite sommar. Idag kör jag med en beachoutfit. Får se om vi stannar här hemma och badar eller åker iväg till en större strand.

-Klänning från Halens
-Bikini gammal goding. Tror den är från nån marknad i Spanien.
-Flip flops från Havaianas. Köpte ett helt lager förra året i Las Vegas på rean. Lite miss match med rosa och rött dock..
-Solglasögon från marc by marc jacobs.

Chokladkaka och skepp

Har ni haft en mysig dag? Dagen började med en sallad på söderhjelmska gården. Trevligt om det inte vore för spöregnet. Tanken var att vi skulle åka och titta på ostindiefararen Götheborg som har lagt till i Gävle i några dagar men våra planera kraschade när det började spöregna och åska. Som tur är så bor vi vid kusten och kan åka till en vik i närheten och se när skeppet lämnar Gävle ikväll.



Först ska jag baka en kladdkaka åt min bejb. Jag såg ett recept på den här
bloggen igår och chokladälskare som i är så måste vi prova den. Receptet kommer ur Leilas bakbok A piece of cake. Den måste jag snarast införskaffa.

Här är receptet:

50 g. smör

1/2 dl. matolja

2 ägg

2 dl strösocker

1 dl farinsocker

2 1/2 dl vetemjöl

4 msk kakao av god kvalitet

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt


Smör och ströbröd till formen

50 gr. mörk kvalitetschoklad 70%


1. Sätt ugnen på 150 grader

2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja.

3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner det varma smöret.

4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.

5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.


Dagens kläder



Dagens består av den här outfiten. Det är ett gammalt kort men jag har på mig exakt samma kläder. Glömde fota mig innan myskläderna åkte på. Jag hinner i princip bara innanför dörren innan jag slänger av mig kläderna och tar på mig något riktigt skönt. Även om jag redan har något skönt som den här klänningen så byter jag.

Klänning från Indiska
Sandaler från Vagabond

Väskan bytte jag ut mot min mulberry bayswater. Det såg så regnsjukt ut och min Miu Miu tål inte regn.

Kycklingsallad

Idag var vi in till stan en sväng och åt lunch och hyrde lite filmer. A ville så gärna ha hamburgare från Tennstopet. För mig blev det en kycklingsallad med halvruttna blad. Fy så vidrigt alltså! Hur kan dom servera nått sånt? Dum som jag var så sa jag inte åt dom heller. Dit lär jag inte gå igen. Restaurangutbudet i denna stad är verkligen värdelöst.

Dom senaste dagarna har jag märkt att jag blir mätt så otroligt fort. Det känns som bebisen trycker upp maten igen. Nu får jag lov att äta lite och ofta istället för stora lass som jag är van vid. Hur tråkigt som helst. Att äta har ju varit min favoritsyssla under graviditeten! Vad ska jag roa mig med nu då?

Nu ska jag ut och gå en sväng och sen blir det filmtajm.

♥ Linda



Dagens kläder



Aningen fantasilös har det blivit på sista tiden. Kjolen hänger på. Tänk om jag kommer vandra runt i denna tills förlossningen. Det är ju inte helt omöjligt med tanke på min bristande fantasi..

Dagens består av.
Kjol från Indiska
Linne från H&M
Kofta från DKNY
Sandaler från Vagabond
Väska Mulberry bayswater
Solglasögon från Marc Jacobs

Dagens kläder



   

Idag kör jag med samma sköna kjol som igår. Den är verkligen superskön.

-Kjol från Indiska
-Linne. Ett gammalt jag hittade långt in i garderoben.
-Armband från H&M och Indiska
-Sandaler från Vagabond. Mina nya favoriter utan spännen i bak!

o så blir det nog min LV speedy till och förmodligen en tjocktröja och paraply.




