En liten promenad

 

 

Idag när det var så soligt och fint väder passade vi på att gå en liten promenad. Jag älskar att gå ut till Udden här ute. Det är så avkopplande och lugnt. Vi har riktigt fina myskläder båda två.

Söndag

Idag är jag trött som alla andra dagar. Magen är helt i uppror och det beror på allt slarv med maten på sista tiden. Jag har ätit både det ena och det andra med laktos i och sen godis igår kväll. Jag hyrde ett par filmer igår och köpte lost första säsongen  så jag har nått att fördriva tiden med. Tiden står numera stilla och jag misstänker att det bara kommer att gå långsammare och långsammare ju längre tid som går.

Idag blir det skärpning med maten. Jag tänkte gå ut på en lång promenad också. Det sägs ju att vissa saker sätter igång förlossningen och det är väl lika bra att börja redan nu.

Min mamma berättade en lustig grej igår. När hon väntade sitt fjärde barn så fick hon en liten blödning hemma. Hon hade haft lite småvärk men inget över det vanliga. När hon kom in till förlossningen för att kolla upp blödningen var hon öppen 8 cm redan. Det var ju fjärde barnet tack och lov så det berodde nog på det men jag tror kvinnan inte har någon smärtgräns. Skillnad är det på mig som beklagar mig för minsta lilla värk.

Nu ska jag duscha för sen ska vi iväg och grilla.

Kvällens kläder





Klänning från Gina Tricot, leggings från H&M, sjal från Indiska, jacka från Tiger, armband hermés och väska från Chanel.

Päron från trädgården



Finns det något godare än frukt och grönsaker från landet? Vi har ett litet päronträd med massor av av päron. Dom är små och riktigt goda. Jag har redan ätit 5 stycken och fler lär det bli.

Blogg problem

Igår började vårt internet krångla och det har fortsatt ända tills nu. Skapligt drygt! Såhär mycket problem har vi aldrig haft förr.

Nu börjar jag känna mig nervös inför förlossningen. Jag går ständigt runt med den här nervös känslan som man kan ha inför en resa eller en tävling. Jag går runt här hemma och fixar och donar och försöker få tiden att gå lite snabbare men det drar ju snarare ut på tiden. Jag måste försöka hitta på någon vettig sysselsättning fram tills förlossningen.

Ikväll ska vi iväg och äta på Lams Terass med mina föräldrar och syskon med respektive. Det ska bli gott och trevligt.

Nu måste jag sätta på kaffe. Mor och far min är här och tar hand om trädgården. Klipper ner träden och fixar landen. Sånt där som jag är dålig på och A jobbar så mycket så han har aldrig tid för sånt.

Det kommer en dagens outfit senare.


Törstig?



Jag bad A komma med något kallt att dricka. Jag fick en tillbringare (1 liters) fylld med läsk och is. Till det sugrör. Han är för rolig.

Jätteportion

Idag var jag och åt lunch med bror min. Torsdagar är det pannkaka som gäller för honom så vi gick till ett ställe som serverar riktig husmanskost. Fisken var slut så jag fick ta pyttipanna. Mina valmöjligheter som laktosintolerant är väldigt få och det är så trist.  Ni skulle ha sett lasset hon lastade upp. Det var verkligen en måltid för en skogshuggare! På det här stället får man rätt mycket mat i vanliga fall men nu måste hon ha tänkt att jag behövde äta för två eller tre kanske. En tredjedel lyckades jag få i mig och jag är fortfarande proppmätt efter lunchen.

Nu ska jag ut på en liten promenad i blåsten för att sedan slänga mig i soffan och vila lite. I natt sov jag verkligen dåligt. Jag hade världens mensvärk. Jag blev livrädd att det börjat. Jag kände mig inte alls redo om man nu nånsin blir redo?



Dagens kläder



Klänning från Åhlens (tror jag), leggings från h&m, ballerina Miu Miu. Till det blir det kofta, lv speedy och kanske någon sjal.

Nu är det bråttom. Ska iväg och fixa lite saker.

♥Linda♥

Ingrid Olava



Perfekt att lyssna på nu när det börjar bli mörkt och kallt.

Barnmorskebesök

Idag var vi iväg till barnmorskan igen. Allt var fint både med mig och bebisen. Jag hade lyckats få mitt järnvärde att stiga   från 123 till 140! Helt sanslöst. Det enda jag gjort dom sista två veckorna är att äta typ 2-3 duroferon, vitmineralkvinna och sen proppar i mig leverpastej, kikärtor , spenat och blåbär. Jag har dessutom valt kött i första hand när jag ätit. Nu har jag nästan på gränsen till högt värde! Jag läste lite om riskerna med högt blodvärde och började såklart att nojja mig lite. Jag är ju som jag är. Är det inte vikten så är det något annat som oroar mig. Barnmorskan tyckte däremot att det var bra att det ökat inför förlossningen.

Nu kan jag med gott samvete strunta i att äta rött kött igen och börja äta enbart fisk och kyckling.

SF mått 35
Blodvärde 140
Hjärtljud 140
Huvudet var fortfarande lite ruckbart så än lär det inte bli nån bebis

Dagens kläder



Idag blev det lunch med mina bröder innan vi skulle till barnmorskan igen. På mig hade jag en klänning från Indiska, kofta, ballerina från Vezzano och LV speedy. Soft och skönt!

Lite shopping

 
Den här klänningen hittade jag på Gina tricot igår. Jag var egentligen inte ute efter att shoppa nått utan gick bara in en kort sväng för att titta på den nyrenoverade affären. 149 kr är ju som hittat! Jag slog till på både en röd och en brun. Jag tänkte att dom vore lämpliga efter förlossningen när jag fortfarande har mage och inte lär komma i mina gamla kläder. Dom passar även bra nu över magen så denna klänning är ett riktigt kap även om man är gravid. Jag har aldrig varit något fan av Gina Tricot direkt men nu under graviditeten tycker jag att jag har hitta otroligt mycket passande kläder där.


När det kommer till hudvård så är det verkligen svårt för mig som har väldigt känslig och torr hud. Jag har provat på cliniques trestegsprogram och än så länge har det funkat bra. Det var erbjudande och för ynka 500 kr fick jag ansiktstvätt, ansiktsvatten och hudkräm. Riktigt billigt jämfört med när jag användt MD formulation.


Med på köpet fick jag ögonkräm, mascara, läppglans, ansiktskräm och sminkbortagning.  Åh vad jag älskar när man får en massa saker gratis! Det spelar egentligen ingen roll vad det är man får utan det är själva grejjen att det är gratis. Jag har blivit glad över en så simpel sak som en badboll som jag fick med när jag köpte glass i somras..


