Jag har trakigt!

Det ar mulet och jag har shoppingabstinens! Det finns ju nada har..Vi har varit i Murcia som ar en relativt stor stad men det anda som tiltalar mig ar zara, H&M och Mango! Jag ar i stort behov av ett par andra tygskor for mina som jag kopte pa dinsko gor verkligen illa mina fotter. Jag vagar inte tvinga ut alsklingen pa fler shoppingrundor nu. Jag hittar ju inget enda. Jag har lite hemlangtan efter mitt underbara hus! Min harliga sang som ar sa underbart mjuk och skon..Mitt kara kok och ja jag saknar allt! Nu vet jag att jag trivs hemma i huset iaf!

Nu ar det snart siesta har sa da stanger allt typ. Spanien sover. Alla sover utom jag tror jag. Det blir nog en riktigt lang promenad efter playan for oss sen hem och ata raksallad med massa avokado. Jag alskar avokado! Finns det nagot godare?

Puss

España

Bloggen har for tillfallet semester. España ar lika underbart som vanligt. Datan ar lite mongo sa allt ar sa segt sa det gar inte att blogga natt. Nu ska jag hem.

Puss

I natt åker jag!

Idag har jag fullt upp med att packa och fixa lite saker inför resan till Spanien. Vi åker härifrån i natt för planet går ju kl 07.00. Hemskt tidigt för mig som är en riktig kvällsmänniska! Nu ska jag laga lite kyckling och cous cous och sen packa det allra sista.

Jag har fått packa om ett antal gånger för jag har ju en liten tendens till att tro att jag behöver allt möjligt. Förra året så shoppa jag som en galning också och då blev det svårt på hemvägen. Sterling som vi flyger med har sänkt bagagevikten till 15 kg! Så det är aningen svårt...

Funderingar

Nu kom jag precis in efter en lång promenad vid havet. Så trevligt ju! Mina planer inför kvällen är att packa! Pappa har lovat att han ska ringa ner till en kompis i Spanien och höra hur pass varmt det är. 18 grader och sol säger mig inte så mycket. Vädret svänger ju som bara den. Inomhus brukar det kunna vara ruggit kallt vid den här årstiden. Jag längar så tills mamma och pappa fixat golvvärme!

Onsdag och torsdag nästa vecka ser ut att bli lite halvdåligt väder så då tänkte jag att vi ska åka till Murcia och handla lite till lägenheten på ikea! Det ska bli riktigt spännande att se hur det ser ut på ett spanskt ikea. Jag undrar om det är samma mat? Finns det köttbullar? Det återstår att se.

Idag är det en bra dag

Snart kommer älsklingens familj hit och äter. Ikväll måste jag verkligen ta itu med packningen! Jag drömde en riktigt hemsk mardröm i natt. Jag åkte iväg till Las vegas och när jag ska packa upp väskan upptäcker jag att jag har glömt alla party skor hemma! Ja jag hade inte ens tagit med mig några skor alls. Halva väskan var typ tom. Riktigt sjuk dröm. Jag undrar vad den betyder? Nu måste jag lägga in fisken i ugnen innan jag ska hoppa in i bastun. Jag tänkte unna mig lite vardagslyx med inpackning och ansiktsmask. Eventuellt blir det en litet promenad senare också.

Puss!


Dagens kläder!

Idag är det söndag och då vill jag ha bekväma kläder! Jag bara älskar den här mysiga klänningen från fcuk.

 

Klänning, Fcuk
Kofta, H&M
Strumpbyxor, H&M
Randig sjal, Indiska
Stövlar, Vagabond
Parkas, Sessún

Helgfina naglar

image180

Nu har jag fixat naglarna med mitt absoluta favoritlack Maybelline shockcontrol som torkar på 60 sekunder. Det är verkligen perfekt för mig som alltid förstör lacket under torktiden. Alltid är det nått jag kommer åt. Det är ju grymt billigt också. Den här färgen tycker jag är sådär lagom rosa så den passar varje dag. Jag har endel chockrosa lack också men jag (och även älsklingen) gillar det här bäst. Vilka nagellack tycker ni är bäst?

 

Det här var bara för roligt och tragiskt!

Stureplan ocensurerat är en favorit. Alltid lika roligt att läsa skvaller. Kolla! 

Seriös packning?

Nu borde jag verkligen börja packa lite inför Spanien resan. Vi åker ju trots allt på tisdag! Annars kan jag ju göra som vanligt och packa dagen innan..

Den här gången känns det aningen komplicerat för vädret är lite ostadigt. Det kan bli över 25 grader och strålande sol och det kan också bli regn och 15 grader. Så det gäller att gardera sig med allt möjligt!
Vi ska ju trots allt bara slappa och träna så det blir väl mest såna kläder. En och annan festoutfit lär ju följa med också!

Än så länge har jag bestämt mig för att jag ska ha min LV keepall som handbagage och troligtvis tar jag endast med mig min speedy ner. Jag kan ju inte överpacka som jag brukar! Ju mer jag tänker på packningen desto mer förvirrad blir jag. Hur många skor behövs? Nu måste jag in i min walk in closet och inspektera!


Jag vill ha choklad!

Jag måste bara ha choklad annars dör jag! Nu har jag varit utan sötsaker i nästan 2 veckor och jag är så fruktansvärt sugen på choklad. Inte mörk choklad utan helst en japp eller nått liknande! Nu har jag försökt lindra suget med en macka och en smoothie men det verkar bara bli värre. Snart tar jag väl bilen in till stan och köper lite..

Kvällens outfit!


Såhär ser jag ut ikväll! Vi har precis kommit hem från en mycket trevlig middag på brasseri absint. Jag åt en supergod lax! Kvällens planer är att ta detg lite lugnt eftersom jag känner mig fruktansvärt trött. Jag vill ju vara pigg inför i morgon.