Magvärk från helvetet

Idag vaknade jag med världens magvärk. Det kändes som att tarmarna höll på att spricka! Helt sjukt ont gjorde det. A ville ringa akuten men som tur var gick det över efter ett tag. Det är järntabletterna som förstör min mage. Ett jäkla tjat är det att jag ska äta dom också. Nu ska jag trotsa dom och äta massor av järrika livsmedel istället för det är verkligen inte skönt när magen blir såhär.

Så idag ska jag åka till affären och köpa spenat, jordgubbar, blodpudding och massor av kött. Hellre äter jag blodpudding och kött varje dag än har såhär ont i magen. Istället för att tjata om järntabletter borde man väl kunna få lite kostråd tycker jag. Så var det när mamma väntade oss 5 barn. Hon åt aldrig järntabletter eftersom hon fick liknande problem som mig, trots det så var hennes järnvärde ok.

Dags att rycka upp sig och sluta klaga. Tänk att det alltid känns mycket bättre om man får klaga och jämra sig lite.





Kvällens kläder



 




Ikväll har jag på mig
-Kjol från indiska. Den är ny och har som en mudd upptill trots att den inte är någon mammakollektion! Den sitter verkligen superskönt över en stor mage.
-Linne från Vince som jag köpte i Las Vegas förra sommaren.
-Väska från Miu Miu
-Örhängen från Indiska
-Sandaler från Vagabond

Grillpartaj

Idag blir det lite grillning hos mina föräldrar. Jag är så sugen på kött, hemlagad potatissallad och blåbärspaj. Det kryllar verkligen av blåbär här ute hos oss men det har blivit så bökigt att böja sig ner så jag kan inte gå ut och plocka. Jag kanske kan muta syster? Det brukar gå fin fint. Som igår behövde jag bara nämna bananasplit så var hon här inom 2 minuter. Hon är ju bara för söt.

Vad ska ni göra idag? Vore det innan graviditeten så hade jag gärna svidit om till en snygg klänning och mina svinhöga svarta Miu Miu skor och sen satt mig på någon uteservering och druckit ett glas champagne. Nu sitter jag hemma och äter blåbärspaj och dricker pommac istället. Ja jag köpte en sån där gigantisk flaska för nån dag sen och drack i champagneglas medans dom andra drack lite moët..

Idag blir det ingen outfit . Sitter här och degar i en fornarina t-shirt och ett par shorts från h&m. Skönt som bara den. Nu ska jag ut och slipa vaggan lite.




Min nya iphone

Igår köpte jag änligen en ny mobiltelefon. Om det är nått som jag inte prioriterar så är det oftast mobiltelefoner. Bara det går att ringa och skicka sms smidigt så är jag rätt nöjd. Den här gången blev det dock den hypade iphonen som jag slog till på. Eftersom jag utnyttjar internet så pass mycket så passar den mig perfekt. Dock tar det ett tag innan jag kan ringa för mitt nummer ska flyttas först. Så jag har kvar samma nummer för er som undrar.


Otroligt dålig bild. Det är jag som kladdat med body shops body butter innan. Det blir nog till att tvätta händerna efter jag smörjt mig med det..

Titta!



Åh vad sött!
Kossan.se

Choklad

Idag har jag varit in till stan och ätit lunch med en gammal kompis sen förr. Det var verkligen evigheter sen vi sågs och då hade jag knappt nån mage. Hon blev skapligt chockad men påpekade snällt att det bara var magen som växt. Hon har själv barn så hon vet nog vad man vill höra som gravid!

Det blev både mat och glass. På restaurangen var det en thailändsk servitris som började smeka min mage med båda händerna! GAH! Jag höll på att avlida! Det var första gången som någon utomstående började ta sådär. Kanske gör dom så i Thailand? Obehagligt var det i varje fall. Bara för att man är gravid så är det ju inte fritt fram att ta på magen och kommentera hur tjock man blivit. Fast många verkar inte förstå det där..