Vaknat på fel sida

Idag är det verkligen ingen bra dag. Allt går fel och jag är så irriterad. Jag får nästan lust att slänga allt porslin i väggen. Att ha sönder nått brukar få mig att må bättre. Jag var faktiskt på väg att slänga en parfymflaska i väggen inne i badrummet men kom på att det inte vore så bra om vårt nya kakel gick sönder. Det vore ju aningen pinsamt om dom skulle fråga vad vi gjort. Varför är jag då så irriterad?

Jo i morse så vägde jag 1.5 kg mer än i söndags. BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ 


Nu har jag gått upp strax över 16 härliga kilon och fler lär det bli om det fortsätter såhär. Dum som jag är så läser jag om vikt där det står "det är normalt att gå upp 11-14 kg" allt utöver det är onödigt. Jaja, jag vet att det råkat blivit en och annan pizza för mycket den sista tiden.



Nojjig? Fånig? Ja verkligen men det känns som värsta grejjen för mig. I alla fall idag då allt känns så jobbigt och drygt.

Nej nu ska jag lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet och hoppas att jag är lite gladare om ett tag.

Jag har ju handlat lite nya klänningar och hudprodukter som jag tänkte visa. Får se om jag rycker upp mig ur min ilska och fixar det sen.


Matorgie

Idag har vi äntligen fixat det allra sista till badrummet. Ett skåp som vi ska förvara handukar i. Vi kom på det efter ett tag att det vore bra att lägga sånt någonstans också. Det ska bli så skönt när allt är klart. Jag tror vi har bestämt hur vi ska göra med bilen också. När vi ska köpa den blir det en liten dagsutflykt till Uppsala. Det känns nästan lite spännande att åka bort så långt. Jag har ju knappt varit utanför Gävle sen i juni. Det börjar kännas lite isolerat nu men det är bara att vänja sig. Någon resa lär det inte bli förren till våren tidigast.

A har någon typ av matorgie eller uppladdning inför förlossningen. Jag som trodde det var tjejerna som skulle ladda? Det kanske beror på nervositet? Nu äter ju båda för 2. Det blir rätt dyrt matkonto kan jag säga. Dubbla måltider, dubbla efterrätter. Ja det är helt sanslöst. Igår skulle han prompt åka till sibylla av alla ställen. Väl där blev det en tunnbrödrulle och ett hamburgemål. Inte nog med det, han tog en glass med chokladdopping till efterrätt också. Fortsätter det såhär så hinner han bli rätt tjock innan jag föder.

Nu ska jag titta på film. Lånade några stycken av bror min som jag tänkte se.


Dagens kläder



Dagens är skön som vanligt. Jag försökt mig faktiskt på ett par svarta stuprör som jag fortfarande kan ha om jag har två snoddar i midjan men det blev för oskönt! Så mjukaste kläderna på som vanligt.

Klänning från Indiska, leggings från H&M, ballerina från Vezzano, Lv speedy och sjal från Hongkong.

Nu ska vi provköra lite fler bilar. Detta provkörande tar visst aldrig slut!

♥ Linda ♥

Vecka 38

Ni som inte är intresserade av mitt svammel om graviditet kan ju hoppa över det här inlägget om ni vill.

Det känns som att tiden fram tills förlossningen kommer att gå så långsamt! Jag blir galen snart. Nu är allt jobbigare än nånsin. En lite promenad på 4 km i snigeltempo tröttar ut mig som bara den och jag slänger mig i soffan när jag kommer hem. Det verkar som att det blir jag och soffan resten av tiden.

I morgon går jag in i vecka 38 och det innebär att förlossningen kan börja när som helst! Vilken skum känsla. Tidigare har det bara varit som en strävan efter att komma hit och nu är man här och så ska man vänta igen. Jag får ständigt frågan om jag packat väskan och det har jag gjort. Någorlunda i varje fall. Jag har inte med mig så mycket utan är det nått som man nu nödvändigtvis behöver så går det nog att ordna på nått sätt. Jag tror nästan att barnet har fixerat sig nu för jag har haft så jäkla ont nedtill i magen och det blir bara värre och värre.

Det vore ju fint om hon kom inom nån vecka nu så jag slipper vänta så länge. Jag börjar bli så otålig. Det finns så mycket saker jag längtar efter att göra som ickegravid. Det jag längtar mest efter är att sova på mage och kunna rulla runt i sängen utan problem. Att sova hela natten utan att kissa 100 gånger. Självklart längtar jag efter våran bebis också..

Härliga söndag

Jag känner mig så sjukt trött idag. Helst av allt vill jag bara lägga mig ner och sova. Misstänker att järnvärdet har sjunkit. Jag har inte ätit järntabletter eller ens försökt få i mig mer järn genom maten.

Igår kväll åkte vi till till Mcdonald´s runt 23.00. En rejäl hamburgare var vad jag var sugen på och A verkar tro att ju mer jag äter desto lättare går förlossningen. En hamburgare från Mcdonald´s är nog riktigt dålig uppladdning. Kasst närinsinnehåll. Ett plus för McDonald´s är att det står vad allt innehåller och hur mycket kalorier det är. Så var det nästan överallt i USA. Snacka om att bli avskräckt när det står caffelatte 700 kcal, Pizza 1200 kcal. Jag hade aldrig gissat på att det var så mycket kcal i grejjerna.

Nu ska jag fortsätta pula i mig rostade kikärtor och dricka pepsi max. Jag är helt galen i is. Massor av is. Jag hittade en låda med sugrör längst in i skafferiet också. Det blev mycket godare då. Undrar varför?


Dagens kläder



Ljuset gör att jag ser helt skum ut i ansiktet! Förkylningen gör ju sitt också. Det syns ju vad jag har på mig i varje fall. Klänning från Åhlens, kofta från DKNY, ballerina Miu Miu, väska Miu Miu cofferbag.

Nu ska vi iväg på kalas.

♥ Linda♥

Hannibal

Idag roar jag mig med att se Hannibal. Förmodligen blir det svårt att sova i natt. Han är ju bara för läskig. Jag är ju rätt mörkrädd av mig så jag borde inte se såna filmer. Trots det tittar jag jämt på sånt här

Nej tillbaka till filmen!


Magen i vecka 37





Jag tycker att magen har sjunkit ner rätt rejält. Nu har jag nästan lite hängmage nedtill. En del bristningar har jag fått och jag kommer nog få fler. Det lustiga är att jag får dom precis på samma ställe som mor min. Hon har en del under naveln men inget över och på sidorna så jag hoppas verkligen att det inte sprider sig över hela magen, höfterna och ryggen.