Linne, H&M
Kjol, H&M
Jacka, H&M
Lackpumps, London rebel
Parkas, Sessún





Idag

Nu är jag klar med dagens jobb och ska snart bege mig ut på en långpromenad! Solen skiner för fullt idag med.
Ikväll är det hockey igen och eventuellt blir det middag ute innan hockeyn. Jag är så sugen på att äta en riktigt god laxfilé. Nu är syster här och ska göra veckans storstädning. Det är så skönt att få rent och fint inför helgen. Som tack för hjälpen bjussar vi henne på lite mat och hockeybiljett. Nu ska jag ut i solen!

Dagens kläder!

Idag är det stressigt för jag ska strax iväg och jobba. Här är iaf dagens kläder. Det kommer nog en till bild senare på min kvälloutfit för idag är det fredag! Så nice ju!



Klänning, Åhlens
Ankelboots, Bronx
Kappa, Zara
Väska, Mulberry bayswater

Vem är jag i grey´s anatomy?

Jag hittade det här testet via Malins blogg. Jag som älskar grey´s anatomy kunde ju inte låta bli att prova.
Jag är visst mest lik Izzie!. Hon är ju iof min favorit också så det kanske stämmer?! Gillar man personer som är lika en själv bäst? Det tål att tänkas på. Snart kommer mina bröder hit och stökar. Säkerligen med några kilo godis och massor av pepsi max! I morgon är det jobb för mig. Riktigt trevligt faktiskt. Efter jobbet ska jag hämta upp syster och sen ska hon storstäda här som vanligt. Vilken perfekt fredag!

Ok nu är dom här. Min minsta bror trodde att man tänder taklampan genom att dra i trådarna som hänger under! Det var lätt dagens bästa!

Kvällens outfit!

Ikväll ska vi ut och äta lite god mat och sen får vi se vad som händer! Jag är klädd såhär. Jag har inte fixat håret och glömde halsbandet som jag ska ha på mig men den duger väl? Nu ska vi iväg!


  

Kjol, Zara
Skärp, secondhand
Strumpbyxor, Åhlens
Vitt linne, Indiska
Lackpumps, London rebel (
have2have)
Kofta, H&M

Lite semesteroutfits!

Det blev ingen promenad för jag fastna i garderoben! Jag blev bara så sugen på att testa lite olika outfits som jag ska ha med mig till Spanien. Sen spåra det ur och jag prova typ hela garderoben! Här är resultatet av mina lekar. Jag kunde ju inte knäppa kort på allt jag prova men här kommer några exempel. Ursäkta röran men jag blev helt tokig.. :)

                     

Övre raden från vänster
1. Silverlinne H&M, kjol Zara, skärp second hand, väska fancy fanny
2. Kjol Zara, svarta ballerina skor din sko (180 kr!)
3. Kjol Zara, skärp second hand, ribbat svart linne indiska
4. Peeptoes Miu Miu (net-a-porter)
5. samma som 3
6. samma igen :)
7.Svarta lackpumps have2have

Nedre raden från vänster
1. Samma lackpumps
2. Vit klänning Jennys Hellström
3. Lo mismo (samma)
4. Klänning H&M osså lackpumpsen då
5. Klänningen och jacka H&M

Min dag

Idag blir det en lång och härlig promenad i solskenet som vanligt. Sen tänkte jag eventuellt åka och titta lite på tapeter. Ikväll tänkte jag att vi skulle äta middag ute och sen gå på bio. Det förtjänar älsklingen som har slitit så hårt men från och med idag tar han semester! Dagens outfit kommer lite senare. Eller kanske snart. I såna fall får det bli en dagens mysoutfit? Det kanske kan bli en egen kategori?! Jag har fått lite nätshopping abstinens! Nu kan jag inte handla nått innan vi åker. Bara från net-a-porter som har supersnabb leverans. Nej nu måste jag ut i solen!

Puss


Energi smoothie!

image159




Varje morgon dom senaste veckorna så har jag börjat gjort en supergod energiesmothie
! Jag känner mig otroligt mycket piggare och hälsosammare.

Här kommer receptet. Det går att variera i all oändlighet.

Minimjölk cirka 1 dl
Osötad juice  cirka 1 dl
Blåbär/hallon/jordgubbar
Fryst mango i tärningar
1 banan
1 multivitamintablett tex berocca som säljs på apoteket
Linfrön cirka 2 msk
Flytande honung

Lägg i alla ingridienser och mixa! Drick och njut!
Vill man ha en tjockare och mer isig variant så tar man mer frysta bär och fryst mango. Vill man istället ha en lösare variant så tar man mer utan juicen eller mjölken. Lättare än så kan det inte bli. Vill man ha en lyxigare och lite onyttigare variant så kan man ju ha i lite glass...


Hermes

Jag har ju knappast råd med någon väska från Hermes men ett armband känns inte lika långt borta.
Jag bara älskar dom hår armbanden! Dom är verkligen perfekta för mig som gillar klassiska och stilrena smycket. Priset är kanske i värsta laget men jag tror att det skulle bli en bra investering om man räknar per ppa (pris per användningstillfälle). Min favorit är det vita med guldkanter!


Elle, veckans nu och Grey´s anatomy"

Vilken trevlig kväll jag ska ha idag.  Jag tänkte slappa lite med nya Elle och veckans nu. Det är ganska sjukt men jag har gått och längtat efter grey´s anatomy sen det slutade för säsongen. Idag är det dubbelavsnitt! Det kan inte bli mycket bättre. Spänningen är olidlig, vem kommer Meridith att välja?! Jag har köpt hem massor av mörk choklad som jag tänkte äta till ( ja mörk choklad är tillåten i vadet) Nu måste jag passa fisken i ugnen och laga lite god potatismos åt älsklingen. Hans favorit!

image151
Bild från kanal5.se

Promenad vid havet

  Idag var vi ute och gick vår vanliga runda här. Idag kom jag ihåg att ta med mig kameran! Såhär ser det ut runt omkring oss. Så fantasiskt härligt!


      

Renovering

Nu har vi vår duktiga renoveringskille här igen. Varje gång han kommer så får jag alltid nån ny idé om vad han kan göra! Jag kom nyss på att han skulle kunna olja in bänken i köket men det skulle visst älsklingen fixa sa han (om typ 5 månader kanske?!)

