Lördag

A är i Stockholm idag så jag och Lydia har varit ensamma här ute hela dagen. Det var meningen att vi skulle åka och hälsa på syster M men jag sköt upp det till i morgon eftersom det blev så stressigt. Ikväll gick vi istället hem till mina föräldrar. När jag kommer dit blir det avlastning som aldrig förr och mat i stora lass. Ikväll hade mor min bakat en äppelpaj också. Jag tror utan att överdriva att jag åt upp halva pajen. Det är liksom min last att äta utan att behärska mig.

Nu ska jag lägga mig i sängen och fortsätta läsa. Just nu läser jag den du inte ser av Mari Jungstedt. Deckare såklart. Allt för att jag ska skrämma livet ur mig själv när A är borta. Jag tvingade pappa att gå med mig hem och sen var jag tvungen att gå in och "kolla" huset. Ibland blir jag inte klok på mig själv. Jag har sån fantasi! Som en 5 åring ungefär.


Lite nytt till Lydia


Jacka och fleecetröja från Polarn och Pyret i storlek 80. Båda i rosa såklart. Vad annars.


Ännu mer rosa. Strumpbyxor från lindex. Billigt och bra ;)

Obligatoriska tag 3 betala för 2 blev det också. En body hade hon på sig så det fick inte vara med.

Så trött

Lydia har börjat sova hur bra som helst! Hon/vi har verkligen kommit in i en bra rutin. Hon somnar klockan 20.00 och vaknar strax före klockan åtta varje dag. Sen sover hon mellan 11-13 sen blir det ett till sovpass mellan 15-17.30 ungefär. Detta är ju en grym skillnad jämfört med tidigare när hon sov 30-45 minuter varje gång. Hon verkar trivas riktigt bra i sängen också. Idag har jag hunnit läsa massor, städat och vilat. Underbart att få lite gjort. Nu väntar jag bara på att A ska komma med mat som vi ska inta framför Let´s dance som vanligt.




Feber

Lydia vaccinerades igår och idag har hon 38.6 i feber och är väldigt trött. Tycker så synd om henne. Själva vaccinationen gick hur bra som helst med ett kort litet skrik. Jag känner mig ganska rutinerad när det gäller stick nu. Jag trodde det skulle vara hemskt att se dom sticka henne igen men det var inte alls nå farligt. Värre var det när dom satte dropp i huvudet innan operationen. Ryser av bara tanken.

I morse var jag iväg till psykologen och sen gick jag en sväng och handlade lite saker till Lydia. En jacka och fleecetröja på polarn och pyret och lite annat på Lindex. Bilder kommer kanske senare idag eller i morgon. Lydia växer verkligen ur sina kläder i rekordfart.

Nu ska jag försöka röja lite innan Lydia vaknar..




Några sekunder


Lydia sitter några sekunder själv utan stöd och när det blir vingligt stöder hon upp sig med armen ;)


Semlor

Mor min har gjort det till en tradition att bjuda oss alla på semlor idag. Hon specialbeställer åt alla typ. Laktosfri åt mig och Daniel, med vaniljkräm istället för mandelmassa åt några och sen vanlig åt typ pappa och A.

Det känns som att dagarna flyger fram. Idag har jag bara hunnit fixat lite här hemma och gått en promenad med Lydia. Vi gick hem till mamma och tittade lite på katterna som var ute och lekte i snön. Lydia älskar katterna och skiner verkligen upp när hon ser dom


Nu sitter jag och tittar på nyheterna med Victoria och Daniel. Vad lustigt det känns att se Daniel prata ;) Nu väntar jag på presskonferansen som börjar klockan 17.00.

Måndag igen

Så var det måndag igen. Igår fick K och H sin efterlängtande son! Det blev en svår förlossning som slutade i akut kejsarsnitt. Skönt att allt gick bra tillslut. Nu ser vi fram emot att få se den lilla.

Idag ska jag åka och hälsa på syster M. Lydia sover i sin säng och har gjort det i snart en timme. Det känns som att hon sover bättre och bättre. Det är så skönt både för henne och för oss. Hon är mycket gladare när hon vaknar utvilad.

Min diet går åt skogen känns det som. Alltid slinker det ner lite fika. Det går liksom inte att hejda. Allt går fint utom när det bjuds på fika och godis. Hur ska jag lösa detta tro? Jag funderar på att fråga A om jag inte kan få en chanelväska(eller liknande) och jag inte äter på några månader. Vad tror ni om det? Det borde funka. Läste om nån som fick en bil om hon gick ner i vikt. Det kanske vore nått?






Underbara lördag

Idag är A ledig hela dagen och det var meningen att jag skulle gå sovmorgon. Lydia somnade före 20.00 igår och då brukar hon vilja gå upp runt 7-8 men idag sov hon enda tills 9 så det var ju lika bra att gå upp då.