Dagens kläder



 

Såhär ser jag ut idag. Tunika från Gina tricot, kofta från Dkny, shorts (får inte på mig nått annat), sandaler från vagabond, väska miu miu cofferbag. Tror det var allt. Jo guldhjärta som jag fått av A. Hittade på det igår när jag städa ur en byrå här hemma.

Fredag

A jobbade hela natten så nu sitter jag här och väntar på att han ska vakna. Vi ska åka och provköra en bil idag. Hela den här karusellen med bilar gör mig illamående. Vi har varit inne på allt från att behålla audin och köpa en peugeot kombi så vi har två bilar, till att sälja audin och köpa en större audi A4 kombi. Ett tag skulle vi köpa en saab hybrid för att i nästa slå till på en BMW med värstingmotor. Ja ni märker ju hur sammanhängande allt är. Jag undrar vart detta slutar? 
 
By the way,
detta gör mig ännu mer illamående. Det vore ju inte så svårt för oss vanliga dödliga att uppnå nått sånt med all hjälp dom får. En kock, personlig tränare, nanny och sen plocka ut bebisen runt vecka 37 skulle nog göra susen för dom flesta.


Det blev en pizza

Jag behövde bara nämna lite snabbt för A att jag var sugen på amerikansk pizza. Idag när han kom hem så hade han med sig en. Gissa om jag blev glad? Jag fick dock inte i mig så mycket eftersom det trycker på så jäkligt mot magsäcken. Jag får nästan för mig att hon har vänt sig om på nått sätt. Det kändes så konstigt igår och idag så är magen mycket bredare. Det kanske börjar bli lite trångt där inne.

Kvällen spenderas nog liggandes på soffan framför tvn. Klockan 22.00 är det debatt special från peking som jag tänkte se. Det är lite lustigt för varje gång jag hör peking tänker jag på pekinganka. Ja varje jäkla gång. Speciellt när jag hör PekingOS så ekar PEKINGANKA i mitt huvud. Det måste vara mitt fokuserande på mat som gör att jag associerar allt till mat.

Så sugen

En av mina favoritbloggar är den här. Jag blev så sugen på pizza så jag tror jag tar och gör en pizza ikväll. Ett tag var jag bara sugen på nyttig mat men nu har mitt sug helt bytt skepnad och tankar på pizza, choklad, muffins, varma mackor osv, avlöser varandra.

Är detta vanligt såhär i slutet av graviditeten? I början hade jag också sånt här sug men sen lugna det sig. Antingen är det min tristess som gör det eller så vill kroppen ladda. Vi låtsas som att det är det sista alternativet.

Den där bloggen är farlig. Spana in Oreo cheesecake!


Regn

Regnet bara öser ner här. Idag har jag nada inplanerat. Förkylningen sitter i så det är väl rätt bra att vila lite kanske. Oftast ränner jag runt när jag är sjuk så jag blir ännu sjukare.

Hela dagen har gått åt till att vänta på kakelkillarna som ska komma och fixa en sak. Dom kan inte säga när dom  kommer utan vi får sitta här och vänta på dom. Dom kommer säkert inte heller. Gah, snacka om att bli less på hantverkare. Är alla såhär? Kan dom inte hålla tider?

Dagen har fördrivits med städning (som vanligt), fixat naglarna, gjort ansiktsmask och bara latat mig. Undrar om jag ska baka nått. Risken finns ju att jag äter upp allt så det är inget vidare bra alternativ. Får se vad det blir.


Dagens kläder


Det känns som att jag har på mig samma kläder varje dag! Nu börjar mitt tålamod med min enorma kropphydda försvinna. Idag har jag på mig short från Miami (vad annars!), tunika från Gina tricot, cashmeretröja från Marc Jacobs, Lv speedy och ballerina från Miu Miu. O så armbandet från hermés.


   

Att packa bb väskan

Ja inte är det lätt att veta vad man ska packa med sig. Jag läser det ena rådet efter det andra och tillslut blir man ju inte klok. Ikväll började jag packa bb väskan lite smått sådär, ifall att liksom. Nu kan förlossningen starta och någon typ av förberedelse vore ju bra.  

Till mig
-Svart plyschset från Lindex. Billigt och bra! Mina juicyset är aningen tajta så jag var tvungen att köpa ett nytt billigt som jag kan ha tills jag gått ner alla dessa kilon jag gått upp. Om jag någonsin går ner allt igen. Tänk om jag forsätter med mitt matmaraton efteråt? Jisses vad stor jag lär bli då.
-Amningsbh
-Linne med knappar. Amningströjorna ser ju förskräckliga ut. Vart hittar man fina? Enkla i bra tyg egentligen? Är det nödvändigt med sånt? Jag blir inte klok på alla dessa funderingar.

Något mer som behövs? A eller nån annan kan ju hämta saker hemma också. Bindor o sånt får man ju där så nått sånt är det ju onödigt att släpa med sig. Något att dricka lär man väl också släpa med sig. Sånt snålar dom visst in på. Det är en skum prioritering som görs med våra skattepengar.

Till bebisen
Det allra svåraste! Vad behövs egentligen. Vad har en bebis på sig i september. Jag har verkligen noll koll.

 
Set från Ralph Lauren

Set från H&M                                                        

 
Pyjamas från Åhlens

Plyschset från en babybutiken pyret.


Lite tjockare tröja från Lindex

 
Väskan. Än så länge finns det plats.


Mannen som inte kunde sluta fisa

Ja bara rubriken gör mig galen av nyfikenhet. Hur är det egentligen att fisa hela tiden? Klockan 21.00 på fyran så blir vi visst underhållna med fismannen. Det låter helt sjukt ju! Igår på jackass var det också fishumor. Jag har lite småäcklig humor ibland.

Nu tv! Åh jösses en kvinna som släpper sig hela tiden. Fick för mig att det vore en man. Jaja nu måste jag se klart!

Halsbränna deluxe

Ett av dom trevliga symtomen under graviditeten är halsbränna och sura uppstötningar. Jag har klarat mig rätt bra hittils men nu bränner det på rejält. Jag bullar numera upp med hur många kuddar som helst i sängen så jag i pricip sover sittandes. Det är en rätt skön ställning för magen men inte för nacken som blir aningen stel. Jag vet ju att man ska äta små portioner ofta för att motverka halsbränna, men jag gör tvärtom äter megaportioner så det känns som att maten åker berg och dalbana i i strupen, upp och ner.



Från början tyckte jag att novalucol var rätt äckliga att tugga på men jämfört med sörjan på bilden här under så smakar det som godis att tugga på dom.  Sörjan smakar illa men verkar funka rätt bra. Halsbrännan har minskat lite sen jag tog sörjan. Hoppas det lugnar ner sig snart..


