Tittat på lägenhet

Idag har vi tittat på två lägenheter till inne i stan. Ena var en 4:a på 137 kvadratmeter och det var lite sådär halvt sekelskift (förstår ni vad jag menar? en del detaljer typ..) och så har vi tittat på en riktigt fin sekelskiftslägenhet på 170 kvadratmeter! Jösses vilka detaljer det var. Takmålningar och massor av annat fint! Den var riktigt fin så jag hoppas vi får den. Pappa känner visst dom som har huset så våra chanser borde vara goda.

När vi var på väg ut ur huset så mötte jag först en dam med en chanelväska och sen en till dam med en bayswater i svart lack. Det är sällan man ser så eleganta damer här i Gävle.

Efter visningarna har vi sprungit runt på stan och inhandlat dom sista julklapparna och efter det blev det nudelsoppa på lam´s (som vanligt!)

Ikväll kommer bror och hans tjej hit och dricker lite glögg. Det blir riktigt mysigt och förhoppningsvis är Lydia lite gladare ikväll än dom senaste två kvällarna. Hon har skrikit och haft feber i två dagar efter vaccinationen men nu verkar det ha lugnat ner sig lite.

Nu ska jag fixa lite med julklapparna





Dagens på mig och Lydia



Idag har jag på mig en lång skjorta från Indiska som jag köpte för nån dag sen. Till den blir det såklart skönaste leggingsen, stövlar och sjal. Lydia har byxor från polarn och pyret och en body från h&m.



Igår blev det lite lussebullar för oss. Lydia blev riktigt sugen hon med och fick prova att hålla i den.

Ändrade rutiner

Ett tag vaknade Lydia bara en gång under natten men nu i natt vakna hon 3 gånger och åt! Hon är verkligen vrålhungrig så jag antar att hon är inne i en tillväxtperiod nu. Hon väger nästan 7 kg nu våran lilla prinsessa. Igår var det dags för 3 månaders vaccinationen för Lydia men jag kunde inte följa med för jag råkade dubbelboka med psykologen. Det kändes dock bra att slippa se när dom stack henne igen för jag har så mycket hemska minnen från sjukhuset. Det var flera stick varje dag och det värsta var när dom satte dropp i huvudet. Ryser av minnet..

Psykologen jag går till känns inte speciellt bra. När jag säger nått håller hon med hela tiden och spär bara på mitt dåliga samvete eller oro över Lydia. Jag sa tex att jag fick dåligt samvete när jag valde att lämna Lydia hemma hos A  i 3 timmar när jag sprang runt på stan och köpte julklappar häromdagen. Det kändes bäst för henne att slippa alla människor på stan och slippa åka in och ut ur kylan. Ja till saken. Jag berättade för psykologen att jag fick dåligt samvete över det. Vad tror ni hon säger? Ja men 3 timmar är en väldigt lång tid för en sån liten att vara utan sin mamma. Jaha? Sin pappa då?

Det lutar åt att jag söker nån privat psykolog istället. Det är 100 gånger effektivare och oftast är det dom bästa som kan ha privatmottagning.

Nu skriker Lydia. Dags för mat :)

Rekomenderar



I lördags köpte A hem en annan champagne än Moet eftersom vi jämt köper den av gammal vana. Denna var riktigt god! Dock drack jag bara ett halvt glas men åt desto mer choklad till. Chokladen till höger är en supergod mörk choklad som vi brukar köpa på Gefle Chocolaterie (stavning?) Nu när jag väl börjat äta den här har jag svårt för att äta nån annan. Den smälter verkligen i munnen.

Dagens liten



Idag busar Lydia runt i en body från Juicy Couture och ett par byxor från Ralph Lauren. Byxorna hör ihop med en jacka som nästan aldrig kommer till användning för det blir för varmt för henne.

Gårdagens på mig och Lydde



Igår satsade vi på en riktigt soft outfit både jag och Lydia.Lydia har en riktigt skön body juicy couture (köpt i Miami) och jag har en tunika från Gina Tricot, leggings och så invigde jag min nya sjal från Burberry. Hon är ju bara för söt i mössan (polarn och Pyret)så vi passade på att ta ett kort innan vi åkte iväg på kalas. Nu har vi varit på kalas två dagar i rad. Det är så mysigt att träffa A´s släkt och min underbara familj. Igår hade Jonas tjej Sofie bakat underbart gott fikabröd. Hon är en riktig stjärna på att baka.

Önskelista

A önskar en önskelista så här kommer en! Självklart går allt att klicka hem från internet.


Dessa vore ju inte fel att få av tomten. Dom hittar man
här.


Den här koftan från Juicy couture ser så mysig och skön ut. Den hittar man här


Den här vore inte heller fel av få. Den finns här.

Undrar

Jag sitter här och funderar på lägenheten vi var och tittade på. Jag hoppas verkligen vi får den! Jag är så sugen så jag nästan vill ringa till tjejen och fråga nu direkt men inser ju att man inte kan ringa såhär på en lördagkväll. Det får bli i morgon istället. När vi var mindre bodde vi i ett gigantiskt sekelskiftshus på över 350 kvadratmeter och sen dess har jag drömt om att bo i en riktigt fin och stor sekelskiftslägenhet. 130 kvadratmeter är ju i minsta laget men det är ju bara en trea så rummen är riktigt rymliga.