Nu är iaf min walk in closet färdig till 99% och det är så skönt. Det enda som fattas är en sort vädringsstång som man kan fälla ner och hänga upp olika kläder på. Jag tänkte mig olika outfits och kläder som är aningen använda som behöver luftas lite. Idag tänkte jag städa och fixa lite här hemma. Min duktiga syster kommer ju varje lördag och gör en rejäl storstädning så jag tänkte att hon kunde få det lite slappare för en gångs skull!

Det är helt otroligt vilket härligt väder det har varit på sista tiden. Det är ju så underbart med sol! Det blir nog en riktigt lång promenad innan jag sätter igång med städningen. Sen lär vi åka in till stan och handla lite och jag hoppas att vi kan svänga in nånstans och titta på tapeter. Jag vill ju så gärna tapetsera om i sovrummet. Jag är helt inne på en småblommig fondvägg och vita väggar övrigt. Så sött och romantiskt. Älsklingen får väl spader då! Han och oscar som har satt upp våra nya sänglampor och en hylla...

Hasta luego amigos!


Lite smått o gott!

Idag har jag varit och tränat igen! Snacka om skräll alltså. Jag tänkte köra riktigt hårt den här veckan så jag kommer i någorlunda form inför Spanien. Det är ju inte roligt att börja jogga där och nästan svimma av ansträngning. I Spanien tänkte vi äta riktigt nyttigt med mycket fisk, grönsaker och frukt. Jag hoppas att jordgubbarna är lika ljuvliga som förra året. Då åt vi en ask om dagen minst!

Idag satt jag och syster ute på altanen i solen och läste nya cosmopolitan och bloggade. Datan funkar utmärkt ute och det är ju perfekt nu när våren kommer. Det var så skönt att känna hur solen värmer. Jag tror att jag brända mig lite i ansiktet till och med! Jag måste komma ihåg att köpa solkräm tills vi åker till Spanien. Förra året när vi var där i februari brände jag mig som bara den. Man är ju inte alls van vid sol nu. Jag undrar vilken sorts solkräm jag ska köpa. Jag har försökt leta runt lite på olika nätshoppar men inte hittat nån bra.
Taxfreen är ju knappast öppen när vi åker heller. Jag ska försöka hitta nån i morgon eller på torsdag så jag får det gjort.

Jag bjussar på en härlig bild från altanen. Jag sitter i mys kläder, Älsklingens superstora Tommy Hilfiger väst och mina diorsolisar. Syster till vänster är lite finare klädd och har lånat älsklingens dior homme solisar. Spana in mina megastora adidas skor som jag har på fötterna. Vems kan det vara?


Linda shoppar!

   


Idag blev det lite impulsköp av skor! Dom här var så billiga så jag var tvungen att slå till.
Dom svarta ballerina skorna kostade endast 180 kr på din sko och jag tänkte att dom kommer att bli användbara nu när vi åker till Spanien.

Dom vita tygskorna köpte syster igår på din sko och jag blev så sugen så jag var tvungen att slå till. 180 kr för dom också. Som hittat! Jag brukar inte gilla billiga skor för oftast är dom så osköna men dessa satt faktiskt relativt bra på fötterna. Det kändes inte som några skavsårsskor iaf!

Idag

Jag kan inte låta bli att tjata om den underbara vädret! Idag är det strålande sol igen. Det lutar åt att det blir en lång och härlig promenad i solskenet innan det bär av in till stan. Jag tänkte titta på ett par tygskor som syster hade köpt på din sko. Dom var visst superbilliga och dessutom sköna. Jag kanske hittar något annat intressant på stan. Det återstår att se. Nu blir det en energismoothie innan promenaden.

Dagens outfit

    

Idag ser jag lite halvmongo ut på bilderna. Vad gör jag med huvudet?!

Jag har på mig
Klänning, indiska
Tröja, Åhlens
strumpbyxor, lindex
Parkas, Sessún
Väska, mulberry bayswater
Ankelboots, bronx

Onödigt vetande!

Nu ska jag snart iväg och träna med syster. Det verkar som att vi kommer att ta oss iväg. Vilken skräll!
Det blev ingen ny diskmaskin utan vi bestämde oss för att vi ska vänta tills vi har byggt ut huset och ska göra om hela köket. Så det blir till att diska för hand i några veckor framöver! Vi hitta dock en  ny micro. Vi behöver  verkligen en nyb ftersom den vi har luktar bränt. Annars brinner väl huset ner snart. Nu ska vi iväg till träningen!

Hasta luego!


Ändrade planer.

Våran diskmaskin har gått sönder så vi måste åka iväg och titta på en ny! Jag har sån tur för då hinner vi svänga in på ikea också! Sen tänkte jag träna ett pass på friskis och svettis. Jag hoppas att jag kan tvinga med kattis på passet så jag slipper flåsa själv.

Ikväll tänkte jag försöka vara lite ambitiös och börja packa inför Spanien resan. Det är ju trots allt bara en vecka kvar och jag kommer att packa om 100 gånger innan jag blir nöjd. Det gäller att vara ute i god tid om man är som mig.

Igår kväll tittade vi på vilken sorts bil vi ska hyra. Jag ville ha den absolut största jeepen som fanns men älsklingen vägrar! Hallå?! Vem vill inte prova på en sån bil med tonade rutor? Älsklingen ville däremot att vi skulle hyra en värsting BMW istället! Efter en lite småtjafs enades vi dock om att det var smartast att ta en mindre och billigare bil för vi skulle ju tjäna in en hel Miu Miu väska och det skulle bli lättare att parkera. Om ni inte vet det så parkerar Spanjorerna som galningar. Att fickparkera här hemma är inget jämfört med i en större Spansk stad. I Spanien är det till och med tillåtet att "putta" lite på bilen framför! Nu ska vi iväg..

adíos amigos!


Härliga måndag!