Nu har vi precis kommit hem från en lång och kall promenad. Ikväll kommer J och S hit och ska äta och titta på melodifestivalen. Jag tror jag ska laga kyckling quesadillas med tomatsalsa och guacamole. En av mina favoriter.

Nu ska vi röja upp lite här hemma och göra lite helgfint ;)




Fredag

Vilken underbar dag. Solen skiner och det är 4 minusgrader här ute. Lydia sover i sin spjälsäng och har gjort det i snart 2 timmar! Nytt rekord ;) Tänk om hon kunde sova såhär bra varje dag. Det skulle vara så skönt att hinna med att göra lite saker här hemma, kanske läsa lite eller bara ta det lite lugnt.

Jag har hunnit städa och tittat lite på olika bloggar. Idag ska vi bara vara här hemma och ta det lite lugnt. Packa lite inför flytten. Snart bor vi i en stor och fin sekelskiftslägenhet! Det ska bli så skönt med lite mer utrymme och framförallt att ha nära till allt.


Nu ska jag fixa lunch. Förmodligen sallad.


Trevlig helg!

♥♥




Nytt

Idag var jag in på polarn och pyret och bytte overallen som var farlig mot två klänningar och ett par tights.




Kaffe

Lydia ligger i vagnen och leker med sin nya leksak jag köpte idag och jag sitter här och pimplar kaffe. Leksaken är som en stor boll med massor av grejjer på. Den låter när man slår på den och det har roat henne ett bra tag nu. Snart kommer min bror hit på besök. Jag har laddat upp med stuvade makaroner och köttbullar åt dom. A tycker att jag är så lustig när jag kokar makaroner och frågar jämt varför jag kokar åt ett helt hockeylag. Det kommer nog hemifrån. Jag lagade ofta mat hemma och vi är ju 5 syskon så det blev en hel del då.


Lydia har blivit så gosig! Idag när hon satt i mitt knä och pappa busade lite så la hon sig ner på min arm och börja gosa in sig.

Tisdag

Lydia vaknar tidigare och tidigare. I morse vakna hon 7.20 och ville upp och leka. Det är bara att masa sig upp då. Sen vägrar hon sova längre en en timmes pass under dagen. Hon vaknar och verkar inte alls trött. Jag försöker få henne att somna om men det är omöjligt. Idag sov hon 45 minuter och ville upp sen. Hela dagen går åt till att försöka få henne att sova känns det som.

Idag blir det förmodligen en lugn dag för oss här hemma. Nu när vi snart flyttar så tar det emot att packa in allt i bilen och åka iväg. Det blir så mycket enklare sen! Nu börjar allt öppna här ute, som cafén och restauranger. På våren och sommaren är det verkligen underbart att bo här men hösten och vintern tar verkligen kål på en.

Nu ska vi ut och gå lite.





Ny vecka

Nya möjligheter. Den här veckan måste vi verkligen börja packa lite saker. Vi flyttar ju snart! Lydia vaknar prick klockan 8 varje morgon och väcker mig med sina fina ljud som hon börjat med. Jag försöker få till ett MAMMA men det blir bara AAAAA istället.

Idag är A ledig. Underbart. Får se vad vi hittar på. Här snöar det för fullt så det känns inte alls kul att gå ut. Den här vintern måste det ha snöat ovanligt mycket?

Ikväll blir det charterhjältar på 5:an. Det skulle visst vara från ett hotell vi bodde på när vi var yngre. Spännande.

Lydia 5 månader

Idag är blir Lydia 5 månader! Helt ofattbart att tiden har gått såhär fort. Hon verkligen underbar och så snäll. Skrattar åt det mesta. Hon älskar att ligga på min mage.


Mammagrupp

Idag var jag och Lydia iväg på mammagruppen. Det är alltid trevligt att träffa alla små bebisar! Efter det var det städning på schemat. Det såg verkligen ut som ett bombnedslag här hemma i morse. Jag förstår inte riktigt hur det kan bli så rörigt.

Igår såg jag att polarn och pyret
återkallar en vindoverall som vi har till Lydia! Lydia skrek rakt när hon hade den på sig så den har bara legat här hemma och skräpat som tur är.  Nu kan jag ju gå dit och lämna tillbaka den och köpa lite kläder istället.

Idag är det ju fredag den trettonde och eftersom jag är klantigast i stan håller jag mig inomhus. Vidskeplig? När jag var en sisodär 10-12 år var jag och en kompis ute och cyklade på gatan. Helt plötsligt ser vi en svart katt som är påväg över gatan. Vi skriker, blundar och spottar oss över axeln. Rädda för att få otur. Vi körde såklart in med cyklarna i varandra och körde rakt ner i diket.