Efter lunchen strosa jag runt på stan i spöregn medan jag väntade på A. Regnet verkligen öste ner! Jag tittade lite på bebiskläder men allt jag hittade var fult så det blev inget köp alls. Dock köpte jag en hel den chokladpraliner som jag proppat i mig nyss. Om det är nått jag älskar så är det chokladpraliner. Riktigt goda och lyxiga. Mmm! Synd att dom redan är slut.


Supergod choklad i farmors gamla kristallskål.

Nu ska jag ut och gå en liten runda.

Ses


Dagens kläder



 

Idag har jag på mig
Klänning från Gina Tricot
Tröja från La redoute
Sandaler från vagabond
Lv speedy
Armband från Hermés

o så kör jag med röda tånaglar. Det piffar ju till det hela lite.


Dagens sliparoutfit

 

Dagens är enbart bikini och ett par solglasögon. Här hos oss är det soligt, varmt och skönt! Idag ska jag försöka slipa vaggan som vi fått av ett par vänner. Det känns helt otroligt varje gång jag tittar på vaggan. Ska det verkligen ligga ett barn där sen? Overkligt! Nej tillbaka till slipandet!



Dagens outfit

 

Såhär såg jag ut idag. Ny klänning från indiska och nya skor från vagabond. Miu Miu väskan hängde också på som vanligt. Hela jag ser gigantisk ut. Undrar hur jag ser ut om 8 veckor!

Barnmorskebesök

Så nu har vi varit på ett till besök hos barnmorskan. Allt var fin fint både med mig och barnet. När vi skulle lyssna på hjärtljuden så hicka hon som vanligt. Hicka är väldigt vanligt förekommande i magen nu.

Järnvärdet hade ökat lite grann och det känns skönt. Vikten rasar uppåt men barnmorskan sa att man oftast binder vatten nu när det är varmt. Får trösta mig med det. 

Järnvärde 123
Blodtryck 105/60
Hjärtljud 145
Sf 30 (tror jag om jag inte minns helt fel)

Solen skiner här idag. Underbart men varm.t! A ska köpa en AC så han slipper höra mitt tjat. Vore ju underbart med lite svalka i sovrummet på natten. Mitt enda problem under senare delen av graviditeten är att jag bli så varm hela tiden. Verkligen kokhet, både om fötter och händer. Annars mår jag så bra. Inga besvär alls än så länge.


Amerikanska blåbärspannkakor

Syster kom hit vid lunch idag och hade med sig lite blåbär direkt från skogen. Vi bestämde oss genast för att prova på att göra amerikanska blåbärspannkakor, något som jag varit sugen på i några veckor.


Du behöver:

  • knappt 5 dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 msk socker
  • drygt 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • Blåbär efter smak. Gärna några deciliter. Tror vi hade drygt 3 bara.

Gör så här:

Smällt smöret och låt det svalna.

Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvert och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det kan vi väl ta och strunta i här hemma, jag tror ingen märker skillnaden på slutresultatet.

Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Bli inte ledsen om det klumpar lite, det går bra ändå.

Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.

Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men ha inte för varmt! Max runt 75 grader.

Servera med lönnsirap, smör, eller vad du tycker passar bra. Vi tog glass och lite mer blåbär. Smakade underbart!


Smeten smakade underbart..



Vi tog ett plättjärn och stekte i. Går lika bra med vanligt järn.


Stora och fluffiga blev dom..


Voila! Färdigt. Vi tog massor av vaniljglass till. Blev mer som en smarrig efterrätt än en lunch lär jag säga.


Skötväskor

 



Dom här
skötväskorna tycker jag är riktigt fina. Rätt prisvärda är dom också Såg nu att dom shippar till Sverige. Om jag inte missuppfattat det helt. Frågan är bara vilken färg? Jag är inne på en cremefärgad men jag gissar på att A vill ha en svart.

Nu ska det läsas på

 

Som ni kanske förstått så har jag verkligen ingen koll alls på det här med bebisar och förlossning. Graviditeten har jag däremot riktigt bra koll på. För bra koll skulle jag nog tro. Säg ett symtom och jag ger dig en diagnos. Nu ska det läsas på om förlossningen och bebisens första år. Dom här böckerna såg lovande ut. Rätt enkla med en skön layout. Tanken är att A ska få läsa lite han med. Jag läser ju en del på sidor som FL men det är mest gojja och hysteri där, fast visst är det underhållande! 