Dagens outfit





Jag är fortfarande sjuk och hängig men jag var tvungen rycka upp mig för ett inbokat läkarbesök i morse och så var det lite småsaker som jag var tvungen att fixa.

På mig har jag leggings (nya) från h&m, klänning från Åhlens, sjal från indiska, kofta från Hongkong och så LV speedy till det. Jag känner mig sådär lagom oglammig och osminkad. En riktig sunkdag med andra ord.

Napolitanas

Under alla år i Spanien så har vi kommit att älska napolitanas. Mamma brukar få köpa hem några storpack från affären. Det slår inte dom från bagerierna som är himmelskt goda men det här är så nära vi kan komma. Dessa håller sjukt länge och är förmodligen fullproppade med konserveringsmedel men dom är goda ändå.




Förkyld och skötväskor

Så det var en trist förkylning jag fick. Det ena avlöser det andra. Det är bara att vila igen då. Som der ser ut nu så lär jag aldrig komma igång med mina promenader igen.  Bara jag hinner bli frisk till förlossningen så är jag nöjd.
 
Idag är A iväg på massage och ansiktsbehandling. Jag känner att jag är i stort behov av en ansiktbehandling men att ligga där på rygg känns inget vidare.

Det här med skötväskorna gör mig aningen förbryllad. Som om inte vanliga väskor gör mig förbryllad. Jag tror jag tar och köper en lite billigare variant tillsvidare så får jag se hur det blir sen. Jag har letat som en tok efter en från burberry. Både i USA och på nätet men det har varit helt omöjligt att hitta den. Tygvarianter har jag hittat i USA men det känns inte praktiskt med klimatet vi har här. Jag bad till och med mamma att leta i Spanien men inte fanns den där heller. En LV känns inte speciellt praktiskt då det bara finns skötväskor i tyg. En vanlig messengerbag går ju men då finns det inga fack i den. Den här dagen får gå åt till att grubbla!


Den
här vill jag ha!

Bristningar

Jag tror jag har fått början till små bristningar nertill på magen. Jag vet ju att det hör till med graviditeten men trots det  så blir jag så upprörd. När jag upptäckte det kände jag mig så tjock och ful och deppade ihop och åt lite godis för att trösta mig lite. Vilken tröst alltså. Choklad i mängder. Nu har jag fått ont i halsen så jag tycker ännu mer synd om mig själv. Nu finns det inget stop på självömkandet (kan man säga så?) Hoppas jag slipper bli sjuk igen. Vore ju rätt typiskt. Oftast blir jag sjuk flera gånger på rad eller så håller jag mig frisk.

I morgon går jag in i vecka 37. Jisses Jag får nästan hjärtklappning av att tänka på det. Snart är det dags!

Saker som vi har kvar att fixa är
-Skötväska. Jag kan inte bestämma mig! Jag hittar bara fula och dyra är dom dessutom. Som allt annat som hör med graviditet och bebisar att göra.
-Spjälskydd.
-Mobil till sängen
-Vagnleksak
-Febertermometer
-Amningsbh
-Babysitter

och så lite nödvändigt som blöjor, salvor och sånt. Tror det var allt.


Regnet det bara öser ner

Vilket höstväder det är idag. Vi var ut på en liten promenad och blev helt dyngsura. Det blåste och regnade som bara den. Jag tog på mig regnjackan men den får jag inte igen längre så den var var inte till mycket hjälp. Jag hoppas bebisen kommer snart för jag har mest sommarkläder som passar.. Inget vidare att gå med klänning en sån här dag. Min gissning är att jag kommer att använda leggings resten av graviditeten. Mina jeans är så jäkla tajta så jag känner mig som en uppstoppad korv. När jag hade dom på mig för någon kväll sen blev jag lite smått orolig för att jag skulle klämma sönder bebisen i magen och sen dess får dom ligga långt in i garderoben så jag slipper se dom.

Igår var det riktigt trevligt hos mor och far. Vi fick lite presenter som vanligt. Min favoritmascara diorshow och mitt absoluta favoritgodis vaniljfudge. En hel del bebisgrejjer hade det shoppats också men det får jag inte förren bebisen är här, skrockfull som mor min är. Det var riktigt fina saker.


Det är inte mycket kvar av fudgen om det är nån som undrar..

God morgon

Idag började jag dagen med att städa. Det känns som att jag jämt städar och håller på här. Finns det något värre än när man ser dammet? Stora tussar som flyger omkring (urk).  Mår illa när det inte är rent. Snart ska badrummet skrubbas också. Jag älskar mitt nya badrum. Det är så härligt när det blir skinande rent.

Sen ska jag stryka alla barnkläder och sängkläder. Jag tvättade det mesta igår. Jag tog oparfymerat tvättmedel (som jag alltid använder) och oparfymerat sköljmedel. Allt rekomderat av astma och allergiförbundet. Det borde inte kunna bli så mycket bättre. Jag förundras ständigt över hur små kläderna är. Det Känns nästan som dockkläder. Som att det är en lek. Som att jag och A leker mamma, pappa, barn.

Ikväll ska vi hem till mor och far som kommer hem från Spanien idag. Hela bunten ska dit så det blir nog trevligt som vanligt.

Dagens outfit kommer senare!


Dagens outfit



Jösses vad stor jag är. Nu är jag verkligen som ett hus.

På mig har jag shorts, tunika från Indiska, lackskärp från Indiska, ballerina från Miu Miu och så en tjock kofta över. Till det blev det min LV speedy. Min favoritväska eftersom den är så pass lätt och skön att bära.

Rostade kikärtor och american idol

Som alla andra kvällar så sitter jag här i soffan igen! Nu ikväll var vi iväg till terassen med bror och åt kinamat. Riktigt gott var det idag. På vägen hem så köpte jag rostade kikärtor. Tänkte att det vore ett lite nyttigare alternativ att stoppa i sig. Det var faktiskt rätt gott. Jag är allergisk mot alla slags nötter så det här är väl det närmsta nötsmak jag kan komma.

I morgon ska jag klippa mig och slinga eller färga håret. Jag tror att jag kommer att gå mot lite mörkare för att slippa utväxt i höst om jag inte kan ta mig iväg till frisören.

Tillbaka till idol. Bebisen gillar också idol. Musik överhuvudtaget är väldigt populärt. har jag märkt.