I morgon är A ledig HELA dagen och jag ska få sovmorgon! Så underbart.






Frisör

I morse var jag iväg och klippte mig och färgade utväxten. Jag ville bleka hela håret men det tyckte inte min frisör. Hon sa att jag hade så bra kvalitet nu på håret och att det var onödigt att förstöra den! Det är det jag gillar men hon jag går till, hon är bestämd och säger vad hon tycker vore bra. Perfekt.

Sen var vi iväg och åt med A´s mamma på lam´s terass. Vi är nog där minst en gång i veckan! Efter lunchen gick vi en sväng runt stan och tittade på huset vi ska bo i. Det ligger en hel del affärer i samma hus. En med designmöbler och så en nyöppnad affär som verkade ha en hel del fina kläder av lite dyrare prisklass.

Ikväll blir det hockey för hela slanten. A är lyrisk. Foppa gör comeback. Det laddas för fullt här hemma. Såhär förväntansfull var det LÄNGESEN jag såg honom.



 


En dagens!

Nä men nu blir ni chockade! ;) 

 
Skjorta från indiska, sjal från Åhlens, kofta från juicy couture och leggings från indiska (så sköna!)
När jag var ut tog jag tjockaste täckjackan och stövlar. Det var minus 12 grader här i morse! Jag förstår inte hur jag står ut att bo i en iglo.



Hoho. Vad snygg jag är! Rund och go i ansiktet men snart blir det annorlunda!

Underbart






Nytt till Lydia

Idag hämtade jag ut sakerna jag beställde från La redoute. Riktigt fina saker i bra kvalitet.


Klänning, hårband och trosor. Så sött ;)









Bodybutter och lotion från bodyshop för bebisar. Huden blir supermjuk!

Favoriten


Lydias absoluta favorit just nu är ormen! Den är verkligen gigantisk i förhållande till henne men det bryr hon sig inte om. Hon ligger och brottas och försöker få in huvudet i munnen. Vi har hur mycket leksaker och gosdjur som helst och av alla dom väljer hon ormen.

Söndag

Idag mår Lydia lite bättre men hon är fortfarande täppt i näsan. Det gör så att hon har så svårt att sova och när hon väl somnar vaknar hon igen och är täppt. Vi fick ta bilen och åkte runt i över en timme för att hon skulle få sova lite. Nu har hon i princip sovit större delen av eftermiddagen.

Nu sitter jag vid köksbordet med min laptop och A ligger i soffan med sin. Vi är så sociala när vi "umgås". Idag har jag gått två promenader! En gång med Lydia i snön. Det var verkligen helt omöjligt att ta sig fram trots att jag hade snöhjulen på. Det är verkligen nackdelen med att bo såhär och en gång i mörkret. Vilka promenader.


Dags att vara lite social ;)


ÅHHH

Titta vad jag hitta! Fick bara in små kort men den är en Juicy Couture(ett av mina favoritmärken) har designat en Maclaren vagn. 450 dollar är ju inte så dyrt heller men det är ju det här med shippingen över atlanten. Måste fundera..

NMS09_-1W5GNMS09_-1W5G


Lördag

Idag verkar Lydia må lite bättre. Hon har totalvägrat smakportionerna i några dagar men idag var hon nästan lika glupsk som vanligt. Jag hoppas verkligen hon är på bättringsvägen snart. Idag blir det en lugn lördag för oss eftersom Lydia är dålig.


Vem ser tröttast ut? Helt utan smink. Helt slutkörd ser jag ut och mina tänder har verkligen blivit missfärgade av mitt kaffepimplande på sista tiden. När jag har nått mitt första delmål med vikten ska jag bleka tänderna! Jag funderar på vilken metod som är bäst. Antingen med skenor som min tandläkare gör eller med en sån där zoomlampa (heter det så?) Min syster vill att vi ska prova på att spruta in restylande eller liknande preparat i läpparna. Inte för att jag tycker att jag behöver det men det skulle var kul ;)

Ensam fredag

A är bortrest ett tag så idag blir det en ensam fredag framför let´s dance för mig och Lydia. Jag hade velat ha massor av goda chokladpraliner. Idag mår Lydia lite bättre och förhoppningsvis är hon som vanligt snart igen.

Idag har vi varit hemma hos mina föräldrar och slappat hela dagen. Det är riktigt skönt att få mat serverad och att få hjälp med att bära runt på Lydia.

Efter flera nätters gnäll och strul så börjar jag bli riktigt trött. Jag skulle verkligen behöva sova ut lite. Jag hoppas den här natten blir bättre än dom tidigare.

Nu blev det skrik igen!