Jag bara älskar måndagar! Måndagar är som lördagar för oss eftersom älsklingen jämt är ledig då. Idag har vi slappat riktigt härligt länge i sängen och nu ska vi ut på en lång promenad i solskenet. Senare på eftermiddagen ska jag eventuellt träna och så blir det kanske bio ikväll. Vi får se vad som händer.

Vaniljbullar!

Anders älskar verkligen bullar så jag bestämde mig för att överraska honom med hans favorit, vaniljbullar! Jag brukar inte baka bullar så väldigt ofta utan det brukar mest bli bröd, muffin och kakor för mig. Bullarna blev lite halvfula men väldigt goda! Det är ju det som räknas eller? Jag får ju tyvärr inte smaka på mina goda bullar för jag har ju som sagt slagit vad (vad tänkte jag på!?)

  

Här kommer receptet
75 g smör
7 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
2 krm salt
25 g jäst
2 1/2 dl mjölk

Fyllning:
ca 50 g rumsvarmt smör
2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Garnering
:
1 uppvispat ägg
pärlsocker

Gör såhär

Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt detta bli 37 grader (fingervarmt) Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt smör och mjölkblandningen. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt övriga ingridienser. Spar lite av mjölet till utbakningen. Arbeta ihop degen tills den blir blank och smidig. Låt den jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225-250°. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25x50 cm. Bred ut smöret på degplattan. Strö över socker och kanel. Rulla ihop från långsida till långsida till en rulle. Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar. Jäs bullarna under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 6?8 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk


Sorgligt!

Det här är bara för sorgligt! Syster hittade den här länken på en annan bloggsida (kommer inte ihåg vilken) och jag måste bara länka vidare. Det finns så mycket hemskheter. Vissa modeller är ju i princip sådär smal..

Smashbox photo finish primer!

Jag beställde för ett tag sen smashbox photofinish foundation primer. Jag hade hört mycket positivt om den och tyckte det var värt att prova den. Vilken skillnad den gör! Helt otroligt. Jag har fått komplimanger om min hud flera gånger sen jag började använda den.

Nu finns den i en updaterad
version eleven.se. Den innehåller i princip samma saker som originalet men nu även solskydd (SPF 15) och den avancerade hudbehandlingen dermaxyl complex som ska återfukta huden och hjälpa till att förebygga rynkor. Det är synd att jag har bra mycket kvar av min annars hade jag slagit till direkt! För övrigt är jag grymt nöjd med servicen på eleven.se



Bild från eleven.se


8 dagar utan godis

Ja det är faktiskt sant! Nu har det gått 8 dagar sen jag och älsklingen slog av om att jag inte skulle kunna sluta äta godis. Vi slår vad om allt. Hur knäppt som helst! Iaf så skulle jag inte äta godis eller något sött så länge som allt flöt på bra med hans arbete. Just nu känns det som att jag aldrig mer kommer att få äta nått sött igen!

Mitt sötsug har nästan försvunnit och det är så skönt! Pepsi max dricker jag bara lite grann på kvällen istället för att hälla i mig flera liter under dagen. Så lite förbättringar har jag klarat av att göra! Älsklingen har lovat mig en fin belöning om jag klarar det och står ut med att han jobbar så mycket nu. En sån här
väska vore inte helt fel..


image137

Bild på väskan lånad från net-a-porter

Dagens köp!

image136


Gummistövlar från plantagen! Riktigt billiga och sköna dessutom!

Det år vår!

Gud vilket väder det är idag! Plus 10 grader och sol. Solen värmde till och med. Kan det bli bättre? Jag älskar verkligen när våren kommer och snön smälter.

Antikmässan var faktiskt inget vidare. Jag, mamma och syster konstaterade att mamma har en hel del saker(skräp som vi brukar uttrycka det) som var riktigt värdefullt! Vilken farmor vi hade! Saker som vi brukade leka med när vi var mindre. Annars så hittade jag inget intressant där. Vi tog även en sväng till en möbelaffär och provade alla soffor och sängar dom hade! Jag hittade en spegel med skoförvaring i! Det skulle bli perfekt i min walk in closet! Spegel och massa utrymme för skor.

Sen åkte vi en sväng till plantagen och kika lite. Jag hitta ett par rosa gummistövlar! Billiga var dom också. Det känns onödigt att lägga ut för mycket på ett par stövlar som jag ska ha när jag håller på i trädgården här. Jag planerar iaf att jag ska hålla på i trädgården till våren. Jag ser mig själv i gummistövlar, tjocka tights och en stor stickad tröja påtandes i jorden :) Vilken illussion! Bild på stövlarna kommer snart! Nu ska jag ut på en promenad i skogen!


Puss

Antikmässa!

Nu ska jag iväg med mamma och syster på antikmässa. Det ska bli riktigt spännande eftersom jag aldrig varit på någon förut! Jag hoppas att jag hinner med en liten shoppingvända på stan också. Jag vill ju så gärna köpa mitt kära diskställ från Åhlens. Dagens kläder kommer sen :)


Puss

Snart är det sommar och dags för bikinis!

Nu börjar sommaren närma sig med stormsteg .Jag brukar oftast vara ute i god tid med mina bikiniköp. Oftast åker vi ju bort på solsemester i april-maj så det är hög tid att beställa lite bikinis. Förra året beställde ju min underbara älskling 3 st bikinis från salinas åt mig men jag kan ju inte sitta och vänta på honom!
Jag älskar bikinis och kan köpa hur många som helst. Jag har olika katergorier på mina bikinis!

Las vegas kategorin
- Lyx, glitter och glamour, vad annars? I Las vegas kan man inte vara överdriven. Det kan inte bli för mycket. Med high heels, solhatt, svarta stora solglasögon, en kort strandklänning, och givetvis en strawberry daquiri/margarita så kan det inte bli fel. Den här bikinin från
vitamin A som finns hos nelly skulle jag gärna ligga och sola i vid poolen på Wynn!