Sovmorgon deluxe

Igår somnade jag direkt när jag la mig runt 12 och vaknade efter 12 timmar. Helt otroligt! Jag blev helt paff när jag tittade på klockan och såg hur länge jag lyckats sova. Under dom senaste veckorna och speciellt senaste veckan har jag haft såna problem att somna och sova på morgonen. Oftast har jag legat och vänt mig i sängen under flera timmar.
Nu känner jag mig utvilad och pigg. Det behövdes nog lite sömn efter jag varit sjuk.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Jag funderar på om jag ska börja med att tvätta alla bebiskläder. En fundering jag har är bara om man ska använda sköljmedel till kläderna? Eftersom jag är så pass allergisk och känslig själv så borde ju bebisen tåla det jag tål. Jag får väl ringa ner till mamma i Spanien igen och fråga hur jag ska göra. Jag vet inte vad jag skulle göra om jag inte kunde fråga mamma om allt. Det är fortfarande som när jag var liten och trodde att mamma kunde och visste allt.





Survivorman och glass i stora lass

Det har blivit lite av en vana att ligga här i soffan varje kväll och titta på tv. Det finns inte så mycket annat att göra längre. Just nu funderar jag på om jag ska orka resa mig upp och gå och  ta ett lass med glass och chokladsås? Jag känner att jag borde avstå så jag inte får diabetes snart och slipper gå på diet i flera år för att komma i mina gamla kläder . 

Onsdagarna är en klar tv favorit. Tv4 fakta är på hela kvällen. Bara massa sjukhusprogram hela kvällen. Varje kväll är det survivorman också. Ni ser vilken jäkla tv nörd jag blivit! 

Idag berättade min syster som är äldst av oss 5 syskon att hon var född två veckor för tidigt. Mamma som har gått och sagt att hon gick två veckor över tiden med första! Jag var helt enkelt tvungen att dubbelkoll och visst hade syster min rätt! Det var min yngsta syster som hon gick över tiden med. En av mina brorsor är född 3 veckor för tidigt också så det är ju inte helt omöjligt att det sätter igång snart för mig. Jag som har räknat med att föda i slutet av september. Tur att det mesta är klart här hemma nu.

Axmar brygga

Idag var jag och A iväg och åt med syster och hennes sambo. Maten var riktigt god. Det blev både förrätt, varmrätt och efterrätt till lunch. Kalixlöjrom, lax och varma hjortron till efterrätt. Riktigt gott var det. Det är verkligen mysigt ute i Axmar och jag restaurangen är hur bra som helst. Det var en perfekt utflykt.


Solen sken när vi kom


Efter ett tag blev det världens åskoväder. Mysigt när vi såg det så väl. Jag älskar oväder! Så häftigt att titta på.


Båtar

Dagens outfit



Nu ska vi åka iväg till Axmar brygga och äta. Det är varmt och skönt här idag. Runt 23 grader tror jag det var så det blev en sommaroutfit. Shorts från Miami, linne från Gina tricot, sandaler från Vagabond, min bayswater och så kofta till det. Till blir det nog solglasögon också. Solen verkar komma fram ibland.

Nu måste jag rusa!

Ses



Barnmorskebesök och magbilder

Nu har jag varit hos barnmorskan igen. Mitt järnvärde låg stadigt på 123 så jag slipper fortfarande järntabletterna. Idag fick jag i alla fall klartecken om att jag kommer att få antibiotika intravenöst under förlossningen på grund av att jag har GBS. Det känns tryggt att veta för det är nått som har oroat mig under dom sista veckorna. Nu blir det både antibiotika och nån typ av spruta efterråt eftersom jag är rh negativ.

- Blodvärde 123
- Sf mått 33-34
- Hjärtljud 140
- Vikt     +1 kg


 
Magbilder från vecka 36

Äntligen!

Äntligen funkar min kära dator. Tyvärr så raderades allt som fanns på den. Det är tur att vi hade gjort en backup på det viktigaste.

Idag fick jag med A till ikea en sväng. Som vanligt när jag kommer dit så glömmer jag bort vad det är vi ska handla. Nytt täcke, mattor och servetter var lite av vad jag handlade. Vi hade planerat att köpa ett pjälskydd som jag sett tidigare men det var slut så jag har hittat ett annat på internet som jag tänkte beställa. Annars har dagen varit soft. Jag känner mig fortfarande väldigt matt och skakig i benen så det känns bäst att ta det lugnt. I morgon är det barnmorskebesök på morgonen och senare på dagen ska vi åka iväg till en restaurang i Axmar med syster och hennes pojkvän. Hoppas jag är tillräckligt pigg för det bara.


På ikea är det så billigt att fika så då är det lika bra att köra dubbelt upp!

Röjer

Idag mår jag bättre och eftersom det alltid ser ut som ett bombnedslag här hemma när jag varit sjuk så är det bara att börja röja i röran. När jag väl börjar så brukar det gå till överdrift. Nu har jag precis plockad ur alla skåp i köket och gjort rent där inne. Jag tänkte att när jag ändå håller på så är det lika bra att göra det ordentligt. Nu ska jag göra rent kaklet i badrummet och sen är det bara dammsugningen kvar men den sköter (tvingar jag) A till numera.

Ett tag städade min syster här en gång i veckan men nu har hon fått jobb och hinner inte med det längre. Jag funderar på hur jag ska göra i höst med det. Det vore ju otroligt skönt med städhjälp en gång i veckan under hösten så vi slipper oroa oss för sånt och koncentrera oss på det roliga istället. Får funderar vidare på hur vi ska lösa det.


Om ett tag kommer dell hit och ska försöka fixa mina laptop. Den är helt paj och på sista tiden har jag fått lånat A´s laptop. Tur att vi har många datorer! Vi är nästan lite pinsamt beroende av datorn. När vi var i Krabi i 10 dagar så höll både jag och A på att få spader. Det fanns trådlöst i hotelllobbyn och jag tror vi var där med laptopen mer eller mindre varje dag. Vi satt där med en varsin drink i handen framför datorn och det kändes som att vi var i världens ände. Det var en lite väl stor omställning från hypermoderna Hongkong till Krabi. Efter den trippen så väljer vi inte ett hotell utan uppkoppling på rummen igen. Hur skönt och avkopplande det än känns innan.  Så nu får ni hålla tummarna att killen som kommer kan fixa min dator!


Oväntat besök







Nu ikväll gick vi ut på en kort liten promenad för att få lite frisk luft. Vi svängde förbi hos mor och far och prata lite med bror min och kela lite med katterna. När vi kommer hem har mimmi följt efter oss hela vägen hem. Det är inte första gången hon gör det men oftast brukar jag märka det och hindra henne. Den här gången dök hon bara upp här hemma helt överlycklig. Hon fick komma in på en liten kelstund sen fick jag gå hem med henne igen. Vi fick bära henne halva vägen för hon blev så rädd för en katt som vi mötte på vägen. Jag önskar innerligt att jag inte hade astma och var allergisk mot pälsdjur, dom är ju bara för underbara. Hon kunde verkligen inte få nog utan rulla runt på mattan och visade verkligen hur glad hon var. Vilken sötnos!