Idag fick vi hem vaggan! Gah! Helt sanslöst overkligt. Den står i vår hall och väntar på att bli målad. Bilder kommer nog i morgon.

btw, 10 st kolakakor har jag smällt i mig under tiden jag skrev detta inlägg. Inte svårt att lista ut vart alla kilon kommer ifrån.


God natt



Magen i vecka 31

Nu händer det saker må ni tro. Nu har jag verkligen fått en riktig kalaskula. Vecka 30+5 är det idag. Snart så kommer ju ♥bebisen♥


Dagens kläder



 

Jag hittade en gammal goding långt in i garderoben. En klänning jag kunde ha! Skön är den dessutom. 

Klänning från Åhlens
Sandaler från Vagabond
Väska från Miu Miu
Armband Hermés.

I brist på inspiration slänger jag på mig samma saker varje dag känns det som. Lovar att bättra mig så snart bebisen ploppat ur.


Mot stan

Nu ska vi åka in till stan en sväng. Det är soligt och varmt här idag men tyvärr så lider jag nog mest av värmen nu! Jag pallar inte alls med att sitta i solen ens. Trist när det är så fint väder. Jag ska nog införskaffa ett litet parasoll och en stol som jag kan ha om jag ska åka och bada. Det borde ju funka bra. Får titta på det idag.

Kameran har laddat ur så dagens kläder kommer senare. Idag känner jag mig större än nånsin. Inte blir det bättre av att jag smällde i mig massor av godis igår. Inte nått hekto precis utan snarare ett kilo känns det som.

Nej nu ska vi fara.

Ses


♥  Linda ♥

Överraskning

Idag har vi försökt röjt lite här hemma. Sorterat bort onödiga saker och så. Jag är värdelös på att slänge. Alltid tror jag att jag ska få användning för sakerna på nått sett. Lika är det med kläder. Får ångest av att gå in i min proppfulla garderob. Där behöver det verkligen rensas ut saker men det är ju så svårt!

Vi kom precis hem från ikea. Vi köpte en fotölj till min kära mor. Hon är en riktigt klippa och jag visste att hon ville ha en likadan fotölj som vi har hemma så vi överraskade henne idag. Hon har tvättat åt oss under tiden vi har renoverat badrummet. Hon tvättade, torkade, sorterade och vek allt. Badrummet tog ju ungefär 10 veckor så det blev en hel del tvättande för henne. Jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan henne. Både jag och mor min är mycket för vit inredning så det blev självklart en vit fotölj med ett mysigt förskinn att ha på fotpallen.

 

Bilder lånade från ikea.se

Fotölj
Ektorp från Ikea.
Fotpall Ektorp från ikea
Fårskinn från Ikea
 



Dagens kläder

 

 

Såhär ser jag ut idag. Skönt outfit som vanligt. Tånaglarna målade jag i min favoritfärg rosa! Lite fel blev det allt nu när åtkomligheten är begränsad men vad gör man. Undrar om jag ens kommer nå ner till tårna sen? Återstå att se..

Mammashorts från Miami
Skjorta från crocker
Sandaler från Vagabon
Väska Miu Miu
Hermés armbandet

Kvällens kläder



  

Idag har jag strosat runt i mysbyxor hela dagen men nu vankas det bio så det var bara att byta om till något mer lämpligt.

Byxor från H&M
Linne från Gina Tricot
Kofta från Dagmar
Väska Miu Miu Cofferbag
Hermés armband

o så mina svarta ballerina. Mina fötter platsar inte längre i dom andra skorna.