    

Spanien kategorin - Små trekants bikinis i färgglada färger, vad annars? Man vill ju känna sig som en spanjor ibland, annars gäller "vågsäkra" bikinis. Alltså, bikinis som inte glider så man råka blotta sig när man badar. Jag har själv upplevt det många gånger och spanjorerna är inte sena att stirra! Annars så tycker jag att jag brukar kunna gå i princip hur jag vill där. Den här från nelly tycker jag är så underbart snygg!

   

Sverige kategorin - Den tråkigaste kategrin. Här gäller det relativt täckande bikinis utan överdriven design. Jag brukar tona ner mig lite i sverige kanske beror det på att det är så mycket kallare här. ;) Den här känns relativt varm iaf!

   

Bilder lånade från nelly

Linda bakar!

image122

Att baka fungerar nästan som terapi på mig. Jag älskar att baka bröd och kakor. Nu känner jag mig nästan som en husmor! Nu ska jag fortsätta titta på melodifestivalen innan bullarna ska in i ugnen.

Min dag

Idag är det en riktigt seg dag. Jag har ju bestämt mig för att minska ner mitt pepsimax drickande och jag blir så trött utan min pepsi! Hur kan man bli så beroende av pepsi egentligen? Nu försöker jag köra Willes metod från du är vad du äter, LINDA VILL HA TE; LINDA VILL HA TE; LINDA VILL HA TE! Det kanske funkar?

Idag ska älsklingen jobba igen men det är det värt när vi snart får åka till Spanien och rå om varandra i 2 veckor. Nu är det ju bara 10 dagar kvar tills vi åker! Nu ska jag laga lite nyttig potatis och purjolökssoppa, tyärr så är mitt goda hembakta bröd slut så det får bli grovt bröd från bageriet istället.  

Hoppas alla får en riktigt trevlig helg!

Puss

Dagens kläder



Bättre sent än aldrig! Idag hann jag inte lägga in en outfit bild innan vi var tvungen att åka iväg till hockeyn!

Idag har jag på mig
T-shirt: Acne
Kjol: H&M
Strumpbyxor: Åhlens
Stövlar: Michael Kors
Jacka: Min parkas från Sessún
Väska: Mulberry bayswater




Lite sent kanske?

Jösses vad tiden går fort ibland! Nu måste jag verkligen gå och lägga mig snart. Det blir så fel när älsklingen jobbar under natten. Jag får nästan hans dygnsrytm då!

I morgon ska vi inte göra annat än att gå en riktigt lång promenad utmed havet och sen gå på hockey igen. När jag fick frågan om jag ville ha ett säsongskort så svara jag, javisst det kan vara roligt! Jag trodde att det var ungefär som fotbollen, match typ en gång i veckan max. Nu är det istället match flera gånger i veckan! Varje lördag känns det som också! Nu är det dock dax för sängen. God natt om det är nån uppe nu.


Dagens shopping

                




1. Silvrigt linne H&M
2. Kort jacka H&M
3.Träningströja: Stadium
4.Träningsväska: Nike

Ett av dagens köp!

                                                  image115        


När det kommer till hudvård så är jag otroligt känslig och kräsen. Om jag använder fel produkter så strejkar min hud med att bli rödflammig och torr. En av de absolut bästa hudkrämerna jag har provat  är bodyshops bodybutter. Jag har aldrig fått någon reaktion mot någon av sorterna och blir rikligt mjuk av den! Idag valde jag att prova den här sorten som jag inte använt tidigare. 

Bild lånad från
bodyshop                               

Träning o mat

Idag har jag tränat! Haha vilken skräll! Jag blev fruktansvärt trött efter 5 minuter och det kändes verkligen att jag inte tränat på 3 veckor. Det känns riktigt bra att jag iaf tog mig iväg idag och jag är riktigt stolt över mig själv. Jag har ju trots allt varit mycket dålig i astman ett tag och tvingats ätit mediciner.
Vi åt som vanligt lunch på stan och det drog ut på tiden så pass mycket att jag inte ens hann till Åhlens för att titta på korgarna och diskstället. Jag hann däremot till H&M och gick som vanligt därifrån med nått. Idag blev det ett silvrigt linne och en kort  jacka. Jag var också tvungen att köpa en träningsjacka eftersom jag hade glömt min hemma och då sattes mitt shpooningbegär in och jag köpte en träningsväska av bara farten. Jag tycker att det känns aningen onödigt att förstöra min LV keepall med svettiga träningskläder och blöta handukar. Nu ska jag umgås lite med min babe innan han ska börja jobba. Han jobbar hela kvällen och natten idag!


Dagens kläder!



Kjol; Lindex
Tröja; Fcuk
Skor; Bronx
Strumbyxor; Åhlens
Halsband; H&M
Skärp; Second hand
Väska; Mulberry bayswater
Jacka; Min nya parkas

Lunch

Nu ska vi iväg till stan och äta en lunch och kanske shoppa lite. Älsklingen ska iväg på massage och pedikyr så jag kan strosa runt ifred. Idag har jag faktiskt bokat in mig på ett step 2 pass på friskis och svettis. Så jag är i princip tvingad att gå! Nu ska jag fixa fixa iordning mig lite. Dagens kläder kommer sen.

Förvaring

Ett stort problem som jag har är var jag ska förvara alla saker som ska till återvinningen! I köket finns det bara plats för 3 kärl. Just nu så har jag bara vanliga bruna påsar som står och skräpar på kontoret. Jag tänkte att det kanske skulle vara snyggt och praktiskt att köpa förvaringskorgar. De här på Åhlens tänkte jag titta på idag. Jag såg även ett supersnyggt diskställ som jag tänkte titta på.