Trevlig helg! ;)

Gnäll och skrik

Lydia sov bra hela natten men nu på morgonen började gnället och skriket igen. Hon verkar ha väldigt ont i tanden och stackarn är ju så snuvig och hostig också. Det är inte lätt för henne nu. Jag har gav henne alvedon mot tanden nyss och då somna hon direkt. Alla ger mig så motstridiga råd när det gäller att ge henne alvedon så jag ringde helt enkelt sjukvårdsrådgivningen och fråga hur jag ska göra och enligt dom ska jag ge henne var 6 timme när hon har så ont och det kan man göra ett par dagar. Hon ska ju inte behöva lida helt i onödan stackarn.

Nu ska jag försöka röja lite medans Lydia sover. Det behövs verkligen för Lydia vägrade helt att släppa taget ens för en sekund under förmiddagen.

Lite shopping



Pyjamas från Åhlens


Klänning från Åhlens


Tag 3 betala för 2 på Lindex. Hur billigt blir det inte då?


Pyjamas från Lindex


o så en sjal till mig. Äger väl en 100 st snart.


Primer och foundation. Har kört med i.d ett bra tag men nu kände jag för att prova nått nytt.

Lydia har fått en tand!

Hon bet mig nyss i handen och då var det något vasst där och visst var det en tand! Så allt gnäll den sista tiden beror väl troligtvis på tanden. Kanske kan fota den sen så ni får se bildbevis.

Lydia verkar må mycket bättre idag. Kan det ha varit tanden som gjorde henne slemmig i halsen och näsan? Hon hostar också så det borde nog vara en förkylning. Förkylning och tandsprickning samtidigt. Stackars liten..


God morgon!

Under hela dagen igår så gnällde Lydia massor och dom senaste dagarna har hon varit väldigt klängig. Igår kväll blev hon riktigt förkyld och slemmig! Hon blev så ledsen och hysterisk när hon inte fick upp slemmet. I natt har hon sovit stötvis. Jag satt med henne ett par timmar i soffan och tittade på tv och tillslut så somnade hon och sover fortfarande här bredvid mig. Det är så hemskt när hon mår dåligt och jag inte kan göra något. Vi var hos mamma igår kväll för första gången på länge och jag blev riktigt allergisk mot katterna. Jag hoppas verkligen det är en förkylning och inte nån allergisk reaktion eller astma hon fått.

Idag lär det bli en väldigt lugn dag med andra ord. Nån som har nått bra tips för Lydias förkylning? Koksalt har jag gett henne och hon sover i högläge, antar att man inte kan göra mer än att vänta ut det här.

Nu är det dags för kaffe! Jag som aldrig drack kaffe förr pimplar som far min. Gärna en trippel espresso för att bli riktigt pigg och klarna till trots sömnbristen


Ny vecka

Jag är fortfarande fökyld och känner mig allmänt trött. Tröttheten beror nog på att Lydia bökar runt halva natten i sängen. Hon sover i sin spjälsäng fram till sex ungefär och sen ska hon över till oss. Hon verkligen bökar in sig i mig och jag flyttar mig mer och mer mot väggen, självklart följer hon efter och det slutar med att jag ligger helt tryckt mellan väggen och henne. Så flyttar jag ut henne mot mitten av sängen igen och så börjar proceduren om igen.

I morse var vi ut på en kort promenad i solen. Underbart med sol men jag håller på att längta ihjäl mig efter värme och sol! Så mycket att jag börjar fundera på att åka iväg snart men först ska vi ju flytta och sen så måste Lydia döpas. Det är ett väldans tjat från mor min om dopet så förmodligen blir det så snart som möjligt bara vi flyttat in i nya lägenheten. Nu är det bara en månad kvar och förmodligen kommer vi det är vara rätt tomt i lägenheten i början. Hellre det än att stressa runt som en galning nu.

Snart kommer A hem med mat. Grillad lax med grönsaker. Supergott och så hälsosamt! Till lunch tog jag skinka, äggröra och massvis med grönsaker. Riktigt mättande och inte många kalorier alls. Jag kör på med att undvika kolhydrater och jag lär säga att det verkligen fungerar. Jag går ner i vikt och mitt sötsug är under kontroll. Precis det jag önskade ;) Förhoppningsvis kan jag fortsätta såhär några veckor till så jag blir av med alla överflödskilon ;)


Kan själv


Numera vill Lydia hålla flaskan själv. Så fort hon ser flaskan skiner hon upp och skrattar som aldrig förr. Det är det absolut roligaste hon vet, att titta på flaskan. Spana in röran. Alltför ofta ser det ut såhär hos oss. Själv kör jag med skönaste kläderna och ser allmänt risig ut. Jag är ju trots allt sjuk.

Idag ska vi bara slappa här hemma. Kurera oss så vi kan göra nått kul i veckan ;)