Lyxfällan

Jag och A tittar ofta på lyxfällan. Idag måste det vara det värsta programmet av alla. Herregud. Hur kan man bli så oansvarig som dom är. Skaffa djur på det...

Gah!

Måste se vidare. Nån mer som tittar?

Vecka 36

Vecka 36
Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen.  Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Idag går jag in i vecka 36. Det kanske är dags att packa bb väskan snart? Jag är rätt övertygad om att jag kommer att gå över tiden, men för att vara på den säkra sidan kanske det är bäst att packa nu.. Att livmodern står så högt och pressar ihop magsäcken är nog en av dom värsta sakerna med graviditeten. Jag är både känslig i magen och laktosintolerant och ibland känns det som att magen ska spricka och jag kan knappt äta. Nu ska den förhoppningsvis sjunka ner lite och det blir lättare att andas och äta. Hoppas jag i alla fall!

Uppe med tuppen

Igår var det omöjligt att somna för jag hade som myrkrypningar i benen. I morse var det omöjligt att sova för jag var så pigg. Jag undrar om kroppen börjar ställa in sig på det som kommma skall? Det känns nästan som det för det är verkligen inte likt mig att sova 6-7 timmar och vakna utvilad.

A har varit uppe och tittat på os nu varje natt/morgon så han ligger så sött och sussar. Det är lite trist med den tidsskillnaden som är. Kunde det inte vara åt andra hållet istället? Det skulle passa mig ypperligt, nattmänniska som jag är. Då hade jag ju nått att titta på när jag inte kan sova. Nu känns det som att jag har tittat på tv4 fakta lite för mycket på sista tiden.

Idag blir det nog ytterligare en vilodag. Det lär behövas efter den här pärsen. Jag kanske tar en sväng till apoteket och köper järntabletter. Läste att det ska finnas nått som heter hemofor eller nått. Nu när jag levt på bröd och potatis i flera dagar så är nog mitt järnvärde inte på topp. Tur att jag ska till BM på onsdag.

Stövlar

Jag hittade dom här stövlarna på La redoute. Det som är så bra är att dom finns i olika skaftvidd. Jag har alltid haft lite småtjocka vader (efter mor min) och tycker det kan vara svårt att hitta stövlar som sitter bra. Ett par rejäla och platta stövlar känns rätt nödvändigt om man ska ut och gå med barnvagn i höst. Jag får se om jag slår till på ett par såna här. Ska kika runt lite och se vad det finns mer att välja på innan jag bestämmer mig.


God morgon

Idag trodde jag att jag skulle vara bättre men nu mår jag jäkligt illa istället. Jag tror nästan att det är min känsliga mage i kombination med att magsäcken trycks ihop som gör det. Vad jag har läst mig till så är det vanligt att illamåendet kommer tillbaka i slutet av graviditeten. BLÄ! Det trodde jag att jag skulle klara mig ifrån. Räckte det inte med att jag fick spy dagligen fram till vecka 20? Jag hoppas innerligt att det i såna fall går över när magen börjar sjunka ner lite, vilket den ska börja göra i vecka 36.

Det är bara att gilla läget och stå ut ett par veckor till. Ska jag må såhär illa så lär det bli ett väldigt långa och sega veckor.

Höstkappa

 
Jag är väldigt tveksam till om jag kommer i min svarta kappa jag köpte förra året. Den var rätt tajt redan då så det bästa är nog att införskaffa en ny rätt billig variant som får fungera som ersättare under hösten. Den här från H&M gilar jag. Speciellt den vänstra plommonlila. Frågan är väl hur materialet är? Fast för 598 kr är den ett riktigt
kap.

Lördag

Idag vaknade jag klockan 7 och kunde inte somna om för solen sken rakt in. Det skulle ju bli regn idag? Här är det soligt och fint fortfarande men det kan ju bero på att det är vid kusten. Läste sjöjunfrun i ett par timmar och sen så sov jag ett par timmar till. Det hjälpte inte alls och jag är helt seg och trött nu. Att vara sjuk och gravid tar verkligen musten ur en.

Får se om jag tar och går en kort liten promenad till mamma och tittar till hennes katter sen. Jag har inte varit där på två dagar och vid det här laget undrar dom nog varför jag inte kommer och skämmer bort dom med mat. Jag har en tendens till att övergöda stackrarna men dom blir ju så glada. Jag hoppas jag inte övergöder min bebis sen.

Synd att jag är sjuk idag för jag hade velat gå ner på cityfesten och tittat lite en dag. Oftast så stöter man på rätt mycket gamla kompisar sen förr och det brukar ju vara trevligt att höra vad alla gör numera.

Orkeslös

Dåligt med updates idag. Jag har ingen ork. Sitter bara här med A´s pyjamaströja och latar mig. Rotade lite i hans garderob i hopp om att hitta något stort och skönt att ta på mig och blev riktigt glad när jag hittade en superstor, sval och skön pyjamasskjorta. Något är positivt i varje fall!





Längtar tillbaka till Miami. Hittade dom här korten som jag haft på mobilen.

Sjuk

Igår kväll började jag känna mig lite hängig och senare fick jag feber, ont i magen, och fruktansvärda muskelsmärtor. Hela kroppen ömmade och mest nertill på ryggen. Inte vågade jag ta alvedon heller eftersom jag hade ont i magen och mådde illa samtidigt. Tänkte att då börjar jag väl spy också.

Så idag blir det till att vila hela dagen. Titta på OS invigningen och bara slappa så jag blir frisk snart. A är på affären och handlar hem lite saker till mig. Jag hoppas han köper någon tidning.

Nu ska det vilas lite.


♥ Linda♥

Lunch på fiskekrogen

Idag gick vi iväg till fiskekrogen här ute och åt lunch. Jag avgudar deras spätta. Den är himmelskt god. Vi började med att dela på en riktigt traditionell räkmacka. Den är precis sådär enkel och god som jag vill att den ska vara. Idag hade dom strömming inne och A tog det. Det är så mysigt när man får välja lite efter vad dom fått för fisk. Utanför fönstret såg vi en fiskare som stod och rensade näten. Mysigt!





Dagens kläder



Idag blir det skön outfit. Klänning från Indiska, leggings från H&M, sjal från Indiska och väska från Chanel. Till blir det svarta ballerina.

Bakning



Amerikanska chokladmuffins är en riktig favorit här hemma. Dom blev dock lite väl stora och jäste över.
Här hittar ni receptet.