 

Pepsi max beroende ;)

Åh nu fick jag skuldkänslor igen! Jag tror att jag är smått undernärd på viktiga näringsämnen precis som Ville var i du är vad du äter. Mitt pepsi max drickande vågar jag inte ens tänka på nu. Det är hög tid för en förändring. Jag drack nyss massor av vatten och åt vattenmelon i hopp om att känna mig lite nyttigare. Fast när jag tänker efter så har jag ju inte ens ätit en riktig middag idag. Det är svårt att leva nyttigt när vi har en sån varierande vardag. Ingen dag är den andra lik så det är omöjligt att försöka äta på bestämda tider osv. Nu ska jag iaf försöka att sluta dricka pepsi max. Det är ju som en drog för mig. Det känns som att jag måste ha pepsi max för att hålla mig pigg om dagarna. När ska jag sluta? Direkt eller i morgon? Ska jag sluta helt och hållet eller ska jag börja med att minska ner min konsumtion? Jag undrar om jag är den enda som är beroende av pepsi max eller cola light?


image112

Du blir vad du äter

Nu ska jag och mamma titta på du blir vad du äter. Jag brukar alltid få megaångest när jag tittar på såna program! Senast såg jag nog dietdoctors och det slutade med att jag slängde ut all pepsi max som jag hade hemma och jag trodde att jag hade förstört hela kroppen med tanke på hur mycket pepsi jag dricker. Vi får se vad du är vad du äter handlar om idag. Jag kanske får lite inspiration så jag kan komma igång och vinna vadet mot älsklingen. Jag vill ju verkligen vinna så jag får åka iväg på semester en månad. Vi åker ju snart till Spanien men det räknas inte in som semester utan det är mer som att åka iväg till en stuga eller nått. Semester för mig består av sol, shopping och härligt goda strawberry daiquiris!
Nu börjar du är vad du äter!


Puss

Det enda rätta

image133


Nu har det gått så långt att jag börjat fundera på om det är fel på min våg. Jag borde kanske ta och beställa en ny? Jag kanske kan försöka anstränga mig lite mer om jag får en ny våg? Jag och älsklingen har ju slagit vad om en resa så det gäller att kämpa på! Jag måste vinna men hur ska jag bära mig åt egentligen? Hur kunde jag vara så dum att jag slog vad om en resa? Den här vågen verkar ju iaf bra! Den säljs på
eleven.se.

Dagens kläder

                                                
                                

Idag är jag klädd såhär. Jag ville ha sköna kläder eftersom vi inte ska göra annat än att åka och handla och senare hem till mor och far på besök.

Klänning: indiska ( samma som igår, men den är ju så sköööön!)
Tröja: Lindex tror jag iaf
Stövlar: Marc Jacobs
Väska: Mulberry Bayswater
Jacka: Samma gamla kappa från theory. Det är ju världens slaskväder här idag och det känns som att våren aldrig kommer!


Antik helg

I helgen är det antik mässa i Gävle. Jag tänkte åka dit och titta lite på söndag. Jag får nog ta med min kära mor som älskar gamla saker! Min dröm är ju att hitta ett bord till vardagsrummet och ett riktigt slitet vitt sängbord. Jag får så mycket ideér men hittar aldrig det jag letar efter. Den här staden är för liten! Nu ska jag ut på en långpromenad..

God morgon

Ja jag skäms nästan över hur länge vi sov idag! Jag skyller på bloggen som strula igår kväll och dom nya sköna sängkläderna! Jag har fått en idé om hur jag ska fixa superlyxiga sängkläder. Vad jag minns så var jag väldigt duktig på att brodera i skolan. Så jag tar och köper våra vanliga superlyxiga vita satin sängkläder och så broderar jag nått sött! Det känns ju otroligt personligt och sött. Jag ska försöka hitta en sängkappa som passar våran säng. Det är ju lite svårt att hitta på grund av våran mega kontinental säng. Kanske att det går att sy en själv? Älsklingen har lovat att jag ska få en symaskin om jag lovar att jag ska börja sy. Nu ska jag läsa nya veckorevyn och sen blir det träning på friskis och svettis gym!

Puss

Gud vad jag mixtrar nu!

Nu har jag suttit här i flera timmar och försökt att lära mig hur man gör en logga. Jag tycker att det blev ganska bra för att vara första försöket! Bilden i loggan är från trädgården på hotell Wynn i Las Vegas. Jag älskar den bilden! Nu känner jag mig väldigt duktig. Frågan är bara hur man får en beskrivning av sig själv under bilden? Det ska jag försöka klura ut nu. Så jag blir nog uppe några timmar till idag...På återseende

Puss

Åh vad duktig jag är!

Detta är min första skapelse! Jag är verkligen uselt på sånt här men försöker att lära mig. Jag är tacksam för alla råd jag kan få.




19883-103

Linda shoppar

         


 


Övre raden från vänster
1. Hur söta är inte dessa koppar? Ja jag vet att jag är aningen insnöad på rosa nu men det kommer gå över snart..Jag lovar ;)
2. Korg från ikea till min walk in closet.
3. Åh dessa mysiga sängkläder älskar jag! Titta på den fina volangen runt kuddarna. Känns det inte lite som när man var liten? Det ska bli så skönt att krypa ner i sängen ikväll.
4. Åh nej rosa igen! Tack och lov så använder jag inte rosa kläder..Förvaringslådor från ikea.
5. Lampa. Jag har varit på jakt efter en sån här lampa länge och nu har jag äntligen hittat en.

Hemma igen!

Jösses vad jag shoppade idag på ikea. Efter ansiktsbehandlingen gick jag in på en affär som var fullsmockad med annorlunda och mycket orientaliska saker. Jag köpte en lampa och lite tekoppar. Jag kände mest för att ta med mig allt hem men ibland måste man ju bara hejda sig. Jag och syster åt lunch och tyvärr hann vi inte med att göra nått annant än gå på ikea. Jag får ju köphysteri ibland och då tar det lång tid. Jag förstår att älsklingen inte tycker om att åka och handla med mig ;) Jag kanske tar och lägger inte lite bilder på mina saker sen. Först ska jag laga lite mat och fixa iordning sakerna jag köpt. Åh det är ju så roligt med massa nytt!