Fransk manikyr

 

Nu har jag provat setet från Depend som jag köpte igår. Jag gillar det verkligen. Det var bra mycket bättre än det från Mavala som jag haft tidigare. Enkelt att måla rätt. Något som kan vara lite svårt när det gäller fransk manikyr. Övning ger färdighet och jag tycker nog att jag lyckades ganska bra den här gången.

Förr gick jag på manikyr rätt ofta men tycker det är så drygt att sitta på en hård stol i en timme. Här i Gävle finns det ingen express manikyr och det är lite synd för nått sånt hade jag nog kunnat gå på. Bättre var det i Hongkong när man fick ligga ner och kunde slappna av.

Shoppingrunda

Idag var jag in till stan för att köpa lite mer bebisgrejjer och annat nödvändigt. Det blev en hel del prylar tillslut. Lite åt mig och lite åt bebisen. Jag har blivit lite smått besatt av fisk så det fick bli en sen lunch också. Riktigt gott var det. Dock blir jag väldigt varm och kissnödig när jag går på stan eller gör nått annat så det börjar bli lite besvärligt. Speciellt det här med kissandet minst en gång i timmen. Ständigt denna jakt efter en toalett.



 

-Fransk manikyrset. Mitt gamla har nästan torkat ut detta såg lovande ut.

-3 stegs set från clinique. Jag har hört mycket bra om cliniques produkter och eftersom jag tröttnat lite på MD så är det väl värt att prova i alla fall. Dock har jag inga stora förhoppningar för min hud är lite knepig nu när jag är gravid. Förr var det torrt och känsligt men nu  är det mot det lite fetare hållet.

Dagens kläder



Ser lite halvmongo ut på bilden men den var den bästa. Då kan ni tänka er dom andra! Nu börjar det ta emot att se sig själv på kort.

Tunika från Gina Tricot
Kofta från FCUK
Short från miami
Väska Miu Miu cofferbag

och så svarta sköna ballerina till det.

Är det sant?!



Är det verkligen sommar? 5,6 grader?! Helt sjukt. Tittade nyss igen och då stod den på 5,3. Stackars grannpojkarna från tyskland som tältar idag!

En liten pojke



Vad sött. Det blev en pojke för Matthew McConaughey och hans Camilla.

Spana in
detta.. Jag är inte den enda som är för stor för sina kläder. Haha.

Dagen började ...

Dagen började inte alls bra för mig. Sov över. Jag som aldrig brukar missa en tid! Jag måste ha stängt av klockan i sömnen, något jag aldrig gjort tidigare. Syster gör det titt som tätt men jag brukar sova för ytligt för det. Nu verkar jag sova riktigt tungt! Beror nog på tavegylen och graviditeten.

Vi har precis varit ut på en promenad i skogen. Finns det något bättre än att gå i skogen och andas den friska härliga luften? Solen skiner här idag men det är aningen kyligt, även för mig som brukar koka numera. Nu ska jag ut på en liten promenad. Träningskläderna åker på.

Rosa tröja från H&M mama
Svarta shots från nike. Gick lös med saxen i dom för ett par veckor sen och nu sitter dom så skönt.
Skor från asics


Hick Hick Hick

Bebisen har visst hicka i magen nu. Det känns som en tickande klockan ungefär, fast i magen då! Skumt med andra ord.


Hick, hick hick, det tar visst aldrig slut på hickandet idag.




Nödvändigt

Idag har vi äntligen fixat lampor till badrummet. Nu ska dom bara installeras av en elektriker i veckan och sen är badrummet i princip klart om man bortser från några små detaljer. Vi var iväg en sväng till barnens hus och köpte saker som badbalja, badtermometer och sånt. Skönt att få det gjort! Nu är det bara sängen kvar och den är i princip fixad den med.

Vi ska ha en vagga inne i sovrummet dom första månaderna. Jag har letat runt som en galning efter någon bra och framförallt prisvärd med tanke på att dom inte används så länge. Idag när vi träffade på en bekant så berättade hon att hon hade en i sitt föråd som bara stod där till ingen nytta. Den behövde visst slipas och målas lite men det går ju fort och roligt är det! Vi ska titta på den i veckan så hoppas den duger.