Hallongrottor som A bakat. Riktigt fina blev dom

Presenter





En riktigt skön och fin morgonrock har jag letat efter länge till A. Äntligen fick jag byta ut hans gamla goding från ikea mot en snyggare. En träningsväska blev det också. Sen köpte jag dom obligatoriska kalsongerna men det får ni inte se nån bild på :)

Upp och ner

Vi ändrade oss och stannar hemma och firar A´s födelsedag. Ett litet kalas blir det bara. Idag ska vi baka lite kakor. A är verkligen duktig på att baka och laga mat och det är så skönt! Vad jag har förstått så är det få killar som kan sånt.

Det vi planerar att baka är chokladbrownie med chokladglasyr och chokladkakor. Behöver jag nämna att han älskar choklad? Syster skulle visst baka något och ta med. Hon är ingen baktant som mig så det är verkligen en stor tjänst hon gör.

Idag när jag var på stan fick jag ringa på bror min och be honom hjälpa mig med kassarna till bilen. Jag tror jag kunde gå runt 10 meter sen fick jag sammandragningar. Så drygt! Smart som jag var så parkerade jag vid pappas hyreshus en bit bort för att slippa köra inne i stan nu när det är city fest här. Förstår inte vad jag tänkte med riktigt. Ibland kör jag bara på som vanligt och glömmer att jag är gravid.



Dagens kläder





Idag har jag varit på stan och köpt lite presenter till A som fyller år i morgon. Vad får ni se i morgon. Det blev fin fina saker i alla fall.

På mig har jag en svart klänning från Åhlens (ej mamma), kofta från bcbg maxazria , svarta ballerina, bayswatern, sjal som jag inte minns vart jag köpt och hermés armbandet.
  Nu när magen är så stor så känns det mer növändigt än någonsin att få till någon typ av kurvor så jag inte ser ut som ett tält. Tycker det blir bra med ett skärp precis under brösten. Idag tog jag ett svart smalt i lack från Lindex.

Lunch



Idag var vi till Sahflors bistro och åt lunch. Det stället kan jag verkligen rekomendera. Underbara råvaror och det känns att dom verkligen lägger ner lite tid på maten. Vägg i vägg så ligger Sahflors skafferi och där brukar vi alltid hitta massor av gott. Idag blev det lite allt möjligt. Jag hade kunnat köpa med mig hela affären hem.

Bugaboo Cameleon

Nu har vi hämtat våran vagn. Helt sanslöst smidig och bra känns den. Återstår att se hur den funkar med en liten bebis i. Den gick in i våran audi tt med nöd och näppe och nu känns det mer aktuellt än nånsin att byta bil. Jag var tvungen att provbädda vagnen. Det känns nästan som när jag var liten och lekte "mamma, pappa, barn".





Dagens kläder



Dagens består av klänning från indiska, kofta från fcuk, ballerina från Miu Miu, väska mulberry bayswater och så armband från hermés.

Nu ska jag ut i regnet.

♥ Linda

Fetto

Idag startade jag dagen med en promenad på 4 km. Jag tänke försöka gå ikväll också eftersom jag inte kunnat gått på flera dagar för det spöregnat här. Igår kväll hade jag för första gången ont i bak i ryggen och i benen. Det måste bero på att jag inte varit ute och gått och stretchat så nu är jag livrädd för att det ska komma tillbaka om jag inte går varje dag.

Vi ska snart bege oss in till stan. Våran vagn har nämligen kommit! I samma veva tittar vi nog på lite sängkläder, åkpåse och sånt med. Jag hoppas att jag kan lura med A ut till ikea också.Han gillar ju äppelkakan där så kanske kan jag locka honom med det. . Killar i allmänhet verkar avsky ikea. Det slutar alltid med att jag, mamma och syster åker dit och lämnar våra respektive hemma. Det brukar vara lugnast så. Då slipper man alla suckar om att det tar sån tid.

Nu ska jag göra mig i ordning. Får se om det kommer någon outfit. Känner mig nämligen som ett jäkla fetto idag. Förlåt ordvalet men det känns så.  Jag satte nämligen i mig säkert 10 kolakakor igår efter jag bakat. Varken bra för mig eller för bebisen. Jag äter rätt nyttigt, regelbundet och anväder bra råvaror men pular i mig massa annat onyttigt som kakor och sånt på kvällen. Det har verkligen blivit en dålig ovana som är svår att bryta.


Sirapskakor

En av mina favoritkakor är sirapskakor. Riktigt goda och enkla att göra.

Sirapskakor / Kolakakor






Klocka Tid: 35 minuter, varav 18 min i ugnen

 ca 50 st

Du behöver:

  • 200 g smör eller margarin (smör är godast!)
  • 1 3/4 dl socker
  • 1 msk sirap
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl

Gör så här:

Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör matfett och socker till en jämn smet, gärna med elvisp. Tillsätt sirap, bakpulver och vaniljsocker och blanda till en jämn smet.

Tillsätt vetemjölet och kör med elvispen tills smeten "kladdar ihop sig" till mindre små bollar. Tryck ihop degen till en klump och dela den i fyra delar.

Rulla ut varje del till längder, ca 40 cm och lägg dem på plåtar med visst mellanrum eftersom degen kommer flyta ut vid gräddning.

Grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 18 minuter.

Låt svalna ett par minuter på plåten innan du skär dem i sneda bitar. Låt dem sedan svalna helt och lägg sedan i burkar med tätslutande lock.



Vecka 35

Idag går jag in i vecka 35!


Bebisen - Nu väger bebisen ungefär 2,5 kg och är 45 cm lång. Din bebis kan blinka, flytta sig, kissa, svälja fostervätska och kan även få lite hicka. Väntar du tvillingar, kan din förlossning vara ganska när nu. Många tvillingar föds redan i vecka 37.

Du - Livmodern kan kännas ungefär 15 cm ovanför naveln och livmodern är ungefär 35 cm lång. Du har antagligen ökat mellan 11 till 13 kg nu i vikt. Bebisen trycker överallt. Du kan ha svårt att sova och sitta. Du kan känna dig irriterad. Försök hitta en sovställning som passar dig. Till exempel kan du ha en kudde mellan benen när du sover, ända från knät ner till fötterna, då hålls bäckenet parallellt. Du kan även be din partner bulla upp bakom din rygg.



Jag mår bra än så länge. Jag tycker att jag har haft tur än så länge med alla krämpor som man kan få under graviditeten. Lite trött är jag allt men inte sådär ofantligt så jag inte orkar med något alls. Nu känns det som att den absolut segaste tiden börjar. Det känns som en evighet tills den 14 september!


Regn

Gud vilket väder det är ute. Här ute blåser det som bara den. Jag var ut till mor och far och tittade till deras hus och parasoll, stolar och blommor hade flygit runt över hela gården. Så är det när man bor såhär. När det blåser så blåser det rejält.