Puss

Dagens outfit

Idag springer jag runt i dessa kläder! Mitt hår är nytvättat och blött och jag ser allmänt mongo ut men det bjussar jag på ;)

image94

Det här har jag på mig idag
Klänning:  indiska
Tröja : fcuk
Strumpbyxor: lindex
Skor: Marc Jacobs
Jacka: Antingen min nya parkas eller same old kappa från theory..När kommer våren?

Ansiktsbehandling och shopping

I morgon ska jag ha en dag fullspäckad av aktiviteter. Först ska jag iväg på en välförtjänt ansiktsbehandling i en och en halv timme. Sen behöver syster en shoppingassistent på stan (ja jag skyller på henne) och jag behöver en assistent på ikea. Ja vi har inte tagit oss iväg dit än. Jag tror att det är älsklingen som gör att vi alltid hittar på undanflykter! Han manipulerar mig;) När jag sa till honom att jag ska dit med Kattis i morgon så tyckte han det var en fantastisk idé och föreslog att han skulle föra över lite extra pengar som jag kunde handla för. Han tänkte nog att det var lika bra att jag fick storhandla nu när jag åker med någon annan så han slipper fåka dit.Jag undrar om alla killar avskyr ikea? Någon som vet?

Slutligen tänkte jag ta mig iväg på ett friskis och svettis pass. Jag känner att sommaren börjar komma kusligt nära och min 5 kilo som jag har gått upp måste bort innan dess! Jag har slutat äta godis helt och hållet men det är nog alla luncher och middagar ute som gör det.. Nu ska jag iaf försöka ta tag i problemet..

Såhär lyxigt tänkte jag ha det i morgon

image93

Blåbär och mangosmoothie

Nu kom jag precis hem från hockeyn. Brynäs vann till sist så det var skönt! Vi åt korv och skrek som galningar. Det  är alltid lika roligt. Nu sitter jag i soffan och dricker en god blåbär/mango smoothie och känner mig sådär lagom hälsosam. Jag ska nog ta och titta på några avsnitt av House och läsa senaste numret av Elle interiör och Hus och hem. Jag är galen i inredningtidningar. Jag måste ju få lite inspiration så jag vet hur jag vill göra om här. Min senaste idé är att göra om sovrummet i romantisk stil med blommig fondtapet, spets och ett sött sminbord med en söt liten antik stol. Yes det blev väl aningen svårt att förstå? ;)

Här är en bild på min goda smoothie

19883-86



Min dag

I dag är det en riktig latdag för oss! Vi har legat i sängen typ halva dagen och nu ligger på soffan med min laptop och bara slappar. Lite tvättning har jag dock hunnit med. Snart kommer nog älsklingen hem med lite god mat åt mig. Sen ska vi iväg på hockey, vi har ju säsongsbiljetter så jag måste gå ;)

Miu Miu pleated leather bag

Åh denna väska är väl bara för underbar! Den ser så härligt mjuk och fin ut. Den känns ju väldigt somrig också. Det är så synd att jag redan har sprängt min månadsbudget i Stockholm! Jag får fråga älsklingen riktigt snällt..

   



bilder; net-a-porter.com

Min nya parkas!

19883-89


Igår när jag var ner en snabbis på stan så sprang jag på denna ursnygga parkas! Märket är Sessún och är ett franska märke. Så farligt dyr var den inte heller så jag var tvungen att slå till när det bara fanns en enda kvar! Nu har jag två nya vårjackor och så nu är jag beredd på våren!

Dagens outfit!

19883-88


Såhär ser jag ut idag

Klänning; Sisters
Stövlar; Marc jacobs
Strumbyxor; Lindex

Lite shopping och lunch

Nu har jag precis kommit hem från en trevlig dag på stan som inkluderade lite god mat och shopping! Jag köpte äntligen mina kära korgar! Nu ska jag bara fixa i ordning lite i garderoben och köpa krokar sen är den äntligen klar.
Jag hittade en jättefin jacka/parkas. Den bara hängde där och vänta på mig! Jag lägger in en bild på den senare när jag kommer hem till mitt kära hus. Nu ska jag iväg och fika lite och sen blir det bio tror jag.
På återseende!

Puss


Våren är på väg!

Enligt vad som står på aftonbladet så är våren på väg i sydsverige. Det tar väl dock nästan en månad till innan den hinner komma hit. Det ska bli så skönt att slippa använda tjocka jackor, mössar, vantar och halsdukar! Nu ska jag ut på en långpromenad och än är det väl lika bra att pälsa på sig rejält.
Senare idag ska vi åka och inhandla korgar till garderoben och förhoppningsvis kan jag tvinga älsklingen att följa med till ikea. Han avskyr att åka dit stackarn och jag älskar det. Det finns ju alltid nått man kan handla..


hembakt bröd

Ikväll bakade jag veckans ranson på bröd. Jag älskar hembakt bröd! Det känns så mycket fräschare än brödet i affären med massa olika tillsatser i. Idag blev det grahamsbullar. Det är väldigt enkelt att göra och det är så gott! Nu när jag har fått lite rutin på brödbaket så går det så lätt att bara slänga ihop lite bröd. En sak som jag har märkt sen jag har börjat använda mig utav mer råvaror är att mina utslag i ansiktet har försvunnit. Kan det vara allt konserveringsmedel och alla tillsatser som gav mig utslag? Det tål att tänkas på..

Här är en del av min goda grahamsbullar!

image85

Här kommer receptet
1 pkt jäst
5 dl vatten
75 gram margarin
1 tsk salt
1 påse brödkryddor eller 1 tsk fänkål och 1 tsk kummin
0,5 -0,75 dl brödsirap (kan uteslutas nästan helt om man önskar helt osötat bröd)
400 gram grahamsgryn 
8 dl vetemjöl (en del kan bytas ut mot grövre mjöl, det är bara att mixa lite hur man vill)
1 dl vetemjöl (till utbakningen)


Smält margarinet och tillsätt vattnet. Värm eller kyl detta till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt vatten och margarinblandningen. Tillsätt övriga ingridienser och knåda degen smidig. Tänk på att degen ska vara ganska lös så grahamsgrynen kan svälla under jäsningen. Låt degen jäsa under en bakduk i 30 minuter.
Baka ut små runda bröd. Det blir cirka 30-40 st. Låt dessa jäsa under bakduk i 45 minuter.
Sen är det bara att grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter i 200 grader.