Nu ska jag ut på min dagliga promenad. Jag tror det är den som skonat min rygg från ryggont.

Ses


Härliga söndag

Idag blev det en rejäl sovmorgon. Igår var jag så fruktansvärt trött under dagen så jag sov ett par timmar, vilket resulterade i att jag inte kunde somna igår kväll.

Under natten drömde jag min återkommande fylledröm. Jag är på en riktigt fin tillställning och har glömt bort att jag är gravid. Hur man nu kan glömma en sån sak liksom. I varje fall så bjuds det på en hel del champagne och andra drycker. Jag dricker glas efter glas. När jag sedan reser mig svajjar jag till och vinglar fram. Då kommer jag på att jag är gravid och får panik. GUD vilken ÅNGEST. Jag vaknar alltid skräckslagen av denna dröm. Den återkommer minst en gång i veckan. Undrar vad den betyder egentligen?

Nu har jag bakat ett helt lass med vanlijbullar. A föreslog att vi skulle köra "bull ätar tävling"! Precis som dom har korv ätar tävling i USA!

Allra första presenten



Den här fina lilla rosa saken fick vi av syster. Hon har precis samma smak som mig. Rosa med volanger och spets. Så söt!

Lite shopping till den lilla




   

(Klicka för att se större bilder)

Märks det att jag gillar rosa? Dom här sakerna beställde jag från blå elefant för nån dag sen. Det finns hur mycket fint som helst där och det är superbra uppdelat i kategorier. Min favorit är prinsessa. Överraskad?

Övre raden från vänster
Tröja till den lilla som var på rea. Tror jag betalade 29 kr.
Ram
Sängkläder. Har även en sänghimmel i samma modell som ni får se sen när jag satt upp den.
Kristallkrona. Kommer bli supersött!


Ibland är det för härligt

 

Underbart gott med jordgubbar till frukost. Vi har provsmakat några från landet idag och dom var fantastiskt söta och goda. I morse fick vi nöja oss med köpta. Jorgubbar, yoghurt, latte, sol och en hel hög med tidningar. Det kan inte bli mycket bättre än så på en lördagmorgon.

♥ Linda

Bad

Idag har jag varit iväg med M och badat hela dagen på Engeltofta. Höll på att smälla av i värmen. Vattnet var dessutom svinkallt så jag kunde inte svalka mig. Det var en riktigt trevlig dag och A kom dit vid lunch för att äta på restaurangen. Det blev fisk för fjärde gången den här veckan. Lite efterrätt för A också. Restaurangen verkar vara riktigt bra och det finns fina mysiga möbler utomhus. Supermysigt med andra ord!

Nu ikväll blev det spontant grillpartaj här. Det grillades allt från oxfilé till scampi och lamm. Så gott! Till efterrätt blev det jordgubbar med grädde och glass. 5 kartonger blev det sammanlagt när alla kom. Alla tänkte visst likadant så i morgon kan vi lyxa med jordgubbar till frukost.

Nu kallar sängen på mig. Det dricks öl här och jag kan inte tänka på nått annat än min sköna och mjuka säng.

Godnatt

♥ Linda

Livrädd

Vi var nyss ute på en kvällspromenad. På vägen hem ligger det en megastor huggorm. Gud vad rädd jag blev. Skrek rakt ut. Nån hade tydligen dödat den med en sten men det upptäckte inte jag direkt. Det var den största ormen jag sett i Sverige. Upp mot 1,5 meter skulle jag gissa på. Det måste bero på att det ligger ett fågelreservat där. Mycket föda gör väl ormarna större.

Nu ska jag dricka lite te och lugna nerverna.

God natt!

Nån som gillar att posera?

 

 

Jag börjar allvarligt fundera på om Tussan gillar att fotas. Varje gång kameran åker fram så rullar hon runt och poserar glatt. Vilken sötnos! Önskar hon kunde bo hos mig men jag är så allergisk. Tur att jag har nära till dom.