Svammel igen. Nu ska jag läsa en inredningstidning jag köpte idag. Någon ny var det.

Trevlig kväll!

På väg

Vi kom precis hem från horndal. Det blev en lång dag för Lydia men hon skötte det galant! Våran duktiga tjej. Hon slockna direkt i bilen på vägen hem och sover fortfarande. På vägen hem svängde vi förbi konsum för att köpa nån mat till ikväll. Jag tänkte mig en grillad kyckling med lite sallad till men blev väldigt avskräckt (äcklad!) när det stod "OBS BÖR ÄTAS OMGÅENDE" Jag började genast fantisera om både salmonella och kyckling som legat en vecka. Jag och min fantasi.





Jag satte upp Lydias favoritkanin i babyskyddet och hon tjöt av skratt!.  Annars brukar hon alltid somna nästan direkt när vi åker bil men idag blev det lekstuga.


Idol

Vem vinner tror ni? Jag vet inte vem jag hoppas på riktigt men Lydia verkar gilla Kevin bäst.


Lussekatter

Nu ska här bakas lussekatter. Det blir första gången jag bakar sen Lydia föddes. Hoppas jag kommer ihåg hur man gör. Häromdagen när jag gjorde köttbullar glömde jag saltet till både potatisen och köttfärsen. Skapligt ringrostig lär jag säga att jag är. Jag får nog dubbelkolla flera gånger för att få det rätt.

Får se om ni får se resultatet sen. Kanske blir svartbrända bullar...

Tomten kom tidigt i år!

Jag älskar överraskningar och det vet A om. Hur glad tror ni jag blev när jag fick detta? Min A är underbar!


Jag har suktat efter ett par gummistövlar från burberry sen vi var i New York i våras. Jag såg så många chica mamas med såna här.


En sjal är ju inte heller helt fel att få i present. I mjukaste cashmere såklart.


Hur söta är inte dessa små tofflor? En tidig julklapp till Lydia.


En sjal till sig själv hade A också beställt.

Alla sakerna finns att beställa på
www.burberry.com.

Dålig uppdatering :(

Sorry för min dåliga uppdatering! Jag har helt enkelt inte hunnit med att blogga. Det har varit en massa saker inplanerade nu inför julen. Jag märker dock att det fullspäckade schemat gör att jag mår lite bättre. Jag känner mig fortfarande väldigt nere men det börjar bli bättre. Vi bor ju en bit utanför stan och jag trivs verkligen bra här ute men längtar samtidigt in till stan. Vi funderar därför på om vi ska hyra eller köpa en stor och fin lägenhet i stan och använda huset här mer under helger och sommaren. Det vore perfekt för då slipper jag detta mörker här ute men får ha kvar den underbara känslan av att bo precis vid havet under sommaren och på helgerna. Vi har tittat på en trea på 130 kvadratmeter. Rummen är riktigt stora och det är högt i tak. Jag älskar verkligen den stilen. Tänk av få inreda med en riktigt stor och fin kristallkrona.. Vilket svammel det blev men jag är lite upprymd!


Dagens


Såhär glad blev Lydia igår när hon fick nya fina kläder av mamma.

Fullt ös

Idag har vi haft fullt upp hela dagen. Först åkte jag till bvc och vägde Lydia. Den här gången låg hon precis på sin kurva. Efter det åkte vi till stan och handlade lite. Det var meningen att jag skulle titta på julklappar men det blev bara lite saker åt Lydia. Hon växer så det knakar så jag var tvungen att köpa lite större kläder. Efter det mötte vi upp mina bröder och åt lunch. Nu ikväll var vi iväg och åt hos mina föräldrar. Mamma tvingade dit oss så vi fick lite "ordentlig mat" i oss. Vi har köpt mycket hämtmat på sista tiden och det har blivit mackor till middag lite väl ofta.

I morgon kommer städtanten hit och städar. Härligt! Det ser ut som ett jäkla bombnedslag här hemma. Rent är det men det ligger saker överallt. Rena klädhögar som ska strykas, leksaker och massa annat.

Dags för sängen

God natt

Mot bättre tider

Idag känns det lite bättre och förmodligen är det för att jag var till psykologen och pratade lite igår. Hon tyckte att det var konstigt att jag inte mådde sämre än vad jag gör med tanke på hur jobbigt det har varit. Vi gick igenom lite hur det varit efter förlossningen och kom fram till att det inte varit ens en vecka som varit lugn. Lite lugn och ro är kanske allt som behövs.

Ikväll har vi lyxat till det med mat från restaurang matildas i Gävle. Jag tog min vanliga favorit wallenbergare och till efterrätt massvis med godis och julmust. A köper hem så mycket gott jämt så lagom till jul ser vi ut som julgrisar båda två. Det är tur att A beställt en träningsmaskin som vi ska ha här hemma. En stor och rejäl skidmaskin som jag kommer att få stå på dygnet runt om jag fortsätter äta såhär. 



Nu är det dags för sängen. I morgon ska vi upp tidigt och åka till bvc och efter det blir det förhoppningsvis lite julklappshopping.