Så enkelt

Tänk att något så enkelt blir så snyggt! Jag ska nog leta efter ett mörkgrått/silver skärp i morgon! Jag har ju en lila kjol i exakt den här nyansen. Frågan är vad jag ska ha på fötterna till? Jag vill ha vår! Mina skor står ju i garderoben och väntar på mig..



image84

Bild;
www.style.com




España!

Spanien är ju bara för härligt under den här tiden på året. Jag hittade dessa kort och vad jag längtar tillbaka nu. 2 veckor sen så kommer jag till den underbara våren i Spanien. Jag låter väl lite smått galen men jag avskyr verkligen vintern med kylan och slasket. Här är några härlig bilder från Alicante.

      

In love

Jag bara älskar den här kjolen från see by chloé! Jag vet inte hur många gånge jag har varit inne och tittat på den på åtskilliga shoppingsidor! Jag tänker mig ett vitt ribbat baslinne, kjolen och ett par låga sandaler. Jag ska ju trots allt åka iväg till värmen snart så kanske inte vore så dumt att slå till på en?




bilder; www.net-a-porter.com








Walk in closet

Jösses vad mycket saker jag har! Det är ju helt sjukt hur mycket olika låder och sånt jag skulle behöva för att kunna få en bra ordning. När det gäller att organisera i garderoben är jag aningen pedantisk och vill absolut inte ha tex vita baslinnen tillsammans med vita t-shirts, allt ska vara sorterat efter typ och färg men tyvär verkar det vara smått omöjligt. I morgon måste jag verkligen åka iväg och köpa lite korgar som jag kan sortera upp smycken och sånt i.
Mina mindra partyväskor funderar jag på om jag ska ta och köpa krokar som jag kan hänga dom på. Det borde ju funkar och vara ganska praktiskt? Det största problemet för mig är alla mina träningskläder och frilufskläder, vart ska jag ha allt sånt? Jag kommer ju att få använda vår lilla stuga på tomten som förvaring snart!
Nej nu måste jag fortsätta med att organisera detta.


Puss

Melodifestivalen

Åh spänningen är olidlig! Nä lite trist är det allt men visst kollar man ändå? hoho Sanna Nielsen, jösses vad damiga kläder hon har! Henne skulle man styla om. Nu blir det nån film och lite minimorötter, gud vad gott

Sthlm shopping

 




Detta är en liten del av vad jag kom hem med från sthlm i torsdags.


Övre raden från vänster 

  1. Brun kappa Zara (bra att ha nått annat än svart för en gångs skull;) 
  2.  Svart linne Indiska
  3.  Jeans hex/opal Acne
  4.  Benvit tröja fcuk
  5. Svart klänning  Indiska
  6. Randig klänning Sisters
  7. Vit och blårandig kort kjol Zara
  8. Vit och blårandig sjal Indiska
  9. Galgar med rosa pärlor Indiska
  10. Beige kort vippkjol Zara










Mitt hjärta brister

De här väskorna känns ju bara för söta! Jag brukar dock tycka att priserna på mrsh är lite väl i överkant. Det är dock rätt smärtsamt att inse att den högra från Juicy Couture skulle vara bra mycket billigare i USA. Än så länge har vi inte planerat att åka dit förren tidigast i juni. Den vänstra kuvertväskan från Anya Hindmarch verkar ju vara perfekt för mig! Hur många fack som helst! Det borde vara omöjligt för mig att inte lyckats få med mig det som behövs för en partynatt!


        

bilder: www.mrsh.se

Vårkänslor

Jag kom nyss in från en lång och härlig promenad utmed kusten här. Med solens värmande sken och det underbara havet så fick jag nästan lite vårkänslor. Det är så härligt att bo här ute vid havet! Jag kan tänka mig hur det blir nu till våren när snön smälter och fåglarna kommer tillbaka. När vi kom hem igen tog vi och åt lite varma kanelbullar och drack te. Så mysigt ju. Ibland lär man unna sig att ha en sån här lugn och härlig dag. Nu står det handling på schemat och sen ska vi laga till lite fajitas och bara ta det lugnt.

Nattliga grubblerier

Jag var tidigare ganska skeptisk till att jag skulle passa i en parkas, nu har jag dock börjat blivit lite sugen på pradas parkas. Inför våren har jag mina nya bruna jacka från zara (bilder kommer i morgon) och min korta beiga kavaj jacka från marc jacobs. Frågan är ju om det är bättre att jag skaffar mig en riktigt fin trench som är tidlös istället?
Det har varit mycket grubblande idag. Jag ångrar att jag inte köpte kjolen från acne som jag stod och vela med. Jag prova den inte ens för jag var ju så fruktansvärt trött i benen då. Idag när jag såg den på Elin Kling på
www.stureplan.se så kändes det som att hjärtat skulle brista. Varför köpte jag den inte? Den kanske säljs på nätet nånstans?

Åh vad jag vill ha vår nu! Tänk att få vara såhär snygg..



19883-56


bild.www.acne.se


Slutkörd

Ja jag måste erkänna att jag är helt slut nu. Jag och Kattis hade en riktigt trevlig dag i sthlm. Vi sprang som vanligt runt som två galningar och hann absolut inte med allt som vi planerat. När vi kom hem var det bara att svida om till paryoutfit och sen åka och dricka lite champagne med lite players. Det blev som vanligt spel spel spel och det satsades hejvilt. I morse när jag insåg att jag skulle jobba så tänkte jag nästan stanna hemma och sova. Jag tvingade mig upp ur sängen med tanken "när jag kommer hem sover jag" malandes om och om i huvudet. När jag kom hem så slockna jag direkt och sov i 2 timmar men jag är fortfarande trött. Så ikväll blir det bara lugnt med tv och kanske att jag orkar fota det jag köpte igår.