I dag var jag iväg på kalas en sväng mitt på dagen och sen blev det fika igen när A´s släktingar kom på spontanbesök. Annars så har dagen varit lugn. Det vore skönt med en promenad men det tar emot att gå ut i regnet. Regnkläderna kan jag ju glömma att jag får på mig. Får väl införskaffa en sån där regnponcho snart om vädret fortsätter såhär.

Ikväll blir det lite läsning. Jag fick Camilla Läckbergs bok sjöljungfrun av A för ett par dagar sen så den ska jag börja läsa nu. Jag läste ut Denise Rudbergs bok Åse häromdagen och jag tyckte inte den var lika bra som dom andra böckerna. Antingen det eller så har jag ändrat smak lite? Jag ska nog lägga in en beställning på lite fler böcker ikväll. Det känns som att det kan behövas lite böcker att fördriva tiden med såhär i slutet av graviditeten.


Svårt att sova

Den senaste månaden har jag kännt mig så rastlös. Att gå och lägga sig i tid är helt omöjligt, sen springer jag på toaletten 100 gånger per natt och det stör ju nattsömnen rätt mycket. Det hela slutar med att jag sover längre och längre för varje dag. Nu sitter jag här rastlös och vet inte vad jag ska göra. Jag får nästan för mig att jag ska baka kakor eller nått. Börja städa kanske? Vart jag än tittar i huset så ser jag saker som behöver göras. Ska det vara såhär i 6 veckor till? Jag är helt övertygad om att jag kommer att gå över tiden och säkerligen bli igångsatt som min mamma blev med första barnet. Jag får trösta mig med att hon har haft väldigt lätt för att föda och det sägs ju att det är genetiskt.
 
Hur jag än sitter eller ligger så är det obekvämt och varmt.  Dörrarna står vidöppna och jag dricker saft med massor av is i för att kyla ner mig inför natten. Jag avskyr denna värmekänsla i hela kroppen. Tack och lov så svettas jag inte än.

Näää ibland vill man bara klaga lite. Få ut lite frustration. Stackars A har fått höra både det ena och det andra på sista tiden. Han bara skrattar åt mig och säger "stackars lilla hola", hola är ett gammalt smeknamn som far min började kalla mig när jag pluggade spanska för många år sen. Bebisen går numera under namnet Mini hola. Jag hoppas A glömmer bort det snarast så inte hela min familj får för sig att kalla henne det. Det räcker nog med att nån ser det här inlägget så går hon under namnet Mini Hola.

Nu ska jag sova. Försöka går ju.

Äntligen klar!



Äntligen är vaggan färdigmålad. Jag var tvungen att testbädda idag för att se hur det blir. Spjälskydd ska införskaffas och sängkläderna ska tvättas sen är vi redo för en bebis. Skötbord och lite andra småsaker är det enda som vi inte har nu. Det känns så skönt nu när vi börjar bli klara med allt. Innan fick jag nästan lite panik över allt som vi var tvugna att fixa.

Dagens kläder



Dagens består av en tunika från Gina Tricot, leggings från H&M, ballerina från Vezzano och väska från DKNY. Lite armband och örhängen åkte på för att piffa till det hela. När man är gravid så blir ju klädseln lite tråkigare än vanligt och då är verkligen acessoarerna viktigare än nånsin. Tex en sjal som piggar upp en annars så trist basoutfit.


Kvällens outfit

 

Nu ska vi iväg och äta. 14 grader och regn ute så byxorna åkte på. Idag fick jag sätta dubbla snoddar i midjan för att kunna ha dom.

På mig har jag ett par svarta byxorna från H&M (ej mamma), tunika från Gina Tricot, ballerina från Vezzano, linne som jag sytt om själv och så en gammal goding till väska som jag köpte i Las Vegas för några år sedan. Tänk att jag glömt bort den.


Present



Denna söta klänning fick vi av Oscar igår. Blir ju hur gulligt som helst med ett par vita strumpbyxor till. Riktigt gulligt var det av honom att komma med en liten present.



Påslakan som A valde ut. Supersöta!

Födelsedag

Min darling fyller år nästa vecka och vi tänkte åka iväg till något hotell med spa. Det viktigaste är att det ligger rätt nära så vi slipper åka så långt. Hade jag inte varit gravid hade hotell skansen på Öland varit ett givet val. Supermysigt hotell med bra spa och riktigt mysig restaurang.

Min syster har varit iväg till
detta hotell i Sundsvall och det verkar rätt bra. Priserna är inte alls som i Stockholm så då kan vi unna oss flera behandlingar! Får se vad det blir. Det slutar väl med Stockholm som vanligt. Jag lär försöka hitta på någon bra present till A också. Det är så svårt att köpa till nån som redan har allt.


Detta underbara rum fick vi i Macau helt utan extra kostnad när vi bokade ansiktsbehandling och massage. Underbart rum var det med jacuzzi, ångbastu och massor av tilltugg och grönt te. Tänk om man kunde få åka till ett sånt här ställe nu.

Måla

Nu har vi målat klart vaggan. Den är verkligen supersöt och jag får lust att bädda den på en gång. Vi köpte lite sängkläder och sånt igår. A skulle bestämt ha ett rött med vita hjärtan eller med mumin på. Jag är mer åt det stilrena hållet så vi får kompromissa lite.

Ikväll ska vi iväg och äta med syster, bror med flickvän och ytterligare en bror. Vilka släktträffar vi har. Det är så skönt att vi har så bra kontakt allihopa och träffas ofta. Vad vore man utan sin familj?

En dagens outfit kommer senare. Min dator har verkligen pajjat helt så nu får jag låna A´s bärbara men där har jag inga kort så det blir dåligt på den fronten. Får ta och fota om allt vi har köpt och lägga ut det sen. Fick en supersöt liten rosa klänning av Oscar igår! Så gulligt.

Nu ska vi fortsätta städa. Storstädning pågår här hemma. Kan det vara början på boandet? Jag river ut allt i lådorna och sorterar och donar. Jag hatar oordning och kan tänka mig att det är viktigare än nånsin att ha en bra ordning när man får barn. Min garderob är mitt nästa projekt men det orkar jag inte ta tag i idag för det lär ta minst en dag. Hittade en gammal väska i garderoben från DKNY som jag har dammat av och tänkte använda ikväll. Bild kommer senare.


Dagens outfit



Dagens är slapp och skön som alltid. Jag fick knappt i fötterna i skorna idag så jag är nog lite svullen allt.

På mig hade jag ett par mammashorts från Miami, tröja från Gap, sjal från Indiska, ballerina från Vezzanon och så min chanelväska.