Äntligen sol

I morse blev jag väckt av den angenäma upplevelsen SENDRAG. Först började ena benet krampa sen det andra och i det benet gick det upp hela vägen mot höften. Jag gallskrek så A trodde det var bebisen som var på väg ut. Nu har han bestämt att det ska göras gravidgympa hemma för det tror han motverkar sendragen.

Idag skiner solen! Lovely! Dagen spenderas nog på nya altanen. Vi köpte en stort parasoll i veckan så det går att vistas ute utan att koka. Numera kokar jag rätt ofta. Jag som brukar frysa jämt!

Nu ska bikinin på. Det sväller över både här och där, men vad gör man.

Btw middagen igår var superb. Det blev 3 rätters och jag fick min chokladdessert.

♥ Linda

Kvällens outfit



Nu ska vi iväg och äta.

På mig har jag
Klänning från Juicy couture
Louis vuitton Speedy
Sandaler från Vagabond
Pärlörhängen

o så mitt hermés armband som jag ska ta på mig sen.

Linda

Snigeltakt

Nu ska jag ut på en powerwalk, om man nu kan kalla min snigeltakt för det? Jag går ofta med mor min och hon förklarade häromdagen att det inte gör något att jag går så sakta för hon går på morgonen också och ser det inte som motion. Mer som en vallning av valen. Jaja, får rusa fram med barnvagnen sen!

Ikväll ska vi iväg till den lokala fiskekrogen. Vi har faktiskt en restaurang några 100 meter från huset men trots det utnyttjar vi det inte. Jag har redan spanat in menyn och det enda jag kan tänka på är chocolate fudge brownie. Mmm, gott! Bäst att passa på nu för när bebisen är ute blir det råris och räkor i flera månader. Mitt bästa bantningstips ever. Käka det när jag studera i Spanien. Gud vad smal jag blev. Det var inte meningen att gå ner utan det var mer lathet. Värmde på lite räkor och färdigt råris varje dag. Ibland blev det tonfisk på burk också.  När min familj kom ner och jag bjöd på min delikatess höll dom på att dö. Då blev det bullar och pizza istället.

God morgon

Skulle det inte vara sol idag?! Nä jag tror jag går och lägger mig igen! Regnet vräker ner här. Dessutom var jag klantig igår och lät en stolsdyna ligga ute. Dum som jag var tänkte jag att det ska ju ändå bli fint väder. Jo men visst. Finns det något deppigare än regn?

Undrar vad jag ska hitta på idag då? Finns en del projekt att ta tag i hemma. Skafferiet behöver rensas. Vi har ett sånt där man går in i och där kan man plöja in hur mycket som helst i princip så ni kan tänka er hur det ser ut. Det får bli mitt projekt idag. Vi behöver rensa ut i stugan på gården som A ska ha som kontor när bebisen kommer också.


Nya blommor

Idag började jag dagen med ett besök hos min frisör. Som vanligt så är håret perfekt efter besöket. Jag bokade in en till tid om drygt 6 veckor. Gud vad skumt det kändes för då är bebisen nästan här!

Efter frisören så åkte jag en sväng till plantagen och köpte blommor. Jag är värdelös på att ta hand om blommorna så jag köper ständigt nya när dom dör. Ett tag provade jag plastblommor men dessa blektes i solen. Jag älskar blommor men kan inte sköta dom. Om man bortser från garderobsblommor då som behöver vatten nån gång i månaden sådär. Vi får se hur länge dessa lever! Fina är dom i varje fall.

   

 

Dagens kläder



Idag kör jag en soft outfit som vanligt. Det blir svårare och svårare med kläderna så jag misstänker att jag kommer att klä mig såhär i dom 10 veckorna som är kvar!

Kofta från Dagmar
Leggings Gina Tricot
Ballerina Vezzano
Tunika från Gina Tricot
Väska Louis Vuitton speedy
Tunika Gina